Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Δ. Κουτσούμπας: Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε διορθώνεται, να αποσυρθεί οριστικά και τελεσίδικα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Χανίων, για τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στην Κρήτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την Κρήτη σήμερα, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, θα θέλαμε να στείλουμε το θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό μας στους δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας. Να χαιρετίσουμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, που κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων και των ομοσπονδιών τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μαζικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Να απευθύνουμε χαιρετισμό και αλληλεγγύη στους χιλιάδες αγρότες, που με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, διεκδικώντας το δίκιο τους. Να χαιρετίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, επιστήμονες, άλλους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, που βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα, διεκδικώντας να μην περάσει αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, το εργατικό - λαϊκό κίνημα θα πρέπει να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε πιέσεις, στην τρομοκρατία, στον αποπροσανατολισμό. Κυρίως θα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, γιατί αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε διορθώνεται, δεν παίρνει επιμέρους τροποποιήσεις, δε θα πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Θα πρέπει η κυβέρνηση να το αποσύρει αμέσως, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δυο ζητήματα καλούμε τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό, τα λαϊκά στρώματα να έχουν στο νου τους, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και επιφυλακή.

-Το πρώτο ζήτημα, να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις, τον αποπροσανατολισμό, την τρομοκρατία και τη φοβία, που προσπαθούν να σπείρουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν είτε οι εργάτες είτε οι αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα. Τις μορφές πάλης, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι οι αγρότες πρέπει να τις αποφασίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες στις συνελεύσεις τους, στις συσκέψεις τους, στα μπλόκα τους, στα σωματεία τους, παντού, όπου βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση και κανένας άλλος. Οι θεωρίες περί κοινωνικού αυτοματισμού που προβάλει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα πρέπει να βρουν αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους σαν μια γροθιά.

-Δεύτερο ζήτημα, να μην πέσουν στην παγίδα και τον αποπροσανατολισμό των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων, που μιλάνε με βάση συντεχνιακά αιτήματα ή με αιτήματα ότι με επιμέρους τροποποιήσεις, για επιμέρους κλάδους και κατηγορίες εργαζομένων, αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα μπορεί να βελτιωθεί.

Ξανάλεμε: Η λύση είναι να αποσυρθεί οριστικά και τελεσίδικα αυτό το νομοσχέδιο, να μην έρθει καν για κατάθεση στη Βουλή. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις και στις καθημερινές κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν με μεγαλύτερο δυναμισμό, με μεγαλύτερη μαζικότητα σε όλη τη χώρα και βεβαίως και μέσα στη Βουλή και παντού, όταν τολμήσουν να φέρουν τέτοια συζήτηση».

Κάθετη αντίθεση με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων, ο Δ. Κουτσούμπας είπε:

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Καμιά ιδιωτικοποίηση και στο αεροδρόμιο των Χανίων και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Αποτελούν στρατηγικές υποδομές. Με τις ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται, και τώρα με την εταιρεία που ήρθε, την "Fraport", για να κάνει την αξιολόγηση και τον έλεγχο, είμαστε κάθετα αντίθετοι. Μόνο τα κέρδη τους θέλουν να εξασφαλίσουν αυτοί οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων του αεροδρομίου, ούτε πολύ περισσότερο τα συμφέροντα του λαού των Χανίων, του λαού όλης της Κρήτης, του λαού της Ελλάδας. Είναι μόνο για το πώς κάποιες εταιρείες με συμβιβασμούς, με παζάρια θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να αναπτυχθεί αγώνας με όλο το λαό σαν γροθιά, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στα αεροδρόμια. Ο λαός όλης της χώρας να φτιάξει τη λαϊκή του συμμαχία, έτσι ώστε να γίνει πραγματική κοινωνικοποίηση των στρατηγικών υποδομών και των κλάδων στρατηγικής σημασίας σε όλη τη χώρα και εδώ στην Κρήτη».


Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.