Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Απαράδεκτη καταδίκη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Λάρισα


Οι τραμπούκοι της εργοδοσίας επιτίθενται στους απεργούς
 και στην περιφρούρησή τους, το 2012, στην «Ολυμπος»

Η ταξική Δικαιοσύνη τούς επέβαλε βαριές ποινές, επειδή συμπαρα-στάθηκαν σε απεργούς!


Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους είναι η απόφαση του Δικαστηρίου της Λάρισας, με την οποία συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης.

Η χτεσινή δίκη αφορούσε στη μήνυση που κατέθεσε η διεύθυνση της Γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος» των ΑΦΩΝ Σαράντη εναντίον στελεχών του Εργατικού Κέντρου, άλλων συνδικαλιστών και προσώπων, επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το 2012, έξω από το εργοστάσιο της επιχείρησης, με αίτημα να ανακληθούν οι μειώσεις μισθών από 10-53%.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρόεδρος, ο γγ και ο ταμίας του ΕΚΛ, Τάσος Tσιαπλές, Πάρις Λιόλιος και Βασίλης Τσερβούλης αντίστοιχα, οι Κώστας Καλέτσιος και Νίκος Βλαχόπουλος, μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, οι Βάσω Μπακάση και Γιάννα Κωνσταντινίδου, συνδικαλίστριες του ΠΑΜΕ, καθώς και ο Χ. Μαντέλος από τα Τρίκαλα, ο Αγις Παπαστεργίου, νομικός σύμβουλος του ΕΚΛ και ο Α. Σκυλλάκος, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κατηγορία ήταν «άσκηση παράνομης βίας» και «συνέργεια σε άσκηση παράνομης βίας», όταν οι συνδικαλιστές και όλοι όσοι βρέθηκαν στην απεργία, όχι μόνο δε βιαιοπράγησαν εναντίον των στελεχών της εργοδοσίας και των απεργοσπαστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί από τα Τρίκαλα, αλλά δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αυτούς. Μάλιστα, κινδύνεψε και η ζωή τους, όταν άνθρωπος της εταιρείας οδήγησε νταλίκα πάνω στους συγκεντρωμένους!

Παρ' όλα αυτά, το δικαστήριο καταδίκασε τους Π. Λιόλιο, Β. Τσερβούλη και Ν. Βλαχόπουλο σε οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς και τον Κ. Καλέτσιο σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή. Αθώους, λόγω αμφιβολιών, κήρυξε τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Από τους καταδικασθέντες ασκήθηκε έφεση.

Βιομηχανία διώξεων

Η συγκεκριμένη δίκη είναι μία από τις πολλές που γίνονται στη Λάρισα σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος. Χτες, συνεχίστηκε και η δίκη που είχε ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή», σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσου Τσιαπλέ, της προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, Βαγγελιώς Λίτσα, και ολόκληρου του ΔΣ του Σωματείου.

Με την αγωγή της, η εργοδοσία ζητάει από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την 28ήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, διεκδικώντας δεδουλευμένα οκτώ μηνών, να απαγορεύσει κάθε μελλοντική απεργία με το ίδιο αίτημα και ταυτόχρονα να προειδοποιηθούν οι κατηγορούμενοι ότι θα τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και πληρωμή προστίμου 20.000 ευρώ, ώστε να αναγκαστούν να εφαρμόσουν όσα αξιώνει η εργοδοσία. Χτες, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων και οι αγορεύσεις, ενώ η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Τέλος, αύριο Πέμπτη, συζητείται στο Εφετείο Λάρισας η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκασε σε βαριές ποινές -στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή- εργαζόμενο του κλάδου και τον πρόεδρο του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας.

Οι δύο καταδικάστηκαν πρωτόδικα, μετά από μήνυση από εργοδότη για συκοφαντία και ψευδορκία, επειδή ο μεν εργαζόμενος έκανε καταγγελία στο ΙΚΑ, ο δε συνδικαλιστής κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.