Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Παραδέχεται συκοφαντικά δημοσιεύματα η "Αυγή"

Εμείς πως βάδιζαν στον δρόμο της Αυριανής, εκεί στην Αυγή, το έχουμε πει από καιρό.

Το να αναγκάζεται όμως η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς να παραδέχεται δημόσια και μετά από δικαστική δίωξη πως ανέβασε "σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες" που εμφάνιζαν συνάδελφο τους δημοσιογράφο να "είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς ευννοούμενη δημοσιογραφία.", ξεπερνάει κάθε όριο προηγούμενης ξεφτίλας.

Είναι προφανές πως λερώνουν ότι πιάνουν στα χέρια και το στόμα τους, και δεν αναφέρομαι μονο στον θιγόμενο συντάκτη των "Νέων", αλλά στην ιστορία και το όνομα της εφημερίδας "Αυγή"...

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την ίδια την "εφημερίδα της -μη χέσω- αριστεράς" (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
______________
Σε σχέση με την αγωγή του κ. Γιώργου Παπαχρήστου κατά της "Αυγής Α.Ε." και τον Ν. Φίλη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για δημοσίευμα της εφημερίδας (Αύγουστος 2012), η εκδίκαση της οποίας δεν έχει τελεσιδικήσει, τα διάδικα μέρη συμφώνησαν να δημοσιευτεί το παρακάτω κείμενο:
"Η ΑΥΓΗ" αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου και κινήθηκε η εφημερίδα από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Μια σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες έδωσαν την εντύπωση ότι ο συνάδελφος κ. Παπαχρήστου είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς ευννοούμενη δημοσιογραφία.

Είναι προφανές ότι από μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι η ΑΥΓΗ είχε πέσει θύμα ψευδών και γι' αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα δημοσίευσε κατά καιρούς, και με πλήθος επιθετικών απαξιωτικών προσδιορισμών σε βάρος του κυρίου Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου.

Επιπροσθέτως επιθυμεί να τονίσει ότι τιμά και σέβεται ως συνάδελφο τον κ. Παπαχρήστο.

Ο δε κ. Γιώργος Παπαχρήστος δηλώνει ότι ουδεμία αξίωση κατόπιν αυτών έχει ή διατηρεί αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως κατά της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και του κ. Νίκου Φίλη".

2 σχόλια:

 1. Ανατρέξτε στην πηγή...

  - Ευνοούμενη; Εννοούμενη;
  - Βάλε "Ευννοούμενη" και καθάρισες και με τα δυο!
  - Στάσου, παίζει για Ευνομούμενη!;
  - Εν πάσει, βάλε και το "καλώς" μπροστά από το "ευ-" να κάνει μπούγιο. Να δηλώσει επιτέλους ότι ουδεμία αξίωση κατόπιν αυτών έχει ή διατηρεί αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως...

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.