Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αγορά πετρελαίου από το Ιράν επιβεβαιώνει η Ρωσία

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα λάβει προμήθειες πετρελαίου από το Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε πως οι ρώσοι έμποροι προχωρούν σε συναλλαγές με την Τεχεράνη για την προμήθεια πετρελαίου.

«Στα πλαίσια του μνημονίου για την επέκταση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, το Ιράν θα μας προμηθεύει πετρέλαιο και τα χρήματα θα απορροφούνται στην αγορά αγαθών από τη Ρωσία. Οι έμποροί μας, θα συμβάλουν, όπου είναι δυνατόν, στην εξεύρεση αγοραστή», εξήγησε ο Νόβακ, τονίζοντας πως το ιρανικό πετρέλαιο δεν θα πωλείται στη Ρωσία, αλλά , όπως έχει γράψει και η RBTH, κύρια αγορά θα είναι οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού.
Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις εν λόγω προμήθειες ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, και σύμφωνα με πρακτορείο Reuters, το ύψος των συναλλαγών εκτιμήθηκε σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συζήτηση προμηθειών πετρελαίου από το Ιράν πραγματοποιείται σε κλίμα αυστηρής μυστικότητας. Πριν από τη δήλωση του Νόβακ, το Υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε μόνο το γεγονός των διαπραγματεύσεων «για την επέκταση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων στον τομέα των καυσίμων και τον ενεργειακό τομέα». Αλλά όπως τόνισε, «δεν ήρθε ακόμη η στιγμή να μιλήσουμε για την έναρξη των προμηθειών». Προς το παρόν ισχύουν οι διεθνείς κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, που απαγορεύουν την αγορά και του πετρελαίου (αν και η Κίνα συνεχίζει να το αγοράζει).

Τον περασμένο Απρίλιο ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήρε το εμπάργκο, όσον αφορά τις προμήθειες οπλικών συστημάτων με το Ιράν. Η απόφαση Πούτιν να άρει το εμπάργκο στις προμήθειες των S-300 ελήφθη στον απόηχο της προόδου που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν , ανοίγοντας το δρόμο για τη διεθνή κοινότητα να άρει σταδιακά τις κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Ο Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε, ότι η συναλλαγή πετρελαίου με τη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να πραγματοποιηθεί «ανεξάρτητα από τις κυρώσεις κατά του ιρανικού πετρελαίου». «Εμείς δεν επιβάλαμε τις κυρώσεις. Δεν υπάρχουν εμπόδια για τις ρωσικές εταιρείες να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα», τόνισε ο Νόβακ. Πηγή του Kommersant στη ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι η προμήθεια ιρανικού πετρελαίου «θα είναι στα πρόθυρα της κερδοφορίας».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

2 σχόλια:

  1. Το πιο ενδιαφέρον εδώ είναι πως οι αγοραπωλησίες του Ιρανικού πετρελαίου δεν θα γίνουν σε δολάρια.

    What About The Dollar: Russia, Iran Announce $20 Billion Oil-For-Goods Deal
    http://www.zerohedge.com/news/2014-04-02/whither-petrodollar-russia-iran-announce-20-billion-oil-goods-deal

    http://rt.com/business/265492-iran-oil-for-goods/

    θυμίζω ότι η πρώτη απειλή των ΗΠΑ στον Ιραν αφορούσε τη δήλωση του Ιράν ότι δεν θα ξαναπάρουν δολλάριο και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυτό είναι αιτία πολέμου και όχι τα πυρηνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Trash, αφήνω εδώ, το τελευταίο βίντεο-κάλεσμα της ταξιαρχίας "Φάντασμα".

    Ο κοινός εχθρός μας, είναι αυτοί που κερδίζουν από αυτή τη σφαγή. Οι Ουκρανοί, Ρώσοι και ξένοι ολιγάρχες. Αυτοί που έκτισαν τις περιουσίες τους πάνω στο αίμα του λαού μας.

    Μετατρέψτε τον εμφύλιο πόλεμο, σε πόλεμο ενάντια στην ολιγαρχία!

    https://www.youtube.com/watch?v=MMu-O4TMLag

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.