Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΔΑΝΙΑ: Αποφάσισε να μπει πιο ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφασίστηκε σήμερα να δυναμώσει από κάθε πλευρά η συμμετοχή της Δανίας στον πόλεμο, πάντα στο πλευρό των Αμερικανών και με τη δικαιολογία της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, θα σταλούν και πάλι 7 μαχητικά αεροσκάφη F16, τα οποία σε αντίθεση με πέρσι που βομβάρδιζαν μόνο μέσα στα ιρακινά εδάφη, τώρα θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες και στο συριακό έδαφος. Μαζί με τα F16 θα σταλεί και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος και 400 στρατιωτικούς εκ των οποίων οι 60 από τις ειδικές δυνάμεις καταδρομών που έχουν μεγάλη πείρα από τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Λάρς Λέκκε, 
«χρειάζεται στοχοπροσηλωμένη και ισχυρή προσπάθεια,για την καταπολέμηση της "ISIL" που ανενδοίαστα τρομοκρατούν και σκοτώνουν αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση της Δανίας, να στέλνει ένοπλους άνδρες και γυναίκες σε αποστολές σε επίμαχα μέρη του κόσμου. Γι' αυτό και αυτές οι τολμηρές αποφάσεις της κυβέρνησης, τυγχάνουν ευρείας υποστήριξης μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αποδεικνύεται ότι η σημερινή παύση πυρός δεν βοηθάει στην καταπολέμηση του "Ισλαμικού Κράτους". Δεν αφορά τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν την επιβολή του χαλιφάτου, και πού όχι μόνο καταπιέζουν τους δικούς τους λαούς, αλλά θέλουν να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες και στα μέρη μας». 
Πηγή: 902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.