Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Ανακοίνωση του Σύλλογου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση των Δήμων Ιλίου και Αμαρουσίου για άνοιγμα των καταστημάτων στους συγκεκριμένους δήμους πέραν του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και μάλιστα μέχρι τις 3 το πρωί υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα στις 27/6/15 και 4/7/15 αντίστοιχα, καθιερώνοντας το θεσμό της "ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ".

Οι συγκεκριμένοι Δήμοι στο όνομα της τόνωσης της αγοράς, των μεγάλων προσφορών για τους καταναλωτές και άλλα παρόμοια επιχειρήματα επιβάλλουν σε χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο προκειμένου οι μεγαλέμποροι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Ο θεσμός της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η στάση της Περιφέρειας Αττικής στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι υποκριτική. Δείχνει ανοχή και ανάβει το πράσινο φως σε Δήμους και εμπορικούς συλλόγους που συντάσσονται με τη γραμμή της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου και διοργανώνουν ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, μπορεί να μην εγκρίνει το συγκεκριμένο θεσμό σε πρόσφατη συνεδρίαση της, αλλά επί της ουσίας δεν τον απαγορεύει.

Μετά από συνάντηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και άλλων σωματείων με την Περιφέρεια Αττικής, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν για τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ και ζήτησαν από τα σωματεία να τους ενημερώσουν. Επιπλέον έριξαν το μπαλάκι στους αντιπεριφερειάρχες και στο Υπουργείο Εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του σε Περιφέρεια, αντιπεριφερειάρχες, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Οικονομίας απαιτεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι εμποροϋπάλληλοι να μην απασχοληθούν πέραν του κανονικού τους ωραρίου εργασίας.

Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεώνεται από κανένα νόμο να δουλέψει μέχρι τα μεσάνυχτα. Ας δουλέψουν αυτοί που αποφάσισαν για τις Λευκές νύχτες.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να συσπειρωθεί στο σωματείο του. Να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια σε αυτές τις συνθήκες και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του. Να μην επιτρέψει άλλη επιδείνωση στη ζωή του.

►Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
►Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
►Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

ΤΟ Δ.Σ.
Πηγή: ΣΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.