Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

-Ποιός κυβερνάει αυτό τον τόπο; #3

ΕΡΤ Ζακύνθου: Πρώτη φορά "αριστερή" Αστυνομία


Επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΑ Ζακύνθου για εκτέλεση εντολής για κλείσιμο του σταθμού μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014 έλαβε χώρα την Πέμπτη το πρωί στο υπό κατάληψη κτίριο του σταθμού. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ζακύνθου και η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν πως το μεσημέρι της Πέμπτης η αστυνομία μπήκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού εκκενώνοντας τον εκτελώντας εντολή για κλείσιμο με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014.
Η εντολή που εκκρεμούσε από το 2014 ανανεώθηκε και δεν έχει ακυρώθει από την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ας θυμηθούμε πώς χρησιμοποιούσε προεκλογικά την ΕΡΤ σαν σημαία. 
Κατά την επιχείρηση σημειώθηκε ένταση και μία προσαγωγή. Ο σταθμός τελικά δεν εκκενώθηκε λόγω της δυναμικής παρέμβασης των εργαζομένων της.

Η καταγγελία των εργαζομένων

"Μετά το νομοσχέδιο που έχουμε καταγγείλει  σαν αλυσιτελές, αυταρχικό, και μη ικανό να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και με προοπτική λειτουργία της ΕΡΤ, ενός πραγματικά δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα,  έρχεται η επιβεβαίωση.

Με ποιου εντολή οι συνάδελφοί της ΕΡΑ  Ζακύνθου  ετεροχρονισμένα και ενώ είναι ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και με την βούλα,  κρίνονται από τους αστυνομικούς ως  καταληψίες και τους ζητείται η εκκένωση του χώρου και το κλείσιμο της εκπομπής; Όταν όλοι γνωρίζουν, ακόμα και η αστυνομική διεύθυνση , ότι η λειτουργία  των Περιφερειακών Σταθμών και της ΕΡΑ Ζακύνθου δεν σταμάτησε ούτε λεπτό!
Αδιάψευστος  μάρτυρας είναι οι χιλιάδες συνεντεύξεις  μελών της Κυβέρνησης ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Η ετεροχρονισμένη εντολή έχει να κάνει άραγε με τα αντανακλαστικά της αστυνομίας ή με εντολή του αρμόδιου υπουργείου ώστε ο εκλεκτός Ταγματάρχης με τους λοχίες του να βρει εύκολο πεδίο για την μη επαναλειτουργία τους, όπως  διαφαίνεται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γρήγορα ξέχασε τις υποσχέσεις της και τις προγραμματικές δηλώσεις της και τη στήριξη αυτού του μοναδικού αγώνα στα παγκόσμια χρονικά.
Τα λόγια τους ήτανε έπεα πτερόεντα ή πραγματικές  σοβαρές  εξαγγελίες και πολιτικές δεσμεύσεις, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν και οι υπόλοιπες ενέργειες της Κυβέρνησης  είναι συνέχεια της μνημονιακής κυβέρνησης συνεχίζοντας το μαύρο και φαύλο καθεστώς του παρελθόντος;
Κύριοι της Κυβέρνησης δεν είναι στραβός ο γιαλός...
Σε κάθε περίπτωση  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ ξέρουν από αγώνες, γεγονός που γνωρίζετε  και εσείς πολύ καλά και δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούν τα οράματα αυτού του αγώνα  και των εργαζόμενων ν της  ΕΡΤ όπως  και της κοινωνίας που στάθηκε αλληλέγγυα".
Πηγή: Marxism daily

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου


Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου, Πέτρου Πομώνη με την κατηγορία της «κατάληψης δημόσιας περιουσίας»
“Τη στιγμή που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς μιας τέτοιας εισαγγελικής ενέργειας. Ιδίως μάλιστα εφόσον ο χώρος ανήκει στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ο συλληφθείς είναι πλέον εργαζόμενος της”, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΚτΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.