Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιράκ καταδικάζει την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ

«Παρακολουθήσαμε, μαζί με τον λαό μας, με μεγάλη ανησυχία τις αναφορές για τη νέα τουρκική στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ, αυτή τη φορά στην επαρχία της Νινευή (Μοσούλης), με το πρόσχημα της βοήθειας στην εκπαίδευση των δυνάμεων για την απελευθέρωση της επαρχίας από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές δυνάμεις εισέρχονται στο ιρακινό έδαφος, ή που πολεμικά αεροσκάφη της παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να εκτελέσουν καθήκοντα που αποτελούν μέρος της ατζέντας και των στόχων της Τουρκίας. Η Άγκυρα έχει προχωρήσει πολύ πέρα από την χρήση της συμφωνίας της με το δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ που είχε επιτρέψει στα στρατεύματά της να αναπτυχθούν στο ιρακινό έδαφος, σε βάθος έως και 20 χιλιόμετρα με το πρόσχημα της μάχης εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) το οποίο χαρακτηρίζει ως "τρομοκρατική οργάνωση”

"Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στο εσωτερικό ιρακινού εδάφους συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου « αδελφοκτόνου πόλεμου"στην περιοχή του Κουρδιστάν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, και δεν είχε σταματήσει ακόμα και μετά την αλλαγή το 2003, τόσο υπό την κατοχή των ΗΠΑ ή των διαδοχων κυβερνήσεων από τότε ως σήμερα.

"Η αποκάλυψη αυτής της νέας στρατιωτικής εισβολής και η δημόσια συζήτησή της αποκάλυψε τη ρίζα του προβλήματος και εξέθεσε τη συνεχιζόμενη παραβίαση των τουρκικών δυνάμεων κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας, και την κατάφωρη ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, η οποία δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να κηρύτει υπό την προστασία της αυτή ή την άλλη ιρακινή ομάδα, προκαλώντας αυξανόμενες αντιδράσεις από άγχος, ανησυχία και φόβο.

«Οι τωρινες συνθήκες της χώρας μας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εθνικός και ιερός πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και του Daesh, και η ανάγκη για υποστήριξη και βοήθεια, δεν πρέπει να δικαιολογήσουν την παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, καθώς και της διεθνούς νομιμότητας.

"Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι αποδεκτό ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας, ότι η πρόσκληση για την καταπολέμησή της, σφίγγοντας τη θηλιά και περικόπτοντας ανθρώπινους και υλικούς πόρους και πηγές χρηματοδότησης, θα πρέπει να ερμηνεύονται κατά τρόπο αυθαίρετο και μονόπλευρο κατά τρόπο αντίθετο προς ίδια τα ψηφίσματα.

Τούρκοι στρατιώτες κοντά στα Ιρακινά σύνορα
Αυτά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών τονίζουν κατηγορηματικά τον σεβασμό της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας του Ιράκ, καθώς και υποχρεώνουν αναγκαστικά την όποια στήριξη και υποστήριξη παρέχεται, να είναι μετά από αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης και σε συνεργασία και συντονισμό με αυτήν.

"Οι ιρακινές εκτελεστικές και νομοθετικές αρχές, και σύμφωνα με τα καθήκοντά τους βάσει Συντάγματος, είναι οι μόνες αρμόδιες και κανείς άλλος δεν έχει τον τελευταίο λόγο για το θέμα του συντονισμού της εξωτερικής υποστήριξης και σωστής χρήσης της βοήθειας αυτής στη μάχη της απελευθερωσης της χώρας μας από το τρομοκρατικό Daesh και για να εξασφαλίσει την επιστροφή των εκτοπισμένων στις περιοχές τους. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού του να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών τους.

"Εμείς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρακ, ενώ καταδικάζουμε όλες τις παρεμβάσεις και την παραβίαση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας από ο,ποιαδήποτε πλευρά, και ενώ απαιτούμε την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφός μας, καλούμε την ιρακινή κυβέρνηση να προσφύγει στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο σύνολό του, για να εξασφαλίσει για το Ιράκ τα δικαιώματά του ως κυρίαρχο κράτος.

"Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης αυτού του σημαντικού και ουσιαστικού θέματος, το οποίο έχει επιπτώσεις για το παρόν και το μέλλον του Ιράκ, θα πρέπει να τονιστεί ότι πολλά από τα ζητήματα που συμβαίνουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της νέας Τούρκικής εισβολής, η οποία δεν θα πραγματοποιούταν αν δεν υπήρχε η κατάσταση αδυναμίας που προκλήθηκε από τις διαιρέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων και κομμάτων εξουσίας στα πλαίσια της απεχθούς σεκταριστικής πολιτικής καταμερισμού της εξουσίας, δίνοντας προτεραιότητα στα κομματικά συμφέροντα σε βάρος του εθνικού συμφέροντος, και που στηρίζονται από εξωτερικές δυνάμεις για να επιβάλουν καταστάσεις στο εσωτερικό του Ιράκ. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά είναι ωρολογιακές βόμβες που δεν παρέχουν καμμία εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα.

"Αυτές οι λεπτές και κρίσιμες περιστάσεις που απαιτούν μια σαφή θέση από όλες τις πλευρές στο Ιράκ, τη γνωστποίηση των κινδύνων που απειλούν την πατρίδα, την προσπάθεια ενίσχυσης της εθνικής ενότητας, και το προχώρημα στον δρόμο της πραγματικής μεταρρύθμισης, διορθώνοντας την πορεία της πολιτικής διαδικασίας και απαλλάσσοντάς την από τις σοβαρές της ελλείψεις, την διεξαγωγή της διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης και την ενίσχυση των δεσμών του κοινωνικού ιστού. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιηθούν σωστά όλοι οι εσωτερικοί παράγοντες και η εξωτερική βοήθεια στη μάχη για τη σωτηρία από το Daesh και την τρομοκρατία, για να επιτευχθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα και να ξεκινήσει μια διαδικασία ανάπτυξης που παρέχει μια ζωή υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας για τον ιρακινό λαό. "Μόνο έτσι μπορούμε να παρέχουμε τις προϋποθέσεις της δύναμης και της αντοχής και να διασφαλίσουμε ότι το Ιράκ είναι πραγματικά ελεύθερο και κυρίαρχο, με το λαό του, να έχει τα ηνία της δικής του απόφασης και να αποφασίζει για το μέλλον του σύμφωνα με τη δική του ελεύθερη βούληση."
Πηγή: Solidnet*
__________________
*Eυχαριστούμε τον φίλο Α.Π. για την μετάφραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.