Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Oμόφωνο ψήφισμα για «πολιτική αποστολή» στην Κολομβία

Ομόφωνη απόφαση για τη συγκρότηση μίας άοπλης «πολιτικής αποστολής» των Ηνωμένων Εθνών στην Κολομβία με στόχο την επίβλεψη της τήρησης της συμφωνίας τερματισμού των συγκρούσεων ανάμεσα στον κολομβιανό στρατό και τους αντάρτες των «Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων - Στρατός του Λαού» (FARC/EP) υιοθέτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψήφισμα του σχεδίου απόφασης που προωθήθηκε κυρίως από τη Βρετανία, προβλέπεται ότι η «πολιτική αποστολή» θα αναπτυχθεί στην Κολομβία σε πρώτη φάση, για ένα χρόνο, με δυνατότητα παράτασης της εντολής της, ώστε να «επιβλέπει και να επιτηρεί την οριστική διμερή κατάπαυση του πυρός, τη διακοπή των εχθροπραξιών και την παράδοση των όπλων».

Βάσει του ψηφίσματος, μέσα σε μια περίοδο τριάντα ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν θα υποβάλει στο ΣΑ λεπτομερείς προτάσεις «για το μέγεθος, τις επιχειρησιακές διαστάσεις και την εντολή» της αποστολής αυτής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπαν Γκι Μουν στέλνει άμεσα το βοηθό γγ Τζέφρι Φέλτμαν σε περιφερειακή διάσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη βδομάδα στο Εκουαδόρ σχετικά με τη συγκρότηση και ανάπτυξη της διεθνούς αποστολής πολιτικών παρατηρητών μόλις υπογραφεί η επίσημη συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα σε κολομβιανό στρατό και FARC/ΕΡ.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες των «Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από το Νοέμβρη του 2012.
Ως τον περασμένο Δεκέμβρη είχαν καταλήξει σε έξι επιμέρους συμφωνίες για τα δικαιώματα των θυμάτων τής πάνω από 40 χρόνια ένοπλης κοινωνικοταξικής σύγκρουσης, την αγροτική μεταρρύθμιση, την πολιτική εκπροσώπηση, την αντιμετώπιση των παράνομων καλλιεργειών και του ναρκεμπορίου, τη σύσταση ειδικού μηχανισμού δικαιοσύνης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την αποκατάσταση των θυμάτων της ένοπλης σύγκρουσης.

Η υπογραφή της τελικής συμφωνίας, ώστε να ισχύσουν και όλες οι επιμέρους συμφωνίες, αναμένεται εκτός απροόπτου με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τον ερχόμενο Μάρτη.
Πηγή: 902
 [...]
Ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος καλωσόρισε αυτήν την απόφαση, δηλώνοντας: «Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σημαίνει ότι πλέον δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε τη βοήθεια του ΟΗΕ και όλου του κόσμου για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Είναι η καλύτερη εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί».
[...]
Πηγή: ΚτΠ

2 σχόλια:

  1. Ενας πραγματικά ηρωικος αγωνας του Κολομβιανου λαου και των Κομμουνιστων στα βηματα της Κουβανικης Επανατασης του 1959 και του παραδειγματος του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ. Σημερα σε Αντεπαναστατικες εποχες με την Κούβα κατα την γνωμη μου να βρίσκεται σε πορεια αντιστροφης μετρησης ειναι πραγματικα μια πικρη και δυσκολη ωρα. Τους ευχομαι τα καλυτερα.Οπως το ιδιο ευχομαι και στις Επαναστατικες δυναμεις της Κουβας να μπορεσουνε να σταματησουνε την πορεια που κρατανε εδω και 10 χρονια. Η Σοβιετικη εμπειρια δεν με κανει αισιοδοξο. Την καλησπέρα μου Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να παραβιαζουν κ αυτοι τα ανθρωπινα δικαιωματα;
    Αναμενω εναγωνιως ενημερωση απο τον ΟΗΕ.

    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.