Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ: Δυσαρέσκεια για τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στο Ισραήλ

Την έντονη δυσαρέσκειά του, για την απροκάλυπτη στάση στήριξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Ισραήλ, όπως φάνηκε και στη συνάντηση Τσίπρα - Νετανιάχου στο Τελ Αβιβ, εκφράζει σε άρθρο του ο Ναμπίλ Σαάθ,(σ.σ. αξίζει τον κόπο να διαβαστεί ολόκληρο) πρώην υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, από το 1994 έως το 2005, που δημοσιεύτηκε στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και στις δηλώσεις του Α. Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ, κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο, που χαρακτήρισε το Ισραήλ μια «μη επιθετική χώρα».
Ο Παλαιστίνιος πρώην διπλωμάτης, αφού πρώτα αναφέρεται στις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης της Ελλάδας με την Παλαιστίνη και τον δίκαιο αγώνα του λαού της ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, σημειώνει ότι κατανοεί τις διμερείς σχέσεις που μπορεί να έχει η Ελλάδα με άλλες χώρες και με το Ισραήλ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η προφανώς ολική αλλαγή στη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με το μοτίβο ψηφοφορίας και αναζήτησης συμφερόντων από τους εκπροσώπους τους εντός ΕΕ. Στις 17 Ιανουαρίου τ.ε., ο Ελληνας ΥΠΕΞ σχεδόν πέτυχε να τορπιλίσει τα Συμπεράσματα της τελευταίας συνάντησης των ΥΠΕΞ ΕΕ, εμμένοντας στην ισραηλινή εκδοχή διαφόρων κρίσιμων ψηφισμάτων.

Δηλώσεις που αποδόθηκαν σε Ελληνες επισήμους, που ανακοίνωναν την άρνησή τους να εφαρμόσουν τις οδηγίες της ΕΕ σχετικά με τη σήμανση προϊόντων που έχουν παραχθεί ως αποτέλεσμα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ, ήταν σοκαριστικές, αλλά στο τέλος ανακλήθηκαν.
 Ελληνικές δηλώσεις που υποστηρίζουν το ισραηλινό επιχείρημα ότι ολόκληρα τα Ιεροσόλυμα είναι η ιστορική πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ και των Εβραίων, αγνοώντας παντελώς τα παλαιστινιακά δικαιώματα στα Ιεροσόλυμα, ήταν ακόμη πιο σοκαριστικές και δεν έχουν ακόμη ανακληθεί.

Ο παλαιστινιακός λαός περιμένει μια διόρθωση και μια εξήγηση. Δεν επιθυμούμε να εγκαταλείψουμε τη φιλία μας με την Ελλάδα ή την Κύπρο, ούτε θέλουμε να δούμε την απομάκρυνση από τη στρατηγική σχέση που ενώνει τις δύο αυτές χώρες με τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Είμαι βέβαιος πως η πλειοψηφία των Ελλήνων και των Κύπριων αισθάνονται το ίδιο για τη σχέση μας.

Παραμένουμε πιστοί σε αυτή την κληρονομιά, και δεν αλλάζουμε τις ηθικές μας δεσμεύσεις και αρχές χάριν μιας προσωρινής αλλαγής στα οικονομικά συμφέροντα. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να επιδιώξει η Ελλάδα ή η Κύπρος να αναπτύξουν τα κοινά οικονομικά συμφέροντά τους με το Ισραήλ, αλλά τους καλούμε να παραμείνουν πιστοί στις κοινές μας αρχές. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι αρχές είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι πάνω στους οποίους κτίζονται και στηρίζονται η ειρήνη, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η οικονομική ευημερία, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.