Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 26 Γενάρη το ΠΑΜΕ, την ώρα διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το Ασφαλιστικό.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια, όπου έγινε συγκέντρωση και στη συνέχεια με δυναμική και με παλμό πορεία μεταφέρθηκε στη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά των σχεδίων διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνδικάτα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, επιστήμονες έδωσαν μαζικό «παρών», απαιτώντας: «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο». Παράλληλα, κλιμακώνοντας την πάλη τους, κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη.

Μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα είναι: «Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός - Στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω», «Όχι στη συναίνεση και στην υποταγή - Ανυπακοή και πάλη ταξική».

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του (δημοσιεύεται ολόκληρη στα συνημμένα), σημείωσε μεταξύ άλλων:


«Με τη σημερινή μας μαζική συγκέντρωση δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων. Ακόμα πιο μεγάλο θα είναι το μήνυμα στην απεργία στις 4 Φλεβάρη. Να μη λείψει κανείς. Όλες και όλοι δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της. Η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο που υπερψήφισαν όλα μαζί τα αστικά κόμματα και ας κάνουν σήμερα ότι δήθεν διαφωνούν. Θέλουν να βάλουν "ταφόπλακα" στην Κοινωνική Ασφάλιση για να θησαυρίζουν με ακόμα καλύτερους όρους τα μεγάλα μονοπώλια και ταυτόχρονα να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι κλινικάρχες, τα "κοράκια" που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφάλισης, της Υγείας, της Πρόνοιας. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση: Αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρει. Στέλνουμε επίσης μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες, άλλα βάρη στις πλάτες μας, αλλά θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει».

 (Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία):

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.