Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι και το σοσιαλιστικό κίνημα στα Βαλκάνια

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανασκόπηση για την γέννηση και τα πρώτα βήματα του σοσιαλιστικού κινήματος στα βαλκάνια, όπως αυτό αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες των βαλκανικών και του παγκόσμιου πολέμου. Αναφέρονται και κάποια όχι και τόσο γνωστά στοιχεία, όπως η κατ'αρχήν "αυτονόητη" για τους τότε σοσιαλιστές της περιοχής θέση, περί "Βαλκανικής Ομοσπονδίας", κ.α.
Το βρήκαμε σε δύο συνέχειες (εδώ και εδώ) στο μπλογκ "Αριστερά και πολιτική" και το αναδημοσιεύουμε, λόγω μεγέθους, σε μορφή pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.