Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μόσχα: Ανησυχητική η άρνηση των ΗΠΑ να συμμορφωθεί στις διεθνείς συμφωνίες διαστημικού πυρηνικού αφοπλισμού

Την ανησυχία της για την επίμονη άρνηση των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με τις διεθνείς δεσμεύσεις για τον έλεγχο εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων στο διάστημα και τις συμφωνίες για διαστημικό πυρηνικό αφοπλισμό εξέφρασε η Μόσχα.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, με αφορμή την ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρεται: «Η επίμονη άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στις διεθνείς διαπραγματεύσεις σχετικά με την πρόληψη της εξάπλωσης των όπλων στο διάστημα προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να λειτουργεί βάση ιδιοτελών εθνικών στρατηγικών εκτιμήσεων και αδιαφορεί για τις διεθνείς συμφωνίες, αναπτύσοντας την αεροδιαστημική της άμυνα. Η πρόβλεψη της δυνατότητας εφαρμογής προληπτικών μέτρων επίθεσης, ακόμα και με την υποψία εχθρικής ενέργειας από άλλο κράτος, αποτελεί από μόνη της παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ως παράδειγμα το επίσημο αμερικανικό έγγραφο Διαστημικών Επιχειρήσεων JP 3-14, το οποίο επιτρέπει τη λήψη «διπλωματικών, οικονομικών και στρατιωτικών» μέτρων “απάντησης” στην διαστημική υποδομή και τις «διαστημικές ικανότητες του εχθρού»: «Ολες αυτές οι αυθαίρετες δικαιοδοσίες είναι ευθυγραμμισμένες με τον πλέον εμφανή τρόπο με τον κώδικα συμπεριφοράς που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στο διάστημα ήδη από το 2012, ο οποίος “επιτρέπει” τη μονομερή χρήση βίας σε σχέση απέναντι σε διαστημικό σκάφος άλλων χωρών που καθονομάζονται επίσης αυθαίρετα “εχθροί”».

Το Δεκέμβριο 2013, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η εμφάνιση των νέων αμερικανικών υπερ-υπερη-χητικών μη-επανδρωμένων επιθετικών διαστημικών οχημάτων και η πιθανή στρατιωτική τους χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσο «αφοπλισμό» της Μόσχας. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2013, στη διάρκεια της επίσκεψης του σε ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής αντιαεροπορικών πυραύλων, ο Πούτιν δήλωσε: «Η αποτελεσματική αεροδιαστημική άμυνα αποτελεί εγγύηση για τη βιωσιμότητα των στρατηγικών δυνάμεων αποτροπής που προστατεύουν τη χώρα από αεροδιαστημικά επιθετικά μέσα. Καμία χώρα στον κόσμο, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι σε θέση να απειλήσει τις ρωσικές Στρατηγικές Πυρηνικές Δυνάμεις <...> και καμία, δεν έχει τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα για αεροδιαστημική επίθεση».

Η ρωσική απάντηση στο νέο αμερικανικό δόγμα του «στιγμιαίου προληπτικού πυρηνικού πλήγματος» σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, είναι έτοιμη το ίδιο αποφασιστικά και «παγκόσμια»: Με την περαιτέρω ανάπτυξη της «διαστημικής πυραυλικής ασπίδας» και την ενίσχυση των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας (VKO).
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.