Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ιδρύθηκε στο Ντόνεσκ το Εργατικό Κόμμα του Ντονμπάς

Στις 23 Φεβρουαρίου, το 2016, διεξήχθη στο Ντόνετσκ το ιδρυτικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος του Ντονμπάς.

Ως αποτέλεσμα του ακροδεξιού πραξικοπήματος στην Ουκρανία, υπερ-εθνικιστικές και νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί κατέλαβαν την εξουσία, οδηγώντας στην όξυνση των ταξικών ανταγωνισμών και την διάσπαση της κοινωνίας. Η επιθετική εθνικιστική πολιτική και η συνέχιση των αγοραίων μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση, προκάλεσε τη δυσφορία και την αντίσταση των εργαζομένων του Ντονμπάς. 

Σαν απάντηση στις διαμαρτυρίες και την απόρριψη της από τον λαό, η εγκληματική ουκρανική "κυβέρνηση" χρησιμοποίησε το στρατό για να καταστείλει την λαϊκή αγανάκτηση, στην πραγματικότητα ξεκινώντας έναν πόλεμο εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής μας. Οι κομμουνιστές και οι ταξικά συνειδητοί εργάτες του Ντονμπάς έχουν πάρει αξιοσημείωτο μέρος στην αντίσταση ενάντια στην νεοναζιστική επιθετικότητα, και έχουν αντιταχθεί με συνέπεια στα στρατιωτικά και κοινωνικά-οικονομικά εγκλήματα της Ουκρανικής αστικής τάξης και των νεοναζιστών. 

Τα αριστερά κόμματα του παλιού κοινοβούλιου δεν μπόρεσαν να οργανώσουν και να καθοδηγήσουν τις λαϊκές διαμαρτυρίες λόγω των εσωτερικών τους προβλημάτων και προστριβών, και έτσι οι απλοί κομμουνιστές και συνειδητοί εργάτες αναγκάστηκαν να λάβουν μεμονωμένα μέρος στον αγώνα για τον σχηματισμό και την ανάπτυξη των νέων Λαϊκών Δημοκρατιών.

Κατανοώντας το πρόβλημα του κατακερματισμού της δράσης και βλέποντας αμείωτες τις ίντριγκες μεταξύ των πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς που αντικατέστησαν το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας, ένας αριθμός συντρόφων αποφάσισε να διοργανώσει μια δημοκρατική πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να ενώσει το διάσπαρτο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα στο Ντονμπάς.

Η συνάντηση άνοιξε με τον λόγο-χαιρετισμό του σύντροφου Aleksandr Smekalin προς τιμήν της Ημέρας των υπερασπιστών της Πατρίδας Εργατών και Αγροτών του "Κόκκινου Στρατού".

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, διάφορα μηνύματα αλληλεγγύης διαβάστηκαν από το Κομμουνιστικό και Εργατικό κίνημα στη Ρωσία και από το Παγκόσμιο Εργατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι συνειδητοί εργάτες και κομμουνιστές του Ντονμπάς, έκαναν μια σειρά από προτάσεις και συζήτησαν την τρέχουσα κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στον κόσμο και στο
Ντονμπάς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδριακής συζήτησης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ψήφισε να εργαστούν προς την κατεύθυνση του σχηματισμού ενός πολιτικού κόμματος, και τον καθορισμό των αντικειμένων και των στόχων του.

Αποφασίστηκε να σχηματίσουν μια ομάδα εργασίας για να εργαστούν στο καταστατικό του κόμματος και μια οργανωτική επιτροπή, που θα διαμορφώσουν την ατζέντα για την πρακτική και οργανωτική δουλειά μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Πηγή: Red star over Donbass   (μετάφραση δική μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.