Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Οι δηλώσεις Τσίπρα-Νετανιάχου - Τι περιλαμβάνουν οι διμερείς συμφωνίες

Στην υπογραφή συμφωνιών για την επέκταση της διμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ σε μια σειρά τομέων, όπως τη μεταφορά ενέργειας, τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών εταιριών, αλλά και την παροχή κινήτρων για επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα προχώρησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση και διαβεβαίωσε για την αμοιβαία βούληση προκειμένου να προωθηθούν δράσεις συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπογραφή κειμένων για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της διαχείρισης των υδάτων και της καινοτομίας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να αναπτυχθούν κοινά προγράμματα στον τομέα της οικονομίας, ενώ η Ελλάδα δεσμεύθηκε –όπως είπε- να προωθηθούν ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση στο υψηλό επίπεδο του ελληνικού εργατικού δυναμικού.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και υπογράμμισε ότι είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος φίλος του Ισραήλ που ταυτόχρονα έχει σχέσεις φιλίας με την Παλαιστίνη και θέλει να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Oι νέοι μας φίλοι "επί το έργον"
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο Δημοκρατίες που επιθυμούν την πρόοδο, την ειρήνη και την ασφάλεια, σημειώνοντας πως "είμαστε πολύ πιο δυνατοί όταν αντιμετωπίζουμε αυτές τις προκλήσεις μαζί".

Ο κ. Νετανιάχου είπε ότι οι δύο χώρες έχουν ενισχύσει το τελευταίο διάστημα τη συνεργασία τους και σημείωσε πως η συμφωνία περιλαμβάνει διευρυμένες συνομιλίες για το φυσικό αέριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό, για θέματα υδάτινων πόρων αλλά και την δημόσια ασφάλεια.

Τέλος, με αφορμή το γεγονός ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα συμπίπτει με την διεθνή επέτειο της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι "θα πρέπέι να είμαστε δυνατοί για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη γενοκτονία ή φόνους που θα βλάψουν τους λαούς μας".

Πηγή: Ενικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.