Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 11ης Ιούνη

Η 11η Ιούνη είναι μέρα αγώνα!


Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Καμία υποταγή σε δανειστές - «θεσμούς» - κεφάλαιο.


Όλοι στο συλλαλητήριο αντίθεσης στη συμφωνία και αντεπίθεσης των εργαζομένων, Πέμπτη 11 Ιούνη, Προπύλαια, 7.00 μμ

Οι τελευταίες εξελίξεις, διαλύουν τις όποιες αυταπάτες περί «διαπραγμάτευσης» με τους «θεσμούς». Επί της ουσίας τόσο οι «προτάσεις» των δανειστών, όσο και αυτές της κυβέρνησης, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, αποτελούν σχέδια νέων μνημονίων, με πρόσθετα μέτρα άγριας λιτότητας και φορομπηξίας.

Οι «προτάσεις» και η στάση των δανειστών αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι οι λεγόμενοι «θεσμοί» (τρόικα) της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι αδίστακτοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, είναι δύναμη κρούσης της πιο άγριας υποδούλωσης των λαών, που θέλουν να σαρώσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με τις Συνθήκες και τους νόμους της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «αφοσιωμένη», στην επίτευξη της νέας συμφωνίας, έχει αποδεχτεί την παγίωση και τη συνέχιση του μνημονιακού πλαισίου. Οι «προτάσεις» της προς τους δανειστές, κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση. Περιλαμβάνουν κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, πρωτογενή πλεονάσματα, συνέχιση των άθλιων εργασιακών σχέσεων, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό, με το χρέος να παραμένει, ως μόνιμος μοχλός αιμοδοσίας του λαού προς το κεφάλαιο και τους δανειστές.

Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο θέτει το δίλημμα «μέτρα με το σχέδιο των δανειστών ή μέτρα με το σχέδιο της κυβέρνησης», καλώντας το λαό να συμπαραταχθεί στην υπεράσπισή των «προτάσεων» της, ως «πατριωτικό καθήκον».

Το δόγμα «ούτε σύγκρουση- ούτε υποταγή» και του «έντιμου συμβιβασμού» στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΔΝΤ, της εξυπηρέτησης του χρέους, της υποταγής στο κεφάλαιο και στους εργοδότες, οδηγεί τελικά στην αποδοχή του σφαγείου των προηγούμενων Μνημονίων, σε νέα αντιδραστικά μέτρα και στη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

►Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
►Να γεμίσουν οι δρόμοι ξανά!

Δεν υπάρχει περιθώριο για ανοχή και πίστωση χρόνου. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της υποταγής, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να γκρεμιστούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.

Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία των εργαζόμενων, μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές και θα ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας. Σπάζοντας την καταστροφική ανάθεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με κέντρο ένα ανασυγκροτημένο και μαχητικό εργατικό κίνημα.
  • Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και πολιτική
  • Ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
  • Να βγουν οι εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο, να διεκδικήσουμε το χαμένο πλούτο. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών επιδιώκει την κοινή δράση και το συντονισμό, με κάθε σωματείο που αντιπαλεύει την πολιτική υποταγής στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για την οργάνωση γενικής απεργιακής απάντησης, διακλαδικού συντονισμού και αγώνα διαρκείας.

Καλούμε όλους εργαζόμενους και τα σωματεία, να συμβάλουν ώστε η 11 Ιούνη να αποτελεί ένα νέο μεγάλο σταθμό, για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.
Πηγή: ΣΜΤ

26 σχόλια:

  1. Και γιατί, ρε παλλουκάρια Ανταρσαίοι, Προπύλαια 7.00 και όχι Ομόνοια 7.30 ;;;
    Ένα σωματείο μόνο του;

    Όχι στους διασπαστές του κινήματος! :-)
    Όχι στις χωριστές συγκεντρώσεις! :-)
    Όχι στις κηδείες Προπύλαια-Σύνταγμα! :-)
    Όλα εδώ πληρώνονται!

    ΥΓ. Πλάκα κάνω. Μπορεί και να βγεί κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πλειοψηφια του ΣΜΤ πιστη για αλλη μια φορα στην αντιΚΚΕ/αντιΠΑΜΕ εκανε παλι το θαυμα της!
    ενω το ΠΑΜΕ (φανταζομαι και η παραταξη στο σμτ θα το εκανε) καλουσε τα σωματεια να συμμετασχουν στο συλλαλητηριο και ενω οι ιδιοι αρνουνται πεισματικα απο το να ψηφισουν εως και να συζητησουν, αποφασισαν να κανουν την αναγκη φιλοτιμο και να καλεσουν σε συλλαλητηριο "ενοτητας"!!!!!!???? την ιδια μερα και ωρα που καλει το ΠΑΜΕ.
    και ενω παλιοτερα αρνιοντουσαν μεχρι και να βαλουν τη λεξη κυβερνηση στις ανακοινωσεις, τωρα βλεποντας τη ξεφτιλα να ερχετε τη βαζουν και καλουν και σε απεργια....ποιοι; οι απεργοσπαστες!!! οι κανουμε απεργια 10 συνδικαλιστες συμβολικα για να θυμηθουμε και αλλες ανταριζιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και για να το παω λιγο παρα περα, θα κανουν την αυτοκριτικη τους για τα καλεσματα στο συνταγμα υπερασπισης της κυβερνησης πριν αρχισουν την επαναστατικη δραση ξανα;
      ή ακομα τι μεσολαβησε; εχει σχεση με τη κοντρα του πιλαφ και το παιχνιδι εξουσιας μεσα στον τσυριζα;
      να το συνδυασω με τις αναιρεσεις; με το γεγονος οτι εχουν γεμισει την αθηνα και το προγραμμα τους (δεν ειναι σαν το περσινο) αλλα κανει μπαμ οτι πεσανε φραγκακια παλι; (μπαντες απο την αμερικη!!!!)
      τι μυγα τους τσιμπησε;
      η μυγα λεγεται ΠΑΜΕ και η αλογομυγα λεγεται πασοκοποιηση συριζα και η αναγκη φτιαξηματος του καινουργιου συριζα στη θεση του παλιου.
      διαφωνω με τον kolokotronis οτι μπορει να βγει κατι καλο!
      οσο τσακισμα θελει ο ταξικος αντιπαλος, αλλο τοσο θελει και η 5η φαλαγγα του στο κινημα!

      Διαγραφή
    2. @modesto:
      Προσωπικά αρνούμαι να δω τα μέλη του ΣΜΤ (εργάτες είναι οι άνθρωποι) ή ακόμη και τον απλό κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως "ταξικό εχθρό που πρέπει να τσακιστεί".
      Ως εν δυνάμει συναγωνιστές τους βλέπω, τουλάχιστον στην πλειοψηφεία τους.
      Με τις παλινωδίες τους, με τα λάθη τους, με τον οπορτουνισμό τους, αλλά ως εν δυνάμει συναγωνιστές.

      Τα παραπάνω φυσικά δεν ισχύουν για την καθοδήγηση τους, που είναι ξεπουλημένη στο μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό μέχρι το λαιμό, αλλά ούτε και για αρκετούς από τους φανφαρόνους των ΕΑΑΚ που ακόμη δεν έχουν αποκτήσει επαφή με την παραγωγή και άρα ούτε ούτε με την πραγματικότητα.
      Για τους δεύτερους θεωρώ πάντως πως υπάρχει ελπίδα.

      Η δική μου ματιά είναι πως όσο επικύνδινο είναι το να χαριεντίζεται κάποιος με τον οπορτουνισμό, άλλο τόσο επικύνδινο είναι να του χαρίζει και κόσμο.

      Νομίζω πως χρειάζεται μια λεπτή ισορροποία εδώ.

      Διαγραφή
    3. αυτη τη στιγμη στο σωματειο (και το ξερω πολυ καλα) συμμετεχει μονο η καθοδηγηση! απο τους 100 οι 90 ειναι στον πολυ στενο κυκλο της καθοδηγησης και μαλιστα οχι οποιας και οποιας. ειναι το κομματι που ελεγε για τον οκτωμβρη οτι τα παιδια βαζουν τις κουκουλες και κανουν και καμια βλακεια δεν θα τους καταγγειλουμε κιολας.
      ηταν αυτοι που ενω μας χτυπαγαν στη βρετανια, αυτοι παρενοχλουσαν την περιφρουριση στην αλλη μερια της πλατειας για να μην φυγει.
      ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

      Διαγραφή
    4. @modesto:
      Εγώ θυμάμαι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την κατείγγειλε την επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ τον Οκτώμβρη, και μάλιστα κάποιοι είχαν προσφερθεί και να μας βοηθήσουν (από τους "ενήλικους" μιλώντας).
      Οι φοιτητές τους -κυρίως- θυμάμαι να κράτησαν την στάση που λες.

      Διαγραφή
    5. @modesto:
      Όταν αναφέρθηκα σε "καθοδήγηση", είχα στο μυαλό μου έναν πολύ στενότερο κύκλο ανθρώπων από αυτούς που αναφέρεις

      Διαγραφή
    6. αρχικα η ανταρσυα ειχε βγαλει μια "καλη" ανακοινωση, την οποια τα "παλληκαρια" του σμτ ειχαν αρνηθει να ψηφισουν οταν οι συντροφοι εκει εβαλαν το ζητημα.
      προσοχη, η εσακ εβαλε για ψηφιση οχι το κειμενο του ΠΑΜΕ, αλλα το δικο τους που αρνηθηκαν.

      Διαγραφή
  3. Παιδιά κακά τα ψέμματα. Όσο και να πηγαίνει 3 τετράγωνα παραπέρα και μισή ώρα πριν το ΣΜΤ (το ανάλογο που έκαναν δηλαδή με το Μουσείο και την ΓΣΕΕ), στην ουσία κατεβαίνει σε μία συγκέντρωση που την κάλεσε το ΠΑΜΕ.
    Και καλά κάνει.
    Όταν καλούμε να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας και τα σωματεία στα οποία δεν έχουμε πλειοψηφεία, αυτό ακριβώς ζητάμε.
    Για εμένα η εξέλιξη είναι θετική, όσο και αν δεν έχω καμμία εμπιστωσύνη στο τι θα κάνουν πάλι αύριο-μεθαύριο.

    Αν και τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω πως το ΣΜΤ ειδικά, πρέπει να έχει κατέβει άλλη μια φορά με το ΠΑΜΕ.
    Μπορεί να μην θυμάμαι και σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θυμασαι! ειχε γινει συνελευση και την ειχε παρει η εσακ για απεργεια.
      κανανε την αναγκη φιλοτιμο και στειλανε μια αντιπροσωπεια (με τους ποιο νορμαλ, οχι τα προκλητικα κωλοπαιδα δλδ)

      Διαγραφή
    2. @modesto:
      Άρα σωστά θυμάμαι πως είχαν κατέβει.

      Διαγραφή
    3. ηταν μια εποχη "περιεργη", σκεψου οτι απο πισω απο το ΠΑΜΕ, κολητα, ειχε ερθει και η ομαδα του πιλαφ, με προσυγκεντρωση στον hondo (γ σεπτεμβριου) με το ΠΑΜΕ να εχει συγκεντρωση στην ομονοια και την κοε στα χαυτεια!!!!
      αμεσως μετα ειχαμε τα ιδια

      Διαγραφή
  4. Επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ..... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    Έχετε να πείτε κτ;;;

    ΣΡΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΣΡΖ:
      ναι έχουμε να πούμε πως αν οι συμβάσεις είναι επιχειρησιακές δεν είναι συλλογικές (δηλαδή κατά κλάδο), και επίσης πως εάν είναι επιχειρησιακές τις υπογράφουν οι επιχειρήσεις με το ανάλογο (εργοδοτικό τις περισσότερες φορές) σωματείο.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ που κολλάει με όλα τα παραπάνω;
      Πέρα φυσικά από το γεγονός πως είχε καταγγείλει την αντικατάσταση των κλαδικών συμβάσεων από τις επιχειρησιακές, όταν αυτή έγινε.

      Διαγραφή
    2. @ΣΡΖ:
      Αναλυτικότερα εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/blog-post_93.html

      Διαγραφή
  5. Βρε, βρε, σαν τα χιόνια:

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΜΑΡΣ:
    ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 11/6
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

    http://aristerisymporefsi.gr/index.php/symporefsi/item/415-antarsya-mars

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πούμε ότι έτσι αναγνωρίζουνε έμμεσα και την λάθος στάση τους το προηγούμενο διάστημα; Αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου, αλλά πάραυτα συμφωνώ ότι είναι μια καλή κίνηση, και ας "ντρέπονται" να συμπορευτούν στα ίσα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. @Κώστας:
      Κρίνοντας από την προϊστορία τους, μάλλον για καιροσκοπική κωλοτούμπα προκειται, προκειμένου να διατηρήσουν ένα "αριστερό" προφίλ, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί εντελώς ως "αριστερά".

      Η πλάκα είναι πάντως, πως δεν είναι η "αντικαπιταλιστική" ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά ο οπορτουνιστής Αλαβάνος που πιέζει στην κατεύθηνση της ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ (και που βεβαίως έχει εκφράσει επανειλλημένα την άποψη πως μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή του πρώτου είναι αυτονόητη σχεδόν).

      Η πρόβλεψη μου είναι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα "αντιπολιτεύεται" τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσια και φασαριόζικα (για την έξωθεν καλή μαρτυρία που λέγαμε πριν), ενώ ταυτόχρονα θα συνεργάζεται απροκάλυπτα μαζί του στο εργατικό κίνημα, στην τοπική διοίκηση, στις σχολές, κλπ., εκεί που τα μάτια του πολύ κόσμου δεν φτάνουν εύκολα.

      Προσωπικά πιστεύω πως για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το παιχνίδι είναι χαμένο. Έχουν στηρίξει απροκάλυπτα τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
      Δεν θα έλεγα το ίδιο και για τον Αλαβάνο.
      Για μένα είναι πιο επικύνδινος...

      Διαγραφή
    3. τα πραγματα ειναι απλα. ο συριζα ξεβρακωνεται καθε μερα και οσο και να βαφτιζουν το κρεας ψαρι, ενα κομματι ψηφοφορων του που θελουν να λεγονται αριστεροι θα φυγουν. το ερωτημα ειναι που θα πανε.
      φυσικα και δεν θα τους στρωσουν το δρομο με ροδοπεταλα προς το ΚΚΕ. πρεπει να φιαχτει αναχωμα.
      τα υλικα υπαρχουν. θα κανει ηρωικη εξοδο ο πιλαφ με οσους δεν τους εχει η καρεκλα κλικ, τα απολειφαφια της ανταρσυα και ο αλαβανος.
      αυτοι τωρα ριχνουν αδεια για να πιασουν γεματα με τη λογικη οτι ο κοσμος θα ξεχασει οτι εχουν κανει μεχρι τωρα (στηριξη στον συριζα, στις αραβικες "ανοιξεις" και στη μεινταν) και θα παει σε αυτους.
      το να καλουν σε ενοτητα οταν το ΠΑΜΕ καλει σε συλλαλητηριο πανελλαδικα και αυτοι με τις δυναμεις τους το σαμποταρουν στα σωματεια και μετα κανουν συλλαλητηριο την ιδια μερα (κομματικο) και να καλουν σε ενοτητα παει πολυ!
      ακομα και τωρα δεκανικι της κυβερνησης.
      δεν θελω καν να μπω στη διαδικασια να συζητησω στο τι μας ελεγε ο αλαβανος το 91 και γιατι αυτος και οι αλλοι προσπαθησαν να διαλυσουν το ΚΚΕ ή τι ελεγαν οι αλλοι το 89 καθως και για την αλλη βασικη συνιστωσα της ανταρσυα, το σεκ!!!!!!

      οσο για τον ....αντε βρες λεξη να τον χαρακτηρισεις!
      λες αγαπητε "σρζ",
      "Επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ..... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!Επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ..... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!"

      ακου λοιπον τι λεμε: επειδη οι συμβασεις καταργηθηκαν με μνημονιακους νομους, το ιδιο τα δωρα, μειωση μισθου, καταργηση 13ος-14ος μισθος/συνταξη, απολυσεις, καταργηση βαρεων, αυξησεις στα ορια συνταξεων, ακριβοπληρωμενη υγεια/παιδεια, κοσμος που πεθαινει στα νοσοκομεια γιατι δεν εχει ουτε γαζα κτλ κτλ κτλ, επειδη ακομα και σημερα οι εφοπλιστες βαζουν στα καραβακια τους ελληνικη σημαια με τις εκατονταδες απαλλαγες, λεμε ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ.
      και αυτο υπαρχει, ειναι η προταση νομου του ΚΚΕ, αλλωστε απο αμβωνος βουλης ακριβως αυτο ελεγε και ο αρχηγος σας.
      εμεις λεμε λοιπον εφαρμωστε την εξαγγελια του αρχηγου σας. και για να δειτε ποσο καλοι ειμαστε και δεν θελουμε να κουραζεστε, φιαξαμε εμεις τον νομο για να μην ταλαιπωρηστε!!!!
      τι λετε;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    4. @modesto:
      Δεν διαφωνούμε στην λογική της δημιουργίας "αριστερού" αναχώματος, η οποία προς ώρας δεν μοιάζει να τσουλάει ιδιέταιρα.
      Για τον Αλαβάνο μίλησα, όχι γιατί έχω ξεχάσει ποιός είναι, αλλά ακριβώς γιατί θυμάμαι.
      Και όταν βλέπω πως το plan B αποφεύγει (σε πλήρη αντίθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να κάνει ωμό αντικομμουνισμό και να στηρίξει (έστω και κριτικά) το Τσιπρέικο, βλέπω πως είναι μια πολύ πιο σοιβαρή προσπάθεια στην δημιουργία αναχώματος.
      Και το επισημαίνω.

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ.
      Ο "σρζ" δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει, καθώς έφαγε πόρτα, μέχρι τουλάχιστον να μάθει να μιλάει όπως του μιλάνε (έστειλε σχόλιο που κόπηκε ως εριστικό-υβριστικό).
      Δεν είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι το κάθε κακομαθημένο εδώ μέσα. Αυτά στα φιλαράκια τους.

      Διαγραφή
    6. η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα, ο αλαβανος προαλειφεται για αρχηγος και εκει τα σπανε οι επαναστατες της ανταρσυα!
      γιατι ο μεν εχει ονομα και "χαρη" και οι δε τον οποιο κοσμο και οργανωση

      Διαγραφή
    7. "εφοπλιστες βαζουν στα καραβακια τους ελληνικη σημαια με τις εκατονταδες απαλλαγες"

      Θα προτιμουσες να είχανε ξενη σημαία τα καραβια;

      ΕΘΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    8. @ΕΘΝΙΚΟΣ:
      -Γιατί να με ενδιαφέρει το σημαία θα κουβαλάει ένα βαπόρι που δεν ανήκει στον ελληνικό λαό;
      Θα πάθουμε δηλαδή κάτι εάν οι εφοπλιστάδες μας που πληρώνουν λιγότερους φόρους και από τα πληρώματα τους, αλλάξουν σημαία και σταματήσουν να εισπράτουν τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις τους για να χτίζουν σοπάκια στην ...Κίνα;

      Διαγραφή
    9. ενα εμπορικο πλοιο με ελληνικη σημαια, πληρωνει φορους συγκεκριμενους (και πολυ λιγους), καθε χρονο, ανεξαρτητα απο το αν εχει μεταφερει εκατομμυρια τονους εμπορευματος ή οχι. ενω λοιπον ολοι μας (λεμε τωρα) φορολογουμαστε αναλογα με τα εισοδηματα μας, αυτοι φορολογουνται μια φορα το χρονο για το μεσο που τους δινει εισοδημα!
      παραδειγμα, το αυτοκινητο μου ειναι και εργαλειο δουλιας γιατι με πηγαινει στη δουλια μου και μεταφερει και τα εργαλεια μου. το κρατος λοιπον με φορολογει στο εισοδημα μου (δεν μπορω να το κρυψω σε offshore οπως οι εφοπλιστες) και θεωρει το αυτοκινητο μου τεκμηριο διαβιωσης.
      θα μπορουσε λοιπον αντιστοιχα, να με αφησει τα εσοδα μου να τα εχω αφορολογητα σε offshore -και ανωνυμα κυριως- και στο αυτοκινητο μου να βαλει ενα φορο το χρονο γυρω στα 20 ευρω (καπου εκει ειναι η αναλογια για τον μεσο εργατη) και να μη μου φορολογησει τπτ αλλο.
      ετσι λοιπον θα υπηρχε η αναλογικη επισημη φοροαπαλλαγη σε ολους.
      με αυτη την εννοια λοιπον θα ειχαμε ισοτητα.

      δεν με νοιαζει σε τι σημαια θα βαζουν τα σαπακια τους απο κατω, αν κανουν τους μουτσους οι ιδιοι στα καραβια τους και η ελλαδα της εξουσιας της εργατικης ταξης, εφιανχνε τα δικα της συγχονα επιβατικα/εμπορικα, για να εξυπηρετει τις αναγκες της και να μην θαλασσοπνιγονται οι ναυτεργατες και να μην ειναι οι νησιωτες στο ελεος κανενος κερατα που νοιαζεται για τα φραγκα μονο!

      Διαγραφή
  6. Για να δούμε λίγο το τι έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις "εποιχειρησιακές συμβάσεις":

    5/1/2011
    ΣΥΡΙΖΑ: Ωμά ψέματα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις:
    «Η υπογραφή της πρώτης ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει μείωση μισθών, έγινε σε κερδοφόρα επιχείρηση», σχολιάζει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Στρατούλης και συμπληρώνει: «Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έλεγε ωμά ψέματα, όταν ισχυριζόταν ότι ο νόμος της αφορά μόνο προβληματικές επιχειρήσεις».

    «Αυτό που ήθελε και θέλει η κυβέρνηση είναι η μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
    http://newpost.gr/post/13439/syriza-oma-psemata-gia-tis-epixeirisiakes-symvaseis

    2/11/2013
    Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που «έχουν εκφυλιστεί σε ένα μέσο για την περαιτέρω απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας», σύμφωνα με έρευνες του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και άλλων φορέων, αποτελεί αντικείμενο ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εργασίας,

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=541916

    "Με τις διατάξεις του άρθρου 14 του πολυνομοσχεδίου εισάγεται στο εργατικό δίκαιο μια νέα μορφή συλλογικής σύμβασης η «Ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας» (ΕΕΣΣΕ). Με την ειδική αυτή σύμβαση δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις, καθώς ορίζεται ρητά ότι «Οι ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπερισχύουν από τις αντίστοιχες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας , χωρίς περιορισμούς». Η ΕΕΣΣΕ καθίσταται λοιπόν το βασικό εργαλείο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στη χώρας μας και μπορούν να τη συνάπτουν ακόμα και επιχειρήσεις που διαθέτουν προσωπικό κάτω των 50 ατόμων.

    Με τις ειδικές συμβάσεις το επίπεδο των μισθών μπορεί να είναι κατώτερο του επιπέδου των κλαδικών συμβάσεων, με μοναδικό περιορισμό το, καθοριζόμενο στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όριο του κατώτατου μισθού. Βεβαίως η ΕΕΣΣΕ δεν καθορίζει μόνο το επίπεδο των μισθών αλλά και τον αριθμό των θέσεων εργασίας (δηλαδή το επιτρεπόμενο όριο απολύσεων θα γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης!), καθώς και άλλους σημαντικότατους όρους, όπως η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η διαθεσιμότητα και η διάρκεια εφαρμογής τους. Δηλαδή η ΕΕΣΣΕ λειτουργεί ως «προκρούστεια» κλίνη για το σύνολο των ρυθμίσεων του πλέγματος των εργασιακών σχέσεων, αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους απέναντι στις εργοδοτικές απαιτήσεις και αυθαιρεσίες."

    Από τον Κουτσούκο, μέλος τμήματος εργατικής πολιτικής ΣΥΝ. τα παραπάνω:
    http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2041:-lr-&catid=107:apergasia&Itemid=323

    Η βίαιη μεταφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, από το εθνικό και κλαδικό επίπεδο προς την επιχείρηση, δηλαδή στο πεδίο της «διαπραγμάτευσης» που ιστορικά πλεονεκτεί ο ισχυρός πόλος της εργασιακής σχέσης (εργοδοσία), έχει θέσει εκτός προστασίας από οποιουδήποτε είδους συλλογική σύμβαση εργασίας την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

    Από πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ(!!) στις 2/10/14
    http://www.syriza.gr/article/id/58209/PROTASH-NOMOY-K.O.-SYRIZA:-Gia-thn-apokatastash-toy-katwtatoy-misthoy-kai-toy-dikaioy-ths-syllogikhs-diapragmateyshs-kai-twn-syllogikwn-symbasewn-ergasias.html#.VXk-iUZgJng

    η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα υιοθετηθεί αυτόματα και θα ισχύσει ακόμη και σε περίπτωση που μια νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων) προβλέψει τη διατήρησή τους. Δηλαδή η επιχειρησιακή σύμβαση θα υπερισχύσει της ΕΓΣΣΕ και θα εφαρμοστεί ο νόμος.

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=34291&subid=2&pubid=113341641

    Ο ισχύον νόμος δηλαδή, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ανέγγιχτο, επιτρέπει στις επιχειρήσεις (σε πολλές από τις οποίες δεν υπάρχει καν σωματείο για να διαπραγματευτεί) να διατηρούν επιχειρησιακές συμβάσεις κατώτερες τόσο από την ΕΣΕΕ όσο και από τις αντίστοιχες κλαδικές.

    Το τι σημαίνει πρακτικά αυτό, το εξήγησαν παραπάνω οι ΣΥΡΙΖΑίοι ως αντιπολίτευση.
    Άιντε, γιατί δεν έχετε να κάνετε με ζουάβους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.