Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Λευκάδα: Οι κάτοικοι της Καρυάς έδιωξαν από το χωριό τους χρυσαυγίτες

Την απάντηση που τους αξίζει έλαβαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής από τους κατοίκους της Καρυάς στη Λευκάδα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιούνη οµάδα φασιστοειδών επιχείρησε να κατεβάσει το πανό στην Καρυά που προπαγάνδιζε τη µεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στην Άρτα προς τιµήν του Άρη Βελουχιώτη.

Οι χρυσαυγίτες βρίσκονταν από νωρίς στο χωριό, χύνοντας το φασιστικό - ναζιστικό τους δηλητήριο. Οι κάτοικοι απάντησαν στις προκλήσεις τους και τους έδιωξαν από το χωριό.

Η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Λευκάδας «να ακολουθήσει το παράδειγµα των κατοίκων της Καρυάς, να αποµονώσει τους φασίστες και την εγκληµατική ιδεολογία τους. Να µη βρίσκουν τόπο να σταθούν και να προπαγανδίσουν τις αντικοµµουνιστικές, εµετικές αντιλήψεις τους».

Την Τετάρτη 10 Ιούνη διοργανώνει αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καρυά στις 8 μ.μ.

«Οι φασίστες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σηµαίνει για το λαό της Λευκάδας η ανταρτοµάνα Καρυά του παπα-Στάθη Κτενά και άλλων αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Καρφί στο µάτι τους είναι το ΚΚΕ, ο Άρης Βελουχιώτης που τους “στοιχειώνει” ακόµα και σήµερα.

Οι πολιτικοί απόγονοι των χιτών και των ταγµατασφαλιτών, που τότε µε µίσος αποκεφάλισαν το πτώµα του Άρη Βελουχιώτη είναι σήµερα οι πιο στυγνοί υπερασπιστές του µεγάλου κεφαλαίου, έτοιµοι να υπερασπιστούν τα συµφέροντα των αφεντικών τους µε την ανοιχτή τροµοκρατία και το “βούρδουλα” απέναντι στο ΚΚΕ και στο λαϊκό κίνηµα».

Η ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτές οι ενέργειες δεν τροµοκρατούν το ΚΚΕ των ηρωικών αγώνων και των θυσιών και καλεί το λαό να συμμετάσχει στην εκδήλωσή του στην Άρτα, στις 20 Ιούνη, προς τιµήν του Άρη Βελουχιώτη.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.