Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

«Στο πόδι» η αγροτιά σε όλη τη χώρα

Από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα. Στον κόμβο Ριζίων - Καστανεών, στο νότιο κόμβο του Διδυμότειχου και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς, έχουν στηθεί μπλόκα με εκατοντάδες αγροτικά μηχανήματα, ενώ χτες το μεσημέρι οι αγρότες προχώρησαν σε προειδοποιητικό κλείσιμο του τελωνείου Καστανεών.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς και καλεί τους αγρότες να υλοποιήσουν το στόχο που αρχικά έθεσαν: «Κάθε δήμος και το μπλόκο του». Επίσης, παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα στον κόμβο της Νάουσας και στο Γυψοχώρι, ενώ στο μπλόκο του Κάστρου συγκεντρώνονται οι αγρότες της Βοιωτίας και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Πρέβεζα έγινε διαμαρτυρία στην εφορία και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην Ανθήλη Φθιώτιδας ενισχύεται επίσης το μπλόκο, ενώ στην Αργολίδα οι αγρότες που βρίσκονται παραταγμένοι με τα τρακτέρ στο ύψος της Δαλαμανάρας, σχεδιάζουν σήμερα πανεξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά του Αργους, ενώ στη συνέχεια το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα καταλήξει στο μπλόκο και θα ακολουθήσει γλέντι.

Στο παναιγιάλειο μπλόκο καλεί τους αγρότες σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας». Στη Μεσσηνία αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους Χανδρινού, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στον κόμβο της Μεσσήνης και χτες ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του αεροδρομίου Καλαμάτας και της Αγροτικής Τράπεζας Μεσσήνης.

Την Κυριακή καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στον κόμβο της Μεσσήνης και πορεία μέχρι το μπλόκο.

Στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, ενώ στην Ηλεία στήνουν τα οχήματά τους σε Κουρτέσι και Μαραθιά. Εξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρίσκονται συγκεντρωμένοι από την Πέμπτη αγρότες της Ρόδου.

Μπλόκα υπάρχουν επίσης στα Τέμπη, στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας. Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες χτες έκλεισαν για δύο ώρες τα διόδια των Μαλγάρων, επίσης στη Χαλκηδόνα προχώρησαν σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας. Οι αγρότες του Λαγκαδά απέκλεισαν το δρόμο στο Δερβάνι. Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν επίσης οι αγρότες στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στο Αιγίνιο, στην Ημαθία στους κόμβους της Κουλούρας και του Νισελίου.

Στη Ροδόπη οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά το δυτικό κόμβο της Κομοτηνής, στην Εγνατία Οδό, ενώ στην Ξάνθη απέκλεισαν το δυτικό κόμβο της Εγνατίας Οδού. Μπλόκο στήθηκε και στον κόμβο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική, ενώ στην Κοζάνη οι αγρότες ενισχύουν το μπλόκο στον Πολύμυλο.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.