Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πυρά του ουκρανικού στρατού σε κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς

Σε νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Ουκρανία προχώρησε ο στρατός του Κιέβου που άνοιξε πυρ σε κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς.

«Υπήρξαν 29 παραβιάσεις (της εκεχειρίας) σε μια μέρα. Δύο φορές άνοιξαν πυρ από τανκς, μία φορά από σύστημα εναέριας άμυνας, πέντε φορές από οχήματα πεζικού. Η ουκρανική πλευρά χρησιμοποίησε 17 φορές όλμους και 4 φορές μικρά όπλα», ανάφερε στο πρακτορείο Interfax το υπουργείο Άμυνας της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DNR).

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι κοινότητες των Ζαμπιτσεβε, Καλινιβκα, Μικολαϊβκα, Σιροκινο, Σπάρτακ, Χορλιβκα δέχθηκαν πυρά, όπως η τα ανθρακωρυχεία στην Οκτιαμπρσκαγια και η περιοχή στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ.

Παράλληλα ο υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ντονιέτσκ είπε ότι 44 άνθρωποι, πολιτοφυλακές και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στο βομβαρδισμό της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Σε μια περίοδο από την 30η Μαΐου έως την 5η Ιουνίου, 9 άμαχοι και 35 πολιτοφύλακες, έχουν σκοτωθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις» ανέφερε η έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.