Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Επίθεση με drones κατά του Μαδούρο

Επίθεση με εκρηκτικά δέχτηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενώ απευθυνόταν σε πλήθος στο Καράκας στις 17:41 τοπική ώρα. Με διάγγελμά του μετά το συμβάν, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για επίθεση που οργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες της Βενεζουέλας σε συνεργασία με αντίστοιχες της Κολομβίας και τόνισε πως πίσω από την πράξη αυτή βρίσκεται ο κολομβιανός Πρόεδρος Juan Manuel Santos.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Βενεζουέλας που επικαλείται το BBC, εκρηκτικά τα οποία μετέφεραν drones, εξερράγησαν κατά την διάρκεια ομιλίας του. Ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση κατά της ζωής του προέδρου Μαδούρο, κατά την οποία τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες.

Ο Μαδούρο, ο οποίος μιλούσε σε στρατιωτική εκδήλωση για τα 81 χρόνια της Εθνοφυλακής, στεκόταν δίπλα στην σύζυγό του και πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού της χώρας, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης διακόπηκε ξαφνικά με τον λόγο να μην είναι σαφής στους τηλεθεατές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα "εθνικιστών" ανταρτών, Soldados de Franelas, οι οποίοι με ανάρτησή τους στο Twitter ισχυρίζονται ότι 2 drones μετέφεραν πλαστικά εκρηκτικά c4 και τα κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές πριν πλησιάσουν τον στόχο τους.
Όπως αναφέρουν μάλιστα: "Αποδείξαμε ότι είναι ευάλωτοι, δεν το πετύχαμε σήμερα αλλά είναι ζήτημα χρόνου".
Οι στιγμές που ακολούθησαν της επίθεσης καταγράφονται σε βίντεο, όπου φαίνεται και η διάλυση της τάξης των στρατιωτικών αλλά και το κτίριο στο οποίο κατέπεσε drone με εκρηκτικά, ενώ φωτογραφίες καταγράφουν την αντίδραση της φρουράς του Μαδούρο.

Πηγή: 247news

16 σχόλια:

  1. Χωρις να περιλαμβανω τον διαχειριστή, ξερω πολλους κκεδες που η αντίδραση σε αυτη την απόπειρα ηταν" και τι μας νοιαζει;".
    Αυτο για εκεινους που λενε οτι ο Μαδουρο ειναι απλα ο "συριζα Βενεζουέλας", σοσιαλδημοκρατης που " τα θελε και τα παθε".
    Αυτες οι αντιδρασεις με προβλημάτισαν πιο πολυ απο την είδηση...

    Γ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ.Δ.:
      Το ίδιο το ΚΚΕ πάντως, κάθε άλλο παρά "τι μας νοιάζει" λέει:
      Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο και καταγγέλλει κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

      Πρόκειται για ενέργεια που εντάσσεται στην εντεινόμενη επιθετικότητα αντιδραστικών δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχίας, που απολαμβάνουν την προκλητική υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

      Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Ο λαός της Βενεζουέλας έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο εξέλιξης της κοινωνίας του. Στηρίζουμε την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό».

      https://www.902.gr/eidisi/politiki/165413/anakoinosi-gia-tin-apopeira-dolofonias-toy-proedroy-tis-venezoyelas

      Διαγραφή
    2. @Γ.Δ.

      Όσα συμβαίνουν μέσα στο μυαλό σου, δεν συμβαίνουν απαραιτήτως και στην πραγματικότητα.
      Με όλο το θάρρος, δηλαδή, όμως πότε πρόλαβες, ξημερώματα Κυριακής, να μιλήσεις με (πολλούς κιόλας!) κκεδες και να σου αναφέρουν αυτά που μας γράφεις;
      Εγώ, αντιθέτως, συνάντησα μόνο οργή για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Μαδούρο.
      Η ανακοίνωση του Κόμματος είναι σαφέστατη και πέραν τούτου ουδέν...

      Διαγραφή
    3. Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Καταδικάζει την Επεμβάσεις των ΗΠΑ Ε.Ε και άλλων Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και είναι στο πλευρό του Κ.Κ και του λαού ενάντια στην Καπιταλιστική βαρβαρότητα για τον Σοσιαλισμό. Ασε τις Προβοκάτσιες. ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ TRASH ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Μην τσιμπάτε ορέ!

    Ο «Γ. Δ.» είναι τρολ σε διατεταγμένη υπηρεσία, δηλ. άθλιος ΣΥΡΙΖΑίος που προβοκάρει με άνωθεν υπόδειξη και χρηματισμό για γνωστούς λόγους που έχουν σχέση με την πολιτική επικαιρότητα των ημερών.

    Class Avenger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Class Avenger:
      Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, και τέτοιου είδους κατηγορίες δεν μπορούν να εκστομίζονται εάν δεν μπορούν να τεκμηριωθούν.
      Κανονικά το σχόλιο σου δεν έπρεπε να δημοσιευτεί

      Διαγραφή
  3. Καλά, καλά, Γρηγόρη… Ξέρεις τι λέει ο λαός μας σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει! Και σου δίνω το ελεύθερο να το διαγράψεις το σχόλιό μου! Αμάν πια μ’ αυτόν τον καθωσπρεπισμό της (αταξικής) συμφοράς απέναντι στον καμουφλαρισμένο αντικομμουνισμό!

    Class Avenger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Class Avenger:
      Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν τον κομμουνισμό το δυσφημούν περισσότερο σχόλια σαν του Γ.Δ. που μας έδωσαν κ την ευκαιρία να απαντήσουμε προβάλοντας κ την επίσημη τοποθέτηση του ΚΚΕ, ή οι δίκες προθέσεων κ το κυνήγι μαγισσών από κάποιους συναγωνιστές μας.
      Τείνω να καταλήξω στο δεύτερο...

      Διαγραφή
  4. Συγνωμη για την καθυστερημενη απάντηση, αλλα καποιοι απο εμας δεν πανε διακοπές, οπως εγω και ψήνονται στην πολη..

    Στο θεμα: Σχολιασα την ειδηση χωρις καμία απολύτως νήξη ή έμμεση αναφορά στη γραμμή του ΚΚΕ. Εγω ειπα για τα μυαλα μερικων φιλων-επιρροων του Κόμματος που στο μυαλο τους την Βενεζουέλα την εχουν ταυτίσει με την Σοσιαλδημοκρατια.
    Το δικιο ή αδικο αυτης της στασης, θελει κουβεντα. Αλλα αυτη η σταση σε μια μειοψηφία υπαρχει και λεγεται.
    Μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν αυτες οι αποψεις, γιατι θα αναγκαστω να ανατρεξω σε σχόλια ακόμα ισως και σε αυτο το μπλογκ.
    Εντελως ακυρη η επίθεση στο προσωπο μου και με χαρακτηρισμούς. Θα τρομαζουμε να σχολιαζουμε και τα κακως κειμενα τωρα;
    Μηπως ο Μαδουρο ειναι τοσο δημοφιλής στους κολπους του ΚΚ και δεν το ήξερα;
    Γ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ.Δ.:
      Το ότι οι Τσαβίστας είναι σοσιαλδημοκράτες και ότι η Βενεζουέλα έχει καπιταλισμό, είναι μη αμφισβητήσιμα γεγονότα.
      Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως θα δώσουμε και το δικαίωμα στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό να ανεβοκατεβάζει ανά τον κόσμο κυβερνήσεις και να δολοφονεί ηγέτες που δεν του είναι αρκούντως αρεστοί, κατά το δοκούν.
      Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά...

      Διαγραφή
    2. TRASH. Απόλυτα Σωστός. Και τον Καραμανλή παρακολουθούσαν και θέλησαν να Σκοτώσουν. Κατι που οι Κομμουνιστές είχαμε Καταδικάσει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ....Μήπως ο Μαδούρο είναι τόσο διμοφιλής στους Κόλπυς του Κ.Κ...... Ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω την ερώτηση. Αν μου ήταν αγαπητός θα ήμουνα Σοσιαλδημοκράτης και όχι Κομμουνιστής. Αντίπαλα κόμματα είμαστε. Ειλικρινά απορώ με την ερώτηση......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Είχες δεν είχες πάλι το πήγες εκτός λογικής.
      Δεν είναι συγκρίσιμοι ο Καραμανλής με τον Μαδούρο σε κανένα επίπεδο και δεν θα επεκταθώ παραπάνω...

      Διαγραφή
    5. Ούτε εγω το θέλω. Καλή Κυριακή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
  5. O/H Γ.Δ δεν έγραψε και κάτι εκτός πραγματικότητας. Σαφώς υπάρχουν άτομα που στηρίζουν το ΚΚΕ και ταυτόχρονα θεωρούν –όπως και εγω-τον Μαδούρο έναν πολιτικό, κατώτερο των περιστάσεων στην καλύτερη των περιπτώσεων. Σε μια χώρα που κατέχει τόσο μαύρο χρυσό, επιλέγει να το παίζει δίπορτο με σοσιαλιστική –αντιιμπεριαλιστική φρασεολογία, αλλά εμμένοντας στην ουσία στον καπιταλισμό αντί να προχωρήσει επιτέλους στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τι έχει άλλο να χάσει;

    Ας μου επιτραπεί να παραθέσω εδώ και ένα σχόλιο του πάντα ενημερωμένου Σεχταρ για το ιδιο θεμα:

    "Ο καπιταλισμός ή θα είναι καταπιεστικός κι εκμεταλλευτικός ή δε θα υπάρξει…"
    ...και, θα προσέθετα, ανεξαρτήτως "πολιτικού" προσήμου!
    Ισχύει και για τον .."σοσιαλιστικό"(!) καπιταλισμό, που ενίοτε αποκαλείται από τους φιλελέδες και ..."μπολσεβίκικος"(!!).

    Δείτε, πως γονατίζουν την Βενεζουέλα οι ...."Μπολιβαριανοί"!
    Η "αγορά" εξυγιαίνει τον "Σοσιαλισμό" και εκεί, με πρωτοβουλία των "σοσιαλιστών του 21ου Αιώνα" τρομάρα τους.
    Η κυβέρνηση προσπαθεί να "εξυγιάνει" την "αγορά" με περισσότερη "αγορά" (δηλαδή τον Καπιταλισμό με περισσότερο Καπιταλισμό - σας θυμίζει κάτι αυτό;), την ώρα, που καλύπτει τους κεφαλαιοκράτες να διαγουμίζουν τον εθνικό πλούτο του Λαού, το πετρελαιο.

    Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και ντόπιοι κεφαλαιοκράτες πρεσσάρουν τον ..."μπολσεβίκο" (!!-όπως ο ....Τσίπρας!) Μαδούρο, παρόλο, που τους κάνει τη δουλειά τους, ....αφού δεν υπάρχει άλλος, πραγματικά επίφοβος να πρεσσάρουν!
    Ο Λαός, μαθαίνει "μέσα από την ίδια του την πείρα", πως ...."μπολσεβικισμός" σημαίνει αθλιότητα, κοινωνικές διακρίσεις, ανισότητα, πείνα, φόβο, ανασφάλεια, συμμορίες κλπ., κλπ.

    Όμορφα, διαλεκτικά, στημένο το παιχνίδι και γνωστός από τα πριν ο νικητής.

    Εκατό χρόνια θα χρειαστούν για να μιλήσει κανείς ξανά για σοσιαλισμό στην Βενεζουέλα, όπως και στην Κίνα, κι όπως πάει, και στην Κούβα.
    Με τις υγείες μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Sansa:
      1)Στην Κίνα και την Κούβα (εντελώς -μα εντελώς-διαφορετικές περιπτώσεις!!!!!!!!!!!!!!) μια χαρά μιλάνε για σοσιαλισμό, κ μια χαρά τον αποδέχεται ο λαός ως καλύτερο από τον (υπαρκτό) καπιταλισμό σύστημα.
      2)Στην βενεζουέλα είναι δεδομένο πως μιλάμες για σοσιαλδημοκρατία. So what?
      -Aς τους πάρουν οι φασίστες κ οι γιάνκηδες τα κεφάλια (από όσο κατάλαβα);

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.