Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΑΣ: ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ι.Υ.Ε

  Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ετοιμάζεται εκ των προτέρων και χωρίς καμιά προετοιμασία να πάρει απόφαση για απεργία την Κυριακή 13 Δεκέμβρη για την υπεράσπιση τις κυριακάτικης αργίας.
   Για άλλη μια φορά εκφυλίζουν την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Πηγαίνουν σε συνεδρίαση άρον – άρον την εκτελεστική επιτροπή την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου για να πάρουν απόφαση για απεργία 3 ημέρες αργότερα (13 Δεκεμβρίου).

Απεργία που πρέπει να στοχεύει:
  • Την εργοδοσία, την ΕΕ γιατί δική τους απαίτηση είναι η κατάργηση τις κυριακάτικης αργίας, αντίθετα η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, με όσα κάνει την διευκολύνει.
  • Την κυβέρνηση που μέχρι πριν λίγο καιρό η πλειοψηφία τις ΟΙΥΕ στήριζε, για αυτό δεν θέλει να κάνει απεργία με αιτήματα και γραμμή τέτοια που να αμφισβητούν την πολιτική της.
  • Θέλουν να προκηρύξουν απεργία χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωση της. Θέλουν να κάνουν απεργία fast trake χωρίς κανένας εργαζόμενος να την γνωρίζει.
  • Αυτός είναι ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, την ίδια στιγμή που προκηρύσσει απεργία παίρνει μέτρα για την υπονόμευση της.
Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους στις απεργίες 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη όταν από τα σωματεία που ελέγχουν συνολικά σε όλη την Ελλάδα ελάχιστα ήταν εκείνα που πήραν αποφάσεις.
Πόσα σωματεία από αυτά που ελέγχουν έκαναν διοικητικά συμβούλια, γενικές συνελεύσεις, πήγαν έστω μια εξόρμηση σε κάποιο χώρο εργασίας που καλύπτουν τα σωματεία τους;
    Αλήθεια που ήταν τα πολυπληθέστερα σωματεία των Σούπερ μάρκετ (ΚΛΑΔΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) που πρόσφατα έκαναν εκλογές με αύξηση των ψηφισάντων;
Που ήταν τα σωματεία του ΑΤΤΙΚΑ, του ΝΟΤΟΣ, του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, του ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και τόσα άλλα σωματεία που ελέγχουν στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και την καθαριότητα την ημέρα της απεργίας;
    Η Δ.Α.Σ. και τα σωματεία που συσπειρώνει όπως σε κάθε απεργία έτσι και σε αυτή θα πρωτοστατήσουν για την επιτυχία της. Στις ελάχιστες ήμερες που μένουν, θα δώσουμε μάχη για την ενημέρωση των εργαζόμενων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σουπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
    Θα καλέσουμε εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της αριστερής κυβέρνησης για τη δήθεν “διευκόλυνση” των καταναλωτών στα ψώνια, την “τόνωση” της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας.
    
 Να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα για να διεκδικήσουμε:
  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν απελευθερώσει το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ
Πηγή: Εμποροϋπάλληλος 
___________
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.