Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα του συριακού στρατού στις FDS


Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε εκείνους που έπαιξαν τα πάντα πάνω στη "Rojava" για να προκαλέσουν την ανατροπή του συριακού κράτους : μια προσχώρηση των κουρδικών δυνάμεων στον συριακό στρατό.

Θα πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μεταστροφή με γεωστρατηγικές διαστάσεις, για τις SDF που σχηματίστηκαν, εξοπλίστηκαν,εκπαιδεύθηκαν κατά τη διάρκεια ετών από εκπαιδευτές Αμερικανούς, Γάλλους, Βρετανούς,Γερμανούς και Ισραηλινούς.

Για τα μέρη του ΝΑΤΟ που ελλείψει κάτι καλύτερου έκτοτε ερωτοτροπούν με την ιδέα της δημιουργίας μιας "ζώνης ασφάλειας" στο συριακό βορρά, αυτή η προσφορά βιώνεται ως μια απρόσμενη τροπή, στο μέτρο που η ενσωμάτωση των κουρδικών μονάδων στο εσωτερικό του συριακού στρατού δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς «απόρρητα δεδομένα» να δοθούν εκ των προτέρων στις συριακές δυνάμεις και προφανώς στους Ρώσους και Ιρανούς συμμάχους τους.

Σε ανακοινωθέν ο ΓΕΣ Συρίας υπογραμμίζει επομένως ότι απελευθέρωσε ένα μεγάλο μέρος από την ανατολική και ΒΑ Συρία (Djézireh, που αντιστοιχεί σχεδόν με την επαρχία της Hassaké) και ότι κατά συνέπεια οι SDF θα όφειλαν να προστεθούν στις τάξεις τους για να πολεμήσουν κατά των επιτιθέμενων Τούρκων που απειλούν τα συριακά εδάφη.

« Έχουμε έναν κοινό εχθρό και είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε με όλα τα παιδιά της πατρίδας που είναι Άραβες ή Κούρδοι για να θυσιαστούμε στην απελευθέρωση του πατρίου εδάφους », μπορούμε να διαβάσουμε σ΄ένα ανακοινωθέν του συριακού Υπουργείου Άμμυνας. 
Ακόμη πιο πολύ, το συριακό Υπ. Εσωτερικών διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμο να διευκολύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης των μελών των (Asayesh) στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας ,κάτι που σημαίνει ότι το συριακό κράτος υπολογίζει στην κούρδικη τεχνογνωσία με όρους πληροφοριών για να εξοπλιστεί καλύτερα έναντι του εχθρού.

Πράγματι, οι SDF για μεγάλο χρονικό διάστημα συνυπήρξαν με τους τρομοκράτες της Daech ή με άλλες τρομοκρατικές ομάδες κι αυτή συνύπαρξη θα μπορούσε να είναι ένα κερδοφόρο χαρτί για συριακό στρατό υπό την έννοια των πληροφοριών. Το κείμενο αναφέρει ότι το συριακό κράτος έχει το καθήκον να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες στους κατοίκους στα ΒΑ της χώρας αλλά οι Κούρδοι θα όφειλαν ομοίως να συμμετέχουν στην άμυνα της περιοχής τους...

-Και η κούρδικη αντίδραση;

Για την ώρα, οι SDF μην θέλοντας να έρθουν σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απάντησαν αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση, ένα tweet του διοικητή τους Mazloum Abdi το αφήνει να διαφανεί. Αλλά σύμφωνα με τους παρατηρητές αυτοί τελικά θα αναγκαστούν να αποδεχτούν την πρόταση του Συριακού στρατού, απέναντι σε μια εντεινόμενη τούρκικη εισβολή...
Πηγή: reseauinternational 1/11/19 / dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.