Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

-Η Cosco για Ολυμπιακό;

Εικόνα από το μέλλον; Θα δείξει...

Η COSCO για Ολυμπιακό και … COSCO Arena! “Κλειδί” ο θρύλος για τον ΟΛΠ και άλλα…


Για ένα τεράστιο οικονομικό-αθλητικό deal, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων, γράφει ο δημοσιογράφος – εκδότης Νίκος Μανεσιώτης. Ένα deal που αν ολοκληρωθεί αλλάζει επίπεδο όχι μόνο το αθλητικό πεδίο αλλά και το πεδίο των επενδύσεων στην Ελλάδα, αφού θα αποτελέσει την … “γέφυρα” για την πολυπόθητη ” κινεζική απόβαση ” στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thefaq στο deal, αν ολοκληρωθεί, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει “σύμμαχο” και “συμπαίχτη” και άλλη παραδοσιακή πολύ ισχυρή οικογένεια του τόπου …

Cosco και Βαγγέλης Μαρινάκης κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον Ολυμπιακό και το «Cosco Arena». και συζητούν για ένα πλάνο συνεργασίας που αλλάζει τα επιχειρηματικά δεδομένα. Είναι πολύ πιθανόν οι για τις συζητήσεις αυτές να ενημερώνονται τόσο η κυβέρνηση όσο και άλλοι θεσμικοί φορείς…

Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλές ιδέες για τη συνεργασία των δύο πλευρών και εξετάζονται κάποιες σημαντικές προτάσεις που περιλαμβάνουν αρκετούς τομείς επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Από τη ναυτιλία και την αξιοποίηση του ΟΛΠ και του λιμανιού του Πειραιά, έως το «μπάσιμο» της Cosco στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην Καραϊσκάκης Α.Ε. Συμπεριλαμβάνονται, ακόμη, σκέψεις για επενδύσεις στο real estate και σε projects στον τομέα των logistics.

Ωστόσο, κορυφαία προτεραιότητα των Κινέζων της Cosco αποτελεί το deal για τον Ολυμπιακό. Έχοντας αποκτήσει πλέον γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αντιλαμβάνονται ότι με την απόκτηση συμμετοχής στην ΠΑΕ κάνουν μία κίνηση ματ, ειδικώς για τον ΟΛΠ.
Γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα του Πειραιά και του λιμανιού του είναι συνυφασμένη με τον Ολυμπιακό και, άρα, με τον μεγαλομέτοχό του.

Συνεπώς, οργανώνουν την άμυνα τους για να κάμψουν τις αντιστάσεις των τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Δήμαρχος Πειραιά -και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός- Γιάννης Μώραλης. Όλα τα άλλα σχέδια έπονται για την Cosco.

Τις προοπτικές που σηματοδοτεί η συμμαχία με την Cosco για τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, βεβαίως, δεν χρειάζεται να τις αναλύσουμε…
Πηγή: the faq (Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Finance & Markets Voice της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2016.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.