Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Βρασνά-ΒΡΑCHA (λέξη σλάβικη)


 Τα Βρασνά έγιναν πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα, επειδή οι κάτοικοι του χωριού κατασκήνωσαν βραδιάτικα για να στήσουν ενέδρα και να πετάξουν πέτρες σε λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες, με σκοπό να εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση τους στην περιοχή. Τα κατάφεραν.

Ας προσπεράσουμε για λίγο το πόσο ρατσιστικό και σκατόψυχο είναι το να τρομοκρατείς ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν καταφύγιο από τη βία που τους ξερίζωσε από τον τόπο τους. Ας μην πιάσουμε καν το αν τα μωρά που έκλαιγαν στις αγκαλιές των μανάδων τους είναι πρόσφυγες ή μετανάστες, νόμιμοι ή λαθραίοι, νοικοκυραίοι ή τζιχαντιστές. Κι ας κάνουμε ρελάνς στη ρητορική φυλετικού μίσους της ακροδεξιάς, και ιδίως στην αντίληψη ότι κάποιοι από εμάς είναι πιο Έλληνες από τους άλλους, γιατί είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα και του Μεγαλέξανδρου, και όχι τίποτα τουρκόσποροι που ήρθαν με τη μικρασιατική καταστροφή να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας.

-Τι πιο λογικό από το να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι; Προτείνω λοιπόν από δω και στο εξής να γίνει υποχρεωτικό το τεστ DNA σε όλους τους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας, και το ίδιο να ισχύσει για τεστ γνώσεων της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.

-Έχεις κάτω από 75% γνήσιο ελληνικό DNA, με το υπόλοιπο ποσοστό να προέρχεται από άλλες φυλές; Είσαι πιο σκούρος, πιο ξανθός ή πιο σχιστομάτης απ' όσο πρέπει, γιατί κατάγεσαι από επιμειξίες με Σλάβους, Τούρκους, Άραβες, Γότθους, Ενετούς, Εβραίους, Αφρικανούς ή Μογγόλους; Χάνεις αυτομάτως την ελληνική ιθαγένεια (και το δικαίωμα ψήφου φυσικά). Κι εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Για πάντα.

-Παίρνεις κάτω από τη βάση σε διαγώνισμα ορθογραφίας, γραμματικής, συντακτικού και μετάφρασης αρχαίου ελληνικού κειμένου; Επίσης χάνεις την ιθαγένεια, και ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα βρεις άλλη. Μη σου πω ότι θα σε απελάσουμε κιόλας (όπου σε δεχτούνε), ή θα σε βγάλουμε δια της βίας από το σπίτι σου και θα σε στιβάξουμε σαν το ζώο σε τσαντήρια πίσω από συρματοπλέγματα.
Αν θέλουμε θα σου πετάμε και πέτρες - Έλληνες είμαστε, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε στη χώρα μας.

 -Μπερδεύεις τον Αριστοτέλη με τον Αριστοφάνη και τον Αγαμέμνονα με τον Αγησίλαο, ή πιστεύεις ότι η άλωση της Κωνσταντινούπολης οφείλεται σε κάποια μυστηριώδη κερκόπορτα, που όλοι οι σοβαροί επιστήμονες διεθνώς συμφωνούν ότι αποτελεί μύθο; Τον πούλο, βρωμιάρη ξένε, δεν σε θέλουμε ανάμεσα μας εμείς που ξέρουμε ποιοι πολέμησαν στη μάχη των Πλαταιών και πόσες από τις τραγωδίες του Αισχύλου διασώζονται σήμερα.

-Τολμάς, φίλε συμπατριώτη; Ή μήπως φοβάσαι ότι θα κοπείς στις εξετάσεις και θα μας κλαίγεσαι μετά σαν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους; Που ο ένας δεν ήξερε ότι έμπλεξε με ναζιστική οργάνωση και απλά του άρεσαν οι εκδρομές, ο άλλος ντυνόταν Χίτλερ για να κάνει πλάκα με τους φίλους του τις απόκριες, κι ο τρίτος έκανε τατουάζ το "Sieg Heil" στο χέρι του γιατί του άρεσε η γραμματοσειρά...

Λαθροπίθηκοι είσαστε όλοι εσείς που επικαλείστε αντιεπιστημονικές εθνικιστικές μπαρούφες για να νιώσετε σημαντικότεροι απ' όσο είσαστε, ενώ η προγιαγιά σας γεννήθηκε σε στάνη κάπου στα Ουράλια κι ο προπάππους σας ήταν Μαυριτανός πειρατής του Μπαρμπαρόσα, που ναι μεν λεηλάτησε και κατέσφαξε όλο το Αιγαίο, αλλά οι άντρες του ήταν κύριοι και δεν βίασαν ποτέ καμία γνήσια Ελληνίδα, από σεβασμό στην ένδοξη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά μας. Μόνο σκλάβες τις πούλησαν, για να τις βιάσουν οι αγοραστές τους στην Αραπιά.

Άντε, να λιγοστεύουμε σιγά-σιγά. Κι αν κοπώ κι εγώ δεν πειράζει, τουλάχιστον θα κοιμάμαι ήσυχος ότι ούτε ένας δεν έχει ελληνική ιθαγένεια χωρίς να τη δικαιούται πραγματικά. Που οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν έθνος βέβαια, προέρχονταν οι ίδιοι από ένα σωρό μεταναστευτικά ρεύματα και επιδρομείς, και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μετέχει κάποιος στην ελληνική παιδεία για να θεωρείται Έλληνας. Πράγμα που σημαίνει ότι εσύ, αγράμματε ρατσιστή μπαστουνόβλαχε, ακόμα και να έχει μείνει αναλλοίωτο το DNA σου από την εποχή του Ομήρου επειδή στο κατσικοχώρι σου δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να πατήσει το πόδι του κατακτητής και έκτοτε γεννιέστε όλοι καθυστερημένοι λόγω ενδογαμίας, μπορεί να είσαι ό,τι άλλο θέλεις, πέρα από Έλληνας.
Πηγή:Elikas Helix  μέσω "Λαϊκή εξουσία"
Μουσική υπόκρουση:

__________
*Οι ηλεκτρονικές παραπομπές είναι προσθήκη του fadomduck2

13 σχόλια:

  1. Μπρέ Μήτρου μάθε πρώτα την Ελληνική γλώσσα και μετά κρίνε με ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΝΟΗΣΗ/ΛΟΓΙΚΗ!


    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .... ΣΛΑΒΙΚΗ!

    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:ΒΡΑΧΝΑΣ!!!

    Αφού την γράφεις και στα Λατινικά "Brachna" δεν βλέπεις και οφθαλμολογικά τι εστί Η λέξη αυτή;;

    Πάνε σε Οφθαλμίατρο εκτός εάν είσαι μια "Αριστεροκομμουνιστική" ΜΚΟ!!!

    ΜΑΛΛΟΝ .... ΜΚΟ ΕΙΣΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρότι η πολιτική του μπλογκ είναι να μην δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια, θα κάνουμε εδώ μια εξαίρεση, μόνο κ μόνο για δείξουμε τις σοβαρές βλάβες που προκαλεί ο εθνικισμός, όχι μόνο στον εγκέφαλο, αλλά ακόμη κ στα μάτια.
      Πάμε λοιπόν:
      Αρχικά ο βραχνάς στα ελληνικά λέγεται ...βραχνάς (https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%AC%CF%82). Το αυτονόητο λέμε.
      Δεύτερο, δεν ξέρω από που μπέρδεψες τα κυριλικά (ΒΡΑCHA) με τα λατινικά που θα ήταν VRASNA κ σίγουρα όχι "Brachna" που διάβασες εσύ μέσα στην παραζάλη σου.
      Άντε λοιπόν εσύ πρώτα σε κανέναν οφλαμίατρο πρώτα, κ μετά κ σε κανένα βιβλιοπωλείο να ξεστραβωθείς αργότερα, πριν ξαναμιλήσεις για "διαλλεκτικές/νοήσεις-λογικές".

      Κ ένα δωράκι με αγάπη από το μπλογκ. Επίσημα κείμενα του ελληνικού κράτους είναι, μην τρομάξεις πως τα έγραψε κανένας προοδευτικός άνθρωπος:
      https://www.scribd.com/document/373130384/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A4%CE%B1-%CE%9D%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1

      Διαγραφή
    2. Φίλε ευχαριστώ για την προσπάθεια σου για ... διευκρίνηση... αλλά....

      1. Κοίταξε σε παρακαλώ την επικεφαλίδα του κειμένου σου!!!! Γράφεις BRACHA!

      2. Ψάξου σε παρακαλώ τόσο στην Ελληνική όσο και στην μίξη Λατινική και Γερμανική γραφεί με την Σλαβική! Ίσως δείς και προσέξεις κάτι τί!

      3. Εξάλλου τί μπορεί να σημαίνει η λέξη "BRACHA/VRASNA/ΒΡΑΣΝΑ";


      ΏΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: "ΦΙΛΟΣ"!

      Διαγραφή
    3. @"ΦΙΛΟΣ:
      1)Δηλαδή αν δεν είναι σλάβικα (βουλγάρικα) όπως ισχυρίζεσαι και είναι λατινικά, δηλαδή βλάχικα (=Ρουμάνικα) πιστεύεις πως αλλάζει κάτι σε όσα λέει το κείμενο;
      2)Τι μπορεί να σημαίνει το "vrasna" κ σε ποια ακριβώς από τις γλώσσες που μιλιούνται στην ευρύτερη περιοχή δεν μπορώ να ξέρω.
      Mια πρόχειρη ματιά στο google translator η λέξη vrasna μου δείχνει στην αναγνώριση γλώσσας "κροατικά" (σλάβικα δηλαδή) κ χωρίς ελληνική μετάφραση.
      Αλλά μια κ ελληνικά ξέρω, πως δεν είναι ελληνική λέξη πάντως μπορείς να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα συμβουλευόμενος ένα ο,ποιοδήποτε ελληνικό λεξικό.

      Υ.Γ.
      Δεν χρειάζεται να στέλνεις 2 φορές το ίδιο σχόλιο. Θα τα δω όταν μπω, αλλά δεν είμαι συνέχεια από πάνω, οπότε υπάρχει μια καθυστέηση στην δημοσίευση τους.
      Τώρα π.χ. κατά λάθος έσβησα το 1 από τα δύο σχόλια όταν πήγα να σβήσω τα διπλά.

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ.2
      Στην επικεφαλίδα του κειμένου γράφει BPACHA κ όχι BRACHA όπως διάβασες...

      Διαγραφή
    5. ....ξέχασα να σου είπω: Εγώ δεν συμβουλεύωμε ούτε Google ούτε Wikipedia διότι σέβομαι τόσο τον Εαυτό μου όσο και την "Αληθεινή Γνώση"!



      "ΦΙΛΟΣ"

      Διαγραφή
    6. Ναι, στυο google translator υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία να βγάζει σλάβικες τυχαίες λέξεις που θα του ρίξεις μέσα, οπότε εσύ να φανταστώ διαβάζεις τα βιβλία του Πλεύρη π.χ. που τα θεωρείς πιο "αξιόπιστα"...
      Η σοβαρότητα χάθηκε νομίζω...

      Διαγραφή
  2. Φίλε μου!

    Σου το πα: Ψάξου για γνώση ακόμη και για το "Ρ" και "R"!

    Με το συμπάθειο αλλά με επιβεβαιώνεις για "τεράστιες" ελλείψεις σου.

    π.χ. "Τα Βλάχικα/Ρουμανικά" είναι καθαρά Λατινικά! Και επιπλέον γνωρίζεις/ξέρεις πως "βρέθεικαν" οι ΒΛΑΧΟΥ στην σημερινή Ρουμανία; Για βοήθεια "τρέξε" και ψάξε την Ρωμαϊκή ιστορία μετά το "επίσημο" 146 π.Χ.!

    Οι ΒΛΑΧΟΥ είναι ένα από τα "καθαρότερα" Ελληνικά φύλλα!

    Ψάξε σε παρακαλώ πως "βρέθεικαν" οι Βλάχοι στην σημερινή γεωγραφική Ρουμανία!

    Διότι η Αλήθεια είναι το ζητούμενο και σήμερα η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι επικίνδυνη όπως ανέκαθεν ιδιαίτερα όμως σήμερα στην πορεία της Ιμπεριαλιστικής Ολοκλήρωσης του Καπιταλοναζισμού!


    "ΦΙΛΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @"ΦΙΛΟΣ":
      1)Το ότι τα Ρουμάνικα είναι λατινογενής γλώσσα, τι έχει να κάνει με το θέμα μας;
      Ελληνικά δεν είναι πάντως.
      2)Το πως βρέθηκαν λατινόφωνοι πλυθησμοί εντός της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το γνωρίζουμε όλοι.
      Όπως επίσης όλοι γνωρίζουμε.
      3)Βλάχοι ονομάζονται οι φυλές με καταγωγή από την (μάντεψε...) Βλαχία!
      Τώρα ρίξε μια ματιά στον χάρτη κ κοίταξε που βρίσκεται (σε ποιά χώρα εννοώ) η Βλαχία...
      4)Η αλήθεια δεν είχε ποτέ σχέση με τον εθνικισμό, ο οποίος δεν τίποτε άλλο παρά η επίσημη κρατική μυθολογία, όχι μόνο εδώ, αλλά παντού. Το σίγουρο είναι πως η σημερινή έννοια του έθνους δεν υπήρχε 3-4 αιώνες πριν. Τα σημερινά έθνη είναι μια νεοτερική έννοια, οπότε είναι εντελώς ανιστόριτο κ αντιεπιστημονικό να ψαχνουμε να βρούμε "τρισχιλιετείς συνέχειες" σε ένα πράγμα που δεν υπήρχε καν σαν έννοια πριν από 300 μόλις χρόνια.
      5)Έχεις γράψει κάποιες εκατονταδες λέξεις, κ ούτε μία επί της ουσίας του κειμένου, που φανερά σε ενόχλησε, κ ούτε μία με κάποια σοβαρή πηγή-παραπομπή στα όσα λες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί κουβέντα με αυτό τον τρόπο, πόσο μάλλον που δεν διαβάζεις καν αυτά που έχεις μπροστά σου.
      6)Δεν υπάρχουν "καθαρά" κ "βρώμικα" ελληνικά φύλλα. Με δεδομένο πως το νεοελληνικό έθνος σχηματίστηκε (όπως όλα τα σημερινά έθνη) κατά την διάρκεια του μεσαίωνα, από ένα αμάγαλμα φυλών κ ανθρώπων που κατοικούσαν στην περιοχή μας. Έλληνας είναι όποιος έχει ελληνική εθνική συνείδηση, δεν πα να πολιτογραφήθηκε κ προχθές.
      Αν πάντως υπήρχαν όντως "καθαρά ελληνικά φύλλα" όπως ισχυρίζεσαι, σίγουρα οι ρουμανόφωνοι νομάδες που κατέβηκαν από την Βλαχία δεν θα διεκδικούσαν κ βραβείο προς αυτό.
      7)Για να δεις την σύγχιση που έχεις στο κεφάλι σου, μου λες πως μπορεί ο άλλος να μιλάει ρουμάνικα(βλάχικα) ή αλβανικά(αρβανήτικα) κ να είναι "καθαρός" (πλυμένος με εύρηκα κ μαλακτικό προφανώς) έλληνας, αλλά όχι κ όταν μιλάει σλαβομακεδόνικα.
      -Γιατί τέτοια διάκριση;
      Υ.Γ.
      -Ο Μπάυρον ήταν έλληνας, καθαρό ςή βρώμικος ή και καθόλου;
      Υ.Γ.2
      Άμα ψάχνεις για "καθαρές" ράτσες, να κοιταξεις στα άλογα του ιπποδρόμου κ στα σκυλιά με πετιγκρί. Όχι στους ανθρώπους που αυτό όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά κ αν κατά τύχη συνέβαινε σε κάποιον απομωνομένο πλυθησμό, το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου θα ήταν πλήρης εκφυλισμός λόγω των αιμομειξιών. Τα αυτονόητα λέμε πάλι...

      Διαγραφή
    2. Εντέλη δεν σε διαφέρει η πραγματικότητα έστω και της ιστορίας!

      Α. Το "Καθαρά" Ελληνικά Φύλλα δεν υπάγεται στο Ρατσιστικοναζιστικό που εσύ απεγνωσμένα προσπαθείς να μου το προσάψεις.

      Β. Το σημείο 1. έχει να σχέση με το θέμα διότι άλλο Λατινικά/Λατινογενείς γλώσσες και άλλο Σλαβικά/Κυριλικά. Γιατί γράφεις τότε το "BPACHA"/"BRACHA" στα λατινικά; Και το ίδιο με το "VRASNA";

      Γ. Το σημείο σου 3. Από πότε ονομάστηκε η περιοχή "Βλαχιά"; Εάν μπορείς να την προσδιορίσεις χρονικά ιστορικά θα δείς πολλά. Παρακαλώ οι "πληροφορίες" όχι από Google ή Wikipedia!

      Δ. Στο σημείο 2. σου μιλάς γενικά και αόριστα διότι εάν γνώριζες από Ρωμαϊκή ιστορία θα γνώριζες και για Τους "ΒΛΑΧΟΥΣ/ΒΛΑΧΙΑ"!


      Φίλε μου πολλές φορές η αγνωσία ή η ημιμάθεια σχεδόν πάντα στο Καπιταλοϊμπεριαλιστικό οικονομικοπολιτικό σύστημα οδηγεί κάποιον άθελα του ή ασυνείδητα του σε οπαδό του καλυμμένου ναζισμού/ρατσιστοφασισμού!


      Και τελειώνοντας ο όρος "Εθνος" είναι ιστορικά μίνιμουμ 2000 ετών!


      ΥΓ. Μην προσάπτεις ταμπέλες απλόχειρα διαστρεβλώνοντας! Η ΓΝΩΣΗ του Λαού και των Ατόμων Ανέκαθεν είτανε επικίνδυνη για τους Κρατούντες την εξουσία και Εσύ φίλε μου δεν έχεις .... Γνώση!

      Διαγραφή
    3. Τα σχόλια στα οποία απλά με βρίζεις, απλά διαγράφτηκαν.
      Παραληρείς συνεχώς, οπότε κουβέντα δεν μπορείς να κάνεις σίγουρα.
      Φυσικά γνωρίζω πως είναι πάγια τακτική των ναζιστών να λένε τους άλλους "φασίστες", αλλά εδώ απλά δεν σε παίρνει.
      Τα περί ημιμάθειας που λες είναι σωστά, οπότε άνοιξε κανένα βιβλίο (όχι από αυτά που πουλάει ο Μπουμπούκος ή ο Λιακόπουλος) μήπως κ ξεστραβωθείς. Πάντως κάποια πηγή για όσα (παρανοϊκά) λες, ούτε καν από εκεί δεν έχεις φέρει.
      Επιπλέον, όχι μόνο δεν απαντάς σε καμμία μου αιτίαση με έστω ένα επιχείρημα, αλλά δεν διαβάζεις καν αυτά που είναι γραμμένα μπροστά σου, κ δεν μπορείς καν να ξεχωρίσεις (επιμένεις κιόλας σε αυτό) το κυριλικό Ρ (που έναι κ ίδιο με το ελληνικό!) από το λατινικό R (όχι πως θα είχε δηλαδή κ κάποια σημασία).
      Επίσης δεν διαβάζεις καν τα σχόλια μου όταν σου λέω πως δεν ασχολούμαι συνέχεια με το μπλογκ κ τα σχόλια μπορεί να αργήσουν να δημοσιευθούν, οπότε να μην τα στέλνεις 2-3 φορές.

      Τεσπά, είσαι που είσαι ανιστόριτος, είσαι που είσαι αγεωγράφητος, είσαι κ εξαρχής αγενής, ενώ είσαι κ ολοφάνερα "πσεκαζμένος".
      Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν.
      Εδώ είσαι ανεπιθύμητος πλέον, οπότε μην κάνεις το κόπο να σχολιάσεις πάλι, ειδικά βρίζοντας κ προκαλώντας και ακόμη ειδικότερα εκτός θέματος του άρθρου που διαβάζεις.
      Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω στην ζωή μου από το να ασχολούμαι με "πσεκαζμένα" τρολ του Πλεύρη κ του Λιακόπουλου...

      Διαγραφή
  3. Το χωριό λεγόταν Βραστά και στην συνέχεια άλλαξε.
    Τα Βρασνά ήταν κεφαλοχώρι κατά την διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας..
    Σε επίσημα στοιχεία του κράτους αναφέρεται ξεκάθαρα, αλλά και στους εκλογικούς καταλόγους της εποχής και στο βιβλίο με τίτλο "Τα Βρασνά" .
    Πρόκειται για ένα χωριό αντιστασιακό μιας και συμβάλλανε σε κάθε εθνικό αγώνα..
    Μάλιστα το χωριό το είχαν κάψει κατά την διάρκεια το μακεδονικού αγώνα διότι μαθεύτηκε ότι είχαν συμβάλλει σε μια απόπειρα εξέγερσης που ξεκίνησε στην Χαλκιδική..
    Επίσης δώρακι, διάβασε τη έπαθαν οι Βούλγαροι στα Βρασνά ότι θέλησαν να πιάσουν τον Δούκα ( καπετάν Ζέρβα ) για να τον σκοτώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος6 Μαΐου 2020 - 1:47 π.μ.:
      Κανονικά το σχόλιο σου δεν έπρεπε να δημοσιευθεί καθόλου, αφού παραβιάζει την πολιτική του μπλογκ περί ανώνυμου σχολιασμού.
      Ο μόνος λόγος που το δημοσίευσα είναι για να καταδείξω το πόσο μέρδεμα μπορεί να φέρει στο μυαλό του ανθρώπου η εθνικιστική αμάθεια και η ιστορική ημιμάθεια.
      Πάμε λοιπόν:
      -Λες "Το χωριό λεγόταν Βραστά και στην συνέχεια άλλαξε". Το γιατί άλλαξε (αν πράγματι ίσχυε κάτι τέτοιο), και μάλιστα σε μια σλάβικη λέξη δεν μπαίνεις στον κόπο να το εξηγήσεις.
      Παρακάτω τώρα λες "το χωριό το είχαν κάψει κατά την διάρκεια το μακεδονικού αγώνα διότι μαθεύτηκε ότι είχαν συμβάλλει σε μια απόπειρα εξέγερσης που ξεκίνησε στην Χαλκιδική", αλλά δεν μας διαφωτίζεις ΠΟΙΟΙ το είχαν κάψει, και ενάντια σε ΠΟΙΟΥΣ έγινε η εξέγερση στην οποία αναφέρεσαι. Εγώ απλά εδώ θα υπενθυμήσω πως στην εποχή που αναφερόμαστε η περιοχή ήταν υπό τουρκική κυριαρχία, την οποία αμφιβητούσαν βουλγάρικα και σλαβομακεδόνικα ένοπλα σώματα και οργανώσεις (οι γνωστοί ως "κομιτατζήδες").
      Οπότε και εδώ η αφήγηση σου έχει μια μεγάλη τρύπα.

      Τέλος, το σλάβικο στοιχείο στην περιοχή δεν ήταν ούτε αποκλειστικά, ούτε πλειοψηφικά βουλγάρικο αλλά (σλαβο)μακεδονικό.
      Οι περισσότεροι δε σλαβομακεδόνες, στην αντιπαράθεση μεταξύ ελλήνων και βουλγάρων πήραν θέση υπέρ των ...ελλήνων (δηλαδή υπέρ του πατριαρχείου Κωσταντινούπολης για να ξέρουμε και τι λέμε ακριβώς) με πιο γνωστό παράδειγμα το ίδιο το πρωτοπαλίκαρο του Παύλου Μελά, τον Коте Христов (Κώτε Χρήστωφ) που αργότερα τον ξαναβαφτίσαμε σε Κώττα Χρήστου (καπετάν Κώττας), και οποίος όχι μόνο ήταν σλάβος αλλά και πρώην μέλος της ....ΕΜΕΟ (κομιτατζής δηλαδή)!
      Το ότι μπορεί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών δηλαδή να ήρθαν (που πολλές φορές ήρθαν) σε αντιπαράθεση με τους βούλγαρους, δεν τους κάνει λιγότερο σλάβους...

      Αυτά τα ολίγα από εμένα, και για να κλείσω να ανταποδώσω κ εγώ με ένα δωράκι:
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%84%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.