Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στρατιωτικές επεμβάσεις ανακοινώνει η ΕΕ με πρόσχημα τους μετανάστες

Το πράσινο φως για στρατιωτικές επεμβάσεις σε Β. Αφρική και Μ. Ανατολή άναψε επί της ουσίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρόσχημα το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα και την «αντιμετώπιση των δουλεμπόρων». Στη «Δέσμη Μέτρων» που ανακοίνωσε την Τετάρτη, περιλαμβάνεται στρατιωτική επιχείρηση κατά των δικτύων διακινητών στη Βόρεια Αφρική, μαζί με μηχανισμό κατανομής προσφύγων μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε προσωρινή, αρχικά, βάση.

Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρεται σε «έναρξη στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας μιας επιχείρησης στη Μεσόγειο για την εξάρθρωση των δικτύων λαθρομετανάστευσης και την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση κατά των δικτύων διακινητών ενδέχεται να εμπλέξει και χερσαίες δυνάμεις.
Η «δέσμη Μέτρων» της Κομισιόν έρχεται να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Απρίλη. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον έχει προσφέρει τη ναυαρχίδα του βασιλικού στόλου για τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Ανάμεσα στα μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, είναι και η ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων ανθρωποκυνηγητού στη Μεσόγειο, δηλαδή των «Τρίτωνα» και «Ποσειδώνα», με ταυτόχρονη επέκταση του επιχειρησιακού τους χώρου. Οι πόροι γι' αυτές τις δράσεις τριπλασιάζονται, ενώ οι κατασταλτικοί μηχανισμοί FRONTEX, EASO, EUROPOL και EUROJUST θα συνεδριάζουν τακτικά και θα συνεργάζονται στενά για να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους λειτουργίας των δουλεμπόρων. Όσον αφορά τη διαχείριση και την ασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αυτό στο άμεσο μέλλον θα γίνει κυρίως «με την ενίσχυση του ρόλου και των ικανοτήτων της Frontex, την ενίσχυση της ικανότητας τρίτων χωρών για διαχείριση των συνόρων τους και την περαιτέρω συνένωση, εφόσον χρειάζεται, ορισμένων λειτουργιών της ακτοφυλακής σε επίπεδο ΕΕ».

Όσον αφορά την πρόθεση για κατανομή των προσφύγων στους «28», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε στο άμεσο μέλλον σε κατάρτιση μόνιμου πλαισίου για κατανομή 20.000 προσφύγων σε όλη την ΕΕ. Η Κομισιόν αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Μάη θα έχει προτείνει έναν «προσωρινό μηχανισμό κατανομής στην ΕΕ προσώπων που βρίσκονται ξεκάθαρα σε ανάγκη διεθνούς προστασίας». Η πρόταση για μόνιμο μηχανισμό σε «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μαζικών εισροών μεταναστών» θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Εντός του μήνα, επίσης, η Κομισιόν προαναγγέλλει πρόταση για πλαίσιο επανεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την ΕΕ για 20.000 θέσεις. Προωθείται, στην ουσία, ένας μηχανισμός μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης, που κατά βάση αφορά μάντρωμα μεταναστών σε κέντρα κράτησης.

Στο ίδιο πλαίσιο υλοποιείται η λεγόμενη μείωση των κινήτρων για παράτυπη μετανάστευση, κυρίως με την απόσπαση Ευρωπαίων αξιωματούχων που θα λειτουργούν ως σύνδεσμοι για θέματα μετανάστευσης στις αντιπροσωπείες της ΕΕ σε σημαντικές τρίτες χώρες, αλλά και με την τροποποίηση της νομικής βάσης της Frontex ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της σε θέματα επαναπατρισμού. Δηλαδή θα αρχίσει δράση για καθιέρωση ενός νέου προγράμματος «ταχείας επιστροφής» των «παράνομων μεταναστών», που θα συντονίζεται από τη Frontex και τα κράτη - μέλη της πρώτης γραμμής.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.