Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αρχισαν να «ψήνουν» το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας

Οι βασικές προϋποθέσεις για την «προσέλκυση επενδύσεων» στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν χτες από τους εκπροσώπους ενώσεων του κεφαλαίου που είχαν κληθεί στην Επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς της Βουλής, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον «αναπτυξιακό νόμο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το στίγμα έδωσε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος των Ελλήνων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης. Αναπτύσσοντας «έξω από τα δόντια» τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, επισήμανε όσον αφορά τους όρους για να επενδύσει επιχειρηματίας της Διασποράς στην Ελλάδα ότι απαιτούνται «διάφορα εργαλεία, φορολογικά κίνητρα, αυτοχρηματοδότηση των projects, επιχορήγηση των επιτοκίων, κρατικές εγγυήσεις κ.λπ.». Χωρίς περιστροφές, έκανε λόγο για «ογκώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα» και ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να περιοριστεί νομοθετικά ο αριθμός των ημερών που μπορούν να κηρυχθούν απεργίες και οι ημερομηνίες των απεργιών πρέπει να συμφωνούνται». Κάνοντας, μάλιστα, παρέμβαση και στις διεργασίες του αστικού πολιτικού σκηνικού, είπε: «Δεν μπορεί κανείς να αναμένει τις επενδύσεις και κάθε χρόνο να εκλέγεται καινούρια κυβέρνηση. Ενας επενδυτής δεν θα πάει στο χάος»...

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι για να «προσελκυστούν επενδύσεις, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον» και σύγκρινε τη φορολογία της Ελλάδας με αυτή που ισχύει στην ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, λέγοντας ότι «οι τιμές είναι μέχρι και 50% κατώτερες από τις τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα» και αυτός είναι, όπως εξήγησε, ο λόγος που «μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων μεταναστεύουν».

Η στάση της κυβέρνησης διαφάνηκε από τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ιβ. Σαββίδη «τραντέλληνα, όπου στα ελληνικά σημαίνει 30 φορές Ελληνας», «ο οποίος αποδεικνύει την αγάπη του για την πατρίδα με έργα και όχι με λόγια, βάζει πλάτη στην πατρίδα του, δημιουργώντας με τις επενδύσεις του εκατοντάδες θέσεις εργασίας». Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, ανέφερε ότι «σε ό,τι αφορά το θεσμικό επίπεδο, έχουμε σημεία επικοινωνίας», ενώ ο Ηλ. Ξανθάκος, γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, ανέδειξε την ...ανάγκη για την «εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα».

Τα όσα ανέφεραν ο Ιβ. Σαββίδης και οι υπόλοιποι, αποδέχτηκαν περιχαρείς οι βουλευτές των αστικών κομμάτων. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, κάλεσε την κυβέρνηση «να ανοίξει στοργική αγκαλιά και να λάβει σοβαρά υπόψιν τις ιδέες και τις προτάσεις του κ. Ιβάν Σαββίδη»!

Στην αντίπερα όχθη οι βουλευτές του ΚΚΕ

Ο Σταύρος Τάσσος ανέφερε ότι τόσο οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου «όσο και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, ήταν αποκαλυπτικοί για το είδος της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται. Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι άλλη από τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Εμείς, λοιπόν, λέμε, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να γίνει με το λαό στην εξουσία, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος παραγωγής πλούτου εκτός από την εργασία. Το κεφάλαιο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μόνον απλήρωτη εργασία».

Ενώ ο Γιάννης Δελής τόνισε ότι «τι σημαίνει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον το περιέγραψε με ειλικρίνεια στην εισήγησή του ο κ. Σαββίδης». «Σημαίνει κίνητρα από το κράτος, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, ζεστό κρατικό χρήμα, είτε κρατικό είτε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ένα εργασιακό περιβάλλον όπου τα μισθολογικά, τα ασφαλιστικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα θα πρέπει να περιοριστούν. Σημαίνει, δηλαδή, όλα όσα προβλέπονται από τα μέχρι τώρα μνημόνια και ακολουθούν και άλλα, απ' ό,τι φαίνεται, τα οποία θα πρέπει να βρουν την καθολική αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων, του συνόλου του ελληνικού λαού».
Πηγή: Ριζοσπάστης

8 σχόλια:

  1. Ο Βουλευτης του Συριζα Αριστερος και αυτος απολυμενος της ΥΕΝΕΔ. Μολις πεσαμε στην μασα του Γκουβερνο το γυρναμε στο ποσο Ελληνας ειναι ο Καπιταλιστης που θα μας σφαξει. Η Αριστερα στα καλυτερα της. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O καπιτάλας αποδεικνύει την αγάπη του για την πατρίδα και βάζει πλάτη για αυτή...
    Ο ξεφτίλας που το παίζει και αριστερός (βέβαια και αυτό το κόβουν σιγά σιγά), δεν μας είπε μόνο πια είναι η πατρίδα αυτού του μπαγλαμά, ο ίδιος δεν το λέει γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
    Γιατί η πατρίδα του κάθε αστού είναι το κέρδος!
    Άμα ήταν πραγματικά πατριώτης (για την Ελλάδα) δεν θα την θυμόταν μόνο όταν θα ήταν να κερδίσει!
    Πραγματικά εμετός και οι 2, απλά για τον αστό το περιμένεις!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα.Το Κεφαλαιο δεν εχει πατριδα.Το εχει αποδειξη πολλες φορες στο παρελθον. Πατριδα του εχει το κερδος μεσα απο σωρους ερειπια για τους λαους. Ο Εχθρος ειναι μεσα στην καθε χωρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Μα το ότι οι αστοί έχουν πατρίδα μόνο το κέρδος, δεν είναι πια κομουνιστική - αφηρημένη προπαγάνδα όπως θα μπορούσε κάποιος να πει, αλλά 100% πραγματικότητα!
      Άμα αγαπάνε τόσο πολύ την πατρίδα τους όπως λένε, γιατί την αφήνουν να μαραζώνει, και δεν την βοηθάνε ανεξάρτητα από το αν θα έχουν κέρδος ή όχι;
      Αν δεν μπορείς να κάνεις θυσίες (γιατί για τους αστούς το να επενδύσουν χωρίς εγγυημένο κέρδος, μπορεί να θεωρηθεί και θυσία...), τι σκατά πατριώτης είσαι ρε ξεφτίλα?
      Κανείς δεν το απαντάει ποτέ σε αυτό, και σιγά μην το απαντήσει...

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Εγώ πάλι λέω ο αστός είναι πάντα "πατριώτης" αφού έχει επιβάλει το συμφέρον της τσέπης του ως "πατριωτικό καθήκον" σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία...

      Διαγραφή
    4. Σωστο και αυτο. Με μπροσταρη παντα το Εφοπλιστικο κεφαλαιο. ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Σωστό και αυτό, και μάλιστα το έχει κάνει έτσι ώστε οι άλλοι να νομίζουν και ότι είναι πατριώτης, αλλά και ότι ο πατριωτισμός του δεν είναι το συμφέρον της τσέπης του!
      Πάντα βαράνε με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια...

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτό που λες 100%!
      Θέλει όμως και να το συσχετίσεις με όλα τα υπόλοιπα:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/03/blog-post_3.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.