Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Όλα τα είδη των ανθρώπων στο Ίντερνετ που έτρεξαν να υπερασπιστούν τον παπά του λεωφορείου

Φωτογραφία εξωφύλλου: @kanaliotis
Καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον «Καλόγερο Τέλη» φαίνεται πως ζουν ανάμεσα μας οι άνθρωποι που θέλουν να πιστέψουν οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό που συμβαίνει

Το όλο κόλπο ήταν από την αρχή δύσκολο. Νέα κοπέλα καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από ιερέα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook προφιλ της σαν πειστήρια.

Η κοπέλα έχει κόκκινα μαλλιά, «μη συμβατικό προφιλ», ο επίδοξος βιαστής είναι ιερέας, στη Θεσσαλονίκη του 2017. Κάτι έπρεπε να πηγαίνει στραβά.

Στην αρχή ήταν το ότι υπήρχαν οι φωτογραφίες. “Μα καλά, αυτός πήγε να σε παρενοχλήσει κι εσύ τραβούσες φωτό;”, ήταν το πρώτο σχόλιο. Παρότι η κοπέλα εξηγούσε στην άναρτηση της ότι αυτό συνέβη επειδή ήδη είχε το κινητό στα χέρια της και ότι αμέσως μετά έβαλε τις φωνές στον παπά.

Έπειτα ήταν η “ποιότητα” των φωτογραφιών. “Είναι photoshop!”, ανέκραξαν διάφοροι γκουρού της ψηφιακής επεξεργασίας. Παρότι δεν υπήρχε κανένα σαφές δείγμα για να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Έπειτα ήταν η δεύτερη φωτογραφία του παππά, με το πρόσωπο του. “Είναι άλλη τσάντα”, είπαν οι ντέτεκτιβ. Παρότι, πάλι, στην ανάρτηση εξηγούνταν ότι η φωτογραφία του “ιερέα” ήταν τραβηγμένη από άλλη μέρα, από άλλη κοπέλα που είχε υποστεί και η ίδια σεξουαλική παρενόχληση από το συγκεκριμένο άτομο. Όπως πολλές άλλες κοπέλες ακόμα.

Έπειτα ήταν το ότι η καταγγελία έγινε στο facebook. “Γιατί δεν πήγε στην αστυνομία;”, είπαν και πάλι. Παρότι όπως έγινε σαφές η Πέννυ είχε πάει στην αστυνομία την ίδια κιόλας μέρα, κατήγγειλε την παρενόχληση και όπως έμαθε ο “ιερέας” ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Απο άλλες παρόμοιες πράξεις.

Έπειτα ήταν ότι η Πέννυ είχε κόκκινα μαλλιά. “Βασικά, είναι πουτάνα”, ήταν το μοναδικό επιχείρημα που απέμενε, όσο η παράνοια κλιμακωνόταν και όσο αυξάνονταν επίσης και οι καταγγελίες για παρενόχληση από άλλες κοπέλες, για το ίδιο άτομο, πάντα σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όπου κάνει “πιάτσα”.

Ρίχνοντας μια ματιά μόνο σε σχόλια κάτω από αναρτήσεις για το θέμα βρίσκεις μια ανθολογία από ανθρώπους που δεν έχουν καμία διάθεση από την αρχή να πιστέψουν ότι μπορεί ένας ιερέας να είναι επίδοξος βιαστής, και ότι μια κοπέλα μπορεί να καταγγείλει τον βιασμό της, χωρίς να υπάρχουν δεινόσαυροι ή εξωγήινοι. Ακόμα και όταν αυτό είναι πλέον καταφανές.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν έχουν σημασία. Κάποιοι συνάνθρωποι μας εκεί έξω πιστεύουν ακράδαντα ότι όπως ο σπαστικός κολλητός σου κάνει γελοία ποστ στο Instagram όλη την ώρα για να πάρει κανένα fav, οι γυναίκες το κάνουν με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Γι’αυτούς τους γενναίους μαχητές ενάντια στα HOAXES δεν έχει σημασία ούτε ότι σε αυτή τη χώρα πολύ λίγες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης καταγγέλονται και ακόμα λιγότερες τιμωρούνται. Αυτοί είναι οι πολεμιστές του διαδικτύου που αποφάσισαν να υπερασπιστούν τον ρασοφόρο από την ιντερνετική κατακραυγή:
Είναι συνήθως οι ίδιοι άνθρωποι που αν το ίδιο γίνει σε δικό τους πρόσωπο θα (έγραφαν στο facebook ότι) ψάχνουν για μπαλτά.
Η καλή (;) πρόθεση δεν αναιρεί το ότι η δημοσιοποίηση έφερε στο φως τόσες καταγγελίες.
Ό,τι και να κάνει το θύμα, αν δε λειτουργήσει όπως υπαγορεύει κάθε σχολιαστής έχει ευθύνη για το περιστατικό. Μπορεί μάλιστα να είναι και συνένοχο (!) αν ο δράστης το ξανακάνει. Σαφώς δημιουργικός τρόπος σκέψης.
Eίναι σαφής ο σκοπός να καταλήξουμε κάπως στο ότι για τη βία κατά των γυναικών φταίνε οι γυναίκες. 
Γενικά τίποτε μπορεί να μην ισχύει αγαπητέ φίλε, μπορεί η εφήμερη ζωή να είναι μια οφθαλμαπάτη ή το όνειρο μιας γιγάντιας ροζ τσιπούρας. 

Εκτός από όλους τους άλλους, είχαμε και μερικούς πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου ή επιστήμονες της πούτσας αν θέλετε.
Είναι μια μάλλον λάθος στιγμή για να αγχωθεί κάποιος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη γενικότερα. Ειδικά αν το συνδυάζει με μια σπόντα πως όλα γίνονται για τη δημοσιότητα.
Εντάξει μερικοί είναι απλώς θρησκόληπτοι ή/και βλαμμένοι.
Άλλοι παρουσιάστηκαν σαν υπερασπιστές του γυμνισμού.
Κι ένας άλλος σαν ειδικός επί του ράσου.
 Δεν είναι ψέμα πως κανείς δεν πρέπει να θεωρείται ένοχος πριν καταδικαστεί. Αν καταδικάζονταν αρκετοί βέβαια για τέτοιου είδους πράξεις το πιο πιθανό ήταν πως δε θα γινόταν και αυτή η συζήτηση.
Έχουμε γεμίσει με τζιμάνια του CSI.
Και καθηγητές νομικής.
Δεν είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αλλά το σχολίασε κάπου 5 φορές.
-Θα σε χάλαγε ένας βιασμούλης δηλαδή ρε κοπελιά;
Όλη αυτή η απίστευτη συκοφαντία προφανώς καλύπτεται από την “ανησυχία”. Το ενδεχόμενο κάποιος να φοβάται να κινηθεί νομικά ή (το πιθανότερο) να θεωρεί πως θα ταλαιπωρηθεί και δε θα βρεί και το δίκιο του δε υπάρχει.

-Τι λέγαμε για τους καθηγητές νομικής;
Aυτή είναι μια φρικτή και ευθεία τοποθέτηση χωρίς περιστροφές: Κόκκινο μαλλί και άσεμνο ντύσιμο ανάλογα με τη γνώμη του κάθε κατεστραμμένου = σου αξίζει ο βιασμός. Εσύ φταις, τα ήθελε ο κώλος σου.
Ε όχι και μνημόνια για τον Τέλη ρε αδερφέ...
To πιο θλιβερό στην όλη ιστορία είναι ίσως οι επίδοξοι ρεπόρτερς που χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία όπως το MS Paint προσπάθησαν ακούραστα να βγάλουν ψεύτικη την αρχική δημοσίευση. Παρότι στο ελληνικό Ίντερνετ κυκλοφορούν άφθονα Hoaxes, καμιά προσωπική καταγγελία για τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά.
Όλα τα screenshot παραπάνω είναι σχόλια σχετικών άρθρων του Luben στο facebook. Όλοι όσοι σχολίασαν αρνητικά από τους παραπάνω ήταν άντρες.
Πηγή: Luben

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.