Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας για την επίθεση κατά του Νικόλας Μαδούρο

Η Επαναστατική Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας καταδικάζει έντονα την επίθεση εναντίον του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο Μόρος, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Αυγούστου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας προς τιμήν της 81ης επετείου ίδρυσης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια, η οποία επιδιώκει να αγνοήσει τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας, αποτελεί μια νέα απελπισμένη προσπάθεια να επιτύχει μέσω των δολοφονιών, αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει σε πολλές εκλογές ούτε επίσης με το πραξικόπημα του 2002 κατά του τότε προέδρου Ούγκο Τσάβες, το πετρελαϊκό πραξικόπημα του 2003 και του ανορθόδοξου πολέμου που ξεδιπλώθηκε μέσω μιντιακών εκστρατειών, δολιοφθορών, βίαιων και βάναυσων πράξεων.

Η Επαναστατική Κυβέρνηση καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη συνεχιζόμενη επιχείρηση κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ως μέρος της επιθετικής πολιτικής του ιμπεριαλισμού για την ανατροπή της Μπολιβαριανής Επανάστασης, που περιλαμβάνει το αυθαίρετο και επιθετικό Εκτελεστικό Διάταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα ως "ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική" της υπερδύναμης, τις μονομερείς οικονομικές κυρώσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πλήρη ισχύ του Δόγματος Monroe, την έκκλησή του για στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της συνταγματικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ για τη χρήση εναντίον της "Μιας πιθανής στρατιωτικής επιλογής".

Στις 14 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρουζ προειδοποίησε:

“Η επιθετικότητα και το πραξικόπημα εναντίον της Βενεζουέλας πλήττουν όλη την “Δική μας Αμερική” και ωφελούν μόνο τα συμφέροντα εκείνων που επιμένουν να μας χωρίσουν για να ασκήσουν την κυριαρχία τους πάνω στους λαούς μας, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα προκαλέσουν συγκρούσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες σε αυτή την περιοχή, όπως γινόμαστε μάρτυρες να το κάνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου".

"Προειδοποιούμε σήμερα ότι όσοι επιδιώκουν να ανατρέψουν τη Μπολιβαριανή και Τσαβίστα Επανάσταση μέσω αντισυνταγματικών, βίαιων και πραξικοπηματικών μεθόδων θα αναλάβουν σοβαρή ευθύνη απέναντι στην ιστορία".

Η Επαναστατική Κυβέρνηση εκφράζει την πλήρη και ακλόνητη αλληλεγγύη της με τη Βενεζουέλα και την απεριόριστη υποστήριξη στον Πρόεδρο Νικόλας Μαδούρο Μόρος, καθώς και στην πολιτική – στρατιωτική ένωση του Μπολιβαριανού και Τσαβίστα λαού.

Όπως επεσήμανε στις 17 Ιουλίου ο Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντιας Κανέλ Μπερμούδες, στα πλαίσια της 24ης Συνάντησης του Φόρουμ του Σάο Πάολο, οφείλουμε : "Να ενισχύσουμε την πεποίθηση ότι αγωνιζόμενοι για τη Βενεζουέλα, αγωνιζόμαστε για την ενοποίηση της περιοχής, για το σεβασμό της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Δικής μας Αμερικής”.

Αβάνα, 4 Αυγούστου 2018 
Πηγή: Cuba de corazon  via Cuba debate

5 σχόλια:

  1. Στις 26 ΙΟΥΛΗ του 1953 οι Κουβανοί Επαναστάτες χτύπησαν στην Μονκάδα με επικεφαλής τον ΦΙΝΤΕΛ ξεκινησαν τον αγώνα ενάντια στην Δικτακτορία του Μπατίστα. Παρά την 1η Αποτυχία και την καταδίκη απο το ..ΚΚ.. σαν τυχωδιώκτες συνέχισαν με την ιστορία να τους δικαιώνει ανέτρεψαν την Δικτακτορία και τον Καπιταλισμό ταυτόχρονα. Οικοδόμησαν τον Σοσιαλισμό με επιτυχία και στάθηκαν όρθιοι όταν το 1991.. ολοκληρώθηκε η ανατροπή του Σοσιαλισμού σε ΕΣΣΔ και Α.Ευρώπη δολοφονημένου απο ....επάνω.... και μέσα... Τιμή και στον ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ που με την πρώτη του επίσκεψη στην ΕΣΣΔ το 1961 διαπίστωσε οτι βρίσκεται σε πορεία ανατροπής. Απόλυτος σεβασμός σε όλους τους Επαναστάτες και στον σ.ΡΑΟΥΛ όπως και στους αγώνες των Κουβανών Συντρόφων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω τα οικονομικά σου να σηκώνουμε λίγες διακοπές για ξεκούραση και φέτος. Καλά να περάσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν επέτρεψαν...
      Εδώ και ...δουλειά ο προλετάριος... :)

      Διαγραφή
    2. Εγω κοντά είμαι στην σύνταξη. Θα είχα τελειώσει αλλά ο Τσύριζα πείραξε λίγο... τον συντελεστή. Σχεδόν τελείωσα με τα εργατικά δικαστήρια ψιλοβελτιωθήκαμε λίγο... Κάτι είναι και αυτό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς για τους περισσότερους έτσι είναι Σύντροφε. Υπομονή και δύναμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.