Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Μια ιστορική απάντηση των κομμουνιστών (και κατ’ επέκταση της εργατικής τάξης και των λαών) Ελλάδος και Τουρκίας

Μια ιστορική απάντηση των κομμουνιστών (και κατ’ επέκταση της εργατικής τάξης και των λαών) Ελλάδος και Τουρκίας, σε όλους εκείνους τους εθνικιστές και υπερπατριώτες της αστικής τάξης των δύο χωρών που θεωρούν εχθρό κάθε λαό που είναι γύρω τους και πίσω από κροκοδείλια δάκρυα υμνούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, απαιτώντας την υποταγή και τον πνιγμό των λαών για να τους ληστέψουν ανενόχλητοι χάριν των κυρίαρχων κεφαλαίων τους.

Είναι φανερή η ποιοτική διαφορά των κομμουνιστών των δύο χωρών από κάθε αστική και μικροαστική αντίληψη για τη σχέση μεταξύ λαών και χωρών. Αυτή τη διαφορά ποτέ δεν συχώρεσαν οι αστοί και αντικομουνιστές και ενίοτε την κατάγγειλαν ως ανθελληνισμό, αντιτουρκισμό κλπ. Από την Μικρασιατική εκστρατεία που κατάγγειλε το ΚΚΕ ως ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τα συμφέροντα Γαλλίας και Αγγλίας μέχρι την καταγγελία από το ΚΚΤ, της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Πώς να μην υποφέρουν από διώξεις μέσα στις χώρες τους μετά οι κομμουνιστές και των δύο χωρών για… «προδοσία» των (αστικών και των ιμπεριαλιστικών) «εθνικών» ιδανικών;

Δεν φοβήθηκαν ποτέ να καταγγείλουν τους πολεμοκάπηλους και τους ιμπεριαλιστές, και να υπερασπίσουν όλους τους λαούς που υποφέρουν, ακόμη και αυτούς που οι αστοί διδάσκουν ότι είναι «προαιώνιοι εχθροί» που είναι καλοί μόνο όταν είναι νεκροί!

Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά μας και ας λένε ότι θέλουν τα φερέφωνα των καπιταλιστών.
_________________
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Μπροστά στις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ακόμη μεγαλύτερη σημασία αποκτά η κοινή στάση των Κομμουνιστικών Κομμάτων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

Πρόσφατα, στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, η οποία συζήτησε με αντιπροσωπεία του ΚΚ, Τουρκία τις εξελίξεις στην περιοχή, την κατάσταση σε Ελλάδα και Τουρκία, τα καθήκοντα και τις εμπειρίες των κομμουνιστών στις δύο χώρες. Τα δύο ΚΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Κοινή Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το πρόσχημα της μετανάστευσης.

Αναλυτικά η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!


Η συνεχιζόμενη εδώ και 5 χρόνια ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Τουρκίας, Ισραήλ και των μοναρχιών του Κόλπου στη Συρία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στην προσφυγιά, στην εξαθλίωση εκατομμύρια άλλους, περνά σε μια νέα φάση όξυνσης. Αυτή της πιο φανερής εμπλοκής του ΝΑΤΟ και της προετοιμασίας πιθανών χερσαίων επιχειρήσεων.

Γίνεται φανερό πως η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση, άλλαξε τα δεδομένα σε στρατιωτικό επίπεδο, γι' αυτό και το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην περιοχή, μεταξύ άλλων μεταφέροντας μια ναυτική αρμάδα στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Αυτοί που δημιούργησαν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, τώρα το επικαλούνται για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή. Ωστόσο, είναι πασίγνωστο πως οι αστικές τάξεις, οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δεν έχουν καμία ευαισθησία για τους λαούς και το δράμα που περνάνε. Είναι υποκριτές! Πίσω από τα προσχήματά τους βρίσκεται η διαπάλη με την καπιταλιστική Ρωσία, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων, την εξασφάλιση γεωστρατηγικών θέσεων, τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, των μεριδίων των αγορών καθώς και την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην περιοχή.

Τα ΚΚ σε Ελλάδα και Τουρκία καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των δύο χωρών αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τη στάση των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Τονίζουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν τον πόλεμο των συμφερόντων των μονοπωλίων, που διεξάγεται με πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους, αιματοκυλώντας τους λαούς.

Σημειώνουμε πως η συμμετοχή των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ στρέφεται κατά των δύο λαών και της ειρηνικής συμβίωσης, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο χωρών, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του επιδιαιτητή στις σχέσεις των δύο χωρών και ταυτόχρονα είναι το "οπλισμένο χέρι" του ευρω-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κατά άλλων λαών.

Καλούμε σε λαϊκή ετοιμότητα για να αποτρέψουμε την εμπλοκή των χωρών μας σε νέα ιμπεριαλιστικά μακελειά, τόσο σε πιθανά σενάρια που θα φέρνουν σε αντιπαράθεση τους λαούς μας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όσο και με τη συμμετοχή των χωρών μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που θα στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Όχι στη μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟικό "ορμητήριο".
  • Όχι στην υποκρισία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ!
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! 
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκίας».
Πηγή: Αριστερά και πολιτική

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικα ιστορικη η απαντηση του ΚΚΕ και του ΚΚΤ.Η Ελλάδα συμμετειχε στην επεμβαση στην Ουκρανια το 1919 εναντιον των Μπολσεβικων για να παρει μεριδιο απο την λεια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και το ιδιο συμβαινει συνεχως μεχρι και σημερα οπως και με την Τουρκια που συμμετεχουνε και οι δυο αστικες ταξεις στο Ιμπεριαλιστικο Νατο και στην Σφαγη του Συριακου λαού εδω και 4 χρονια με σκοποο την λεια πανω στο αιμα του Συριακου λαου. Καθηκον των κομμουνιστων ειναι να παλεψουνε εναντια στον ιμπεριαλιστικο πολεμο και εφοσον δεν μπορεσουνε να τον αποτρεψουνε να αγωνιστουνε για την Ηττα της Ντοπιας και ξενης Αστικης Ταξης με εξοδο απο τον ΙΜπεριαλιστικο πολεμο με νικη της Εργατικης Λαικης Εξουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.