Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο λαός πρωταγωνιστής ή ο λαός ζητιάνος;

Το Δεκέμβρη, πρώτο μήνα του χειμώνα αρχίζουν τα κρύα και τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνονται. Τα έξοδα της οικογένειας μεγαλώνουν, χρειαζόμαστε ζεστά ρούχα και μποτάκια για τα παιδιά, θέρμανση στο σπίτι, κ.α. Στις γιορτές η αντίθεση ανάμεσα στις πλούσιες βιτρίνες και στις άδειες τσέπες μας γίνεται ακόμα πιο έντονη. Τώρα βγαίνουν στο γυαλί οι πλούσιοι φιλάνθρωποι (με τα τεράστια κέρδη, τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια), με τις συζύγους τους για να προσφέρουν ψίχουλα στα άρρωστα παιδιά. Τώρα η εξαθλίωση γίνεται θέαμα και διαφημιστικό τρικ, (αγοράστε το προϊόν που δίνει χρήματα σε ένα ίδρυμα). Η υποκρισία των κυβερνώντων βάζει τον μανδύα της φιλανθρωπίας και αυτοί που υπηρετώντας το κεφάλαιο, εξαθλιώνουν το λαό, δίνουν τώρα ελεημοσύνη στα θύματά τους, χειραγωγώντας τις αντιδράσεις τους. Θα το ανεχτούμε;

Πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού

Στον αντίποδα αυτής της υποκρισίας και της προσπάθειας χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων το ΚΚΕ έχει πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής παρέμβασής του, τα ζητήματα που ταλαιπωρούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Το ΚΚΕ και στη Βουλή ανέλαβε πρωτοβουλίες για:
  • Την προστασία των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων. Με Επίκαιρη Ερώτηση, το ΚΚΕ απαίτησε έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ, σε όλους τους άνεργους για τις γιορτές. Σταθερά διεκδικεί: επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο είναι άνεργοι. Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και ΟΤΕ. Μείωση των τιμολογίων τους. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε κατοικία ανέργου. Πάγωμα των δόσεων των δανείων. Δωρεάν μετακινήσεις στις συγκοινωνίες. Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας. 
  • Να σταματήσουν οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Με τροπολογία, το ΚΚΕ ζητά: Να απαγορευτεί η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και να αποκαταστήσει αμέσως η ΔΕΗ τις διακοπές. Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα δημοτικά τέλη της ΔΕΗ. Να μειωθούν τα τιμολόγια για το λαό και όχι για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Να υπάρξει ένας ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας. Όχι στην παράδοση της ΔΕΗ στα μονοπώλια. 
  • Την απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών. Το ΚΚΕ, έχει καταθέσει πρόταση νόμου που αντιμετωπίζει πραγματικά το πρόβλημα, για εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί,. Προβλέπει: Διαγραφή τόκων προς τις τράπεζες. Διαγραφή των ανατοκισμών. Διαγραφή 50% των δανείων, για στεγαστικά ως 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά 30.000 ευρώ και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες. Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, και των φτωχών αγροτών κατά 30%, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει. Παύση εκτέλεσης πλειστηριασμών, εκ μέρους των τραπεζών. Περιορισμός της υποθήκης, στο ύψος του αρχικού δανείου. 
  • Φτηνό πετρέλαιο και θέρμανση. 
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια και οι φόροι που πνίγουν το λαό. Η κατοικία έως 200.000 ευρώ να είναι αφορολόγητη. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν με τα τεράστια κέρδη, τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια. Το μεγάλο κεφάλαιο να φορολογηθεί τώρα δραστικά με συντελεστή 45%. 
  • Το Φάρμακο και την Υγεία. Η πρόταση του ΚΚΕ αφορά όλο το λαό, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και περιλαμβάνει: Κοινωνικοποίηση των βιομηχανιών φαρμάκου. Κρατικό φορέα παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διακίνησης φαρμάκων σε όλη τη χώρα. Σύγχρονες και δωρεάν αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα, να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός. 
  • Φτηνές συγκοινωνίες, να καταργηθούν όλα τα διόδια! Αρκετά λήστεψαν το λαό μεγαλοκατασκευαστές - τράπεζες - κράτος, δεν θα χρυσοπληρώνει τους δρόμους. Το ΚΚΕ, κατέθεσε τροπολογία για μείωση κατά 50% του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και δωρεάν για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές. 

Οργάνωση της αντεπίθεσης για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

Ο λαός μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις προς όφελός του αν αναδειχτεί ο ίδιος σε μαχητική αντιπολίτευση. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρει στα δικά του χέρια την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.
Κάθε εργαζόμενος, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, φοιτητής, άνεργος, νέος, κάθε γυναίκα του λαού, πρέπει να οργανωθεί στις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς και του χωριού, στο εργατικό ταξικό σωματείο, στο σύλλογο του, παντού. Στην κρίση κανένας μόνος. Σήμερα χρειάζεται λαϊκή συμμαχία για να αποκρούσουμε τους πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία και την επαγγελματική στέγη των μικροεπαγγελματιών, για να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών. Με τη μαχητική δράση του κινήματος στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, μπορούμε να επιβάλλουμε όχι μόνο μέτρα προστασίας, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και να παλέψει για τη δική του εργατική λαϊκή εξουσία. Για να δρομολογηθούν τέτοιες εξελίξεις απαραίτητο είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ, που είναι εμπνευστής και ακούραστος καθοδηγητής των λαϊκών αγώνων.

Τζένη Σκέμπρη 
Μέλος Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.