Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

-Τι είπαμε πως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επέτειο της αντιφασιστικής νίκης;


Το αφισσάκι αποτελεί μια ευγενική
προσφορά του fadomduck2 στην
νεολαία του Τσίπρα, για την 9η Μάη

ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Συλλαλητήριο υπέρ της κάνναβης στο Σύνταγμα με την υποστήριξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και χορηγό e-shop που πουλάει σπόρους για καλλιέργεια

Δώδεκα ολόκληρες ώρες θα διαρκέσει η 1η Γιορτή Κάνναβης στο Σύνταγμα στις 9 Μάη, με αίτημα την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, τη νομιμοποίηση της θεραπευτικής και ψυχαγωγικής κάνναβης, αλλά και την αυτοκαλλιέργειά της (κοινώς, γλάστρες στο μπαλκόνι).

Μεταξύ των υποστηρικτών της γιορτής που οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν «συλλαλητήριο» υπάρχει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, όπως βλέπουμε στην αφίσα της γιορτής. Εκεί, φαίνεται και πως στους σπόνσορες συμπεριλαμβάνεται και το canabiseeds.com, ένα e-shop πώλησης σπόρων κάνναβης. To canabiseeds, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο «είναι δημιούργημα μια καταλανικής/ελληνικής συνεργασίας». Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι από την αρχική σελίδα του εν λόγω site όπου παρατίθενται φωτογραφίες από το εμπόρευμα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς, για παράδειγμα τρεις σπόροι της ποικιλίας "Northern Light #5 X Haze" κοστίζουν 56 ευρώ...

[...]
Τι ακριβώς, όμως επιδιώκει η 1η Γιορτή Κάνναβης που υποστηρίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάστε αναλυτικά στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της διοργάνωσης:

«Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ εξελίσσεται και μεταλλάσσεται, γειώνεται και επανακαθορίζει την πολιτική του δράση, ορμώμενο από τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την κάνναβη. Το Σάββατο 9 Μαΐου, 70η επέτειο της πτώσης του φασισμού- ναζισμού, καλούμε σε μια μαζική συγκέντρωση- συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουμε με χαμόγελα και τραγούδια τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Μια γιορτή για την ειρήνη, την απελευθέρωση, την αξιοπρέπεια και την αλήθεια. Σπάμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις. Σπέρνουμε την αλήθεια γιατί είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.

[...]
Η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό με καταγεγραμμένη χρήση από την αρχαιότητα. Είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη ευφορική ουσία στον κόσμο, πίσω από το αλκοόλ και τον καπνό αν και παράνομη, ενώ είναι αποδεδειγμένα λιγότερο βλαβερή και από τις άλλες δύο νόμιμες ουσίες που μέχρι πρόσφατα διαφημίζονταν. Η απαγόρευση της κάνναβης έχει γίνει προθάλαμος για άλλες παράνομες, πιο επικίνδυνες ουσίες, και όχι το ίδιο το φυτό. Αυτή η απαγόρευση θα μας φαντάζει το ίδιο παράλογη σε μερικά χρόνια όπως παράλογη φαντάζει σήμερα η ποτοαπαγόρευση στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, αλλά και η απαγόρευση του καπνού στην Αυστρία δύο αιώνες πριν.
[...]

Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει. Δεν έχει καταφέρει να μειώσει ούτε τη ζήτηση (περισσότεροι χρήστες), ούτε και τη προσφορά ουσιών που διατίθενται σε περισσότερες (αμφιβόλου ποιότητας) ποσότητες από ποτέ, ενώ η μαφία θησαυρίζει και οι χρήστες εξακολουθούν να διώκονται ως εγκληματίες.
[...]
Προγράμματα μείωσης της βλάβης για τις τοξικοεξαρτησιογόνες ουσίες (πχ οπιούχα), δοκιμάζονται με επιτυχία σε πολλές χώρες με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεγχόμενους χώρους χρήσης, τα καθαρά σύνεργα και τα προγράμματα σταδιακής απεξάρτησης με υποκατάστατα ή τις ίδιες τις ουσίες.
[...]
Θέλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην αυτο-καλλιέργεια και την ελευθεροχρησία του φυτού της κάνναβης από τους ασθενείς και όχι την ανάπτυξη πατενταρισμένων θεραπευτικών σκευασμάτων από μεγάλες εταιρίες. Επίσης, αν δεν διασφαλιστεί το δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, και τη συλλογική μη-κερδοσκοπική παραγωγή που ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη συλλογική ζήτηση (πχ από τα μέλη μιας λέσχης), τότε η προμήθεια μόνο από ελεγχόμενα σημεία πώλησης θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, λόγω της υψηλής φορολόγησης.
[...]
Θα έπρεπε να υπάρξει μια αντικειμενική, επιστημονικά τεκμηριωμένη αξιολόγηση του κόστους- οφέλους της εφαρμοζόμενης (αποτυχημένης) κατασταλτικής πολιτικής, σε αντιδιαστολή με το κόστος- όφελος μια άλλης προσέγγισης με έμφαση στη πρόληψη, τη μείωση της βλάβης, τον πλουραλισμό στη θεραπεία, στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στη βάση της επικινδυνότητας των ουσιών και φυσικά στην αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, καθώς και τη νομιμοποίηση της ιατρικής και ψυχαγωγικής χρήσης και της καλλιέργειας κάνναβης.
[...]

Μελλοντική αφίσα του ΕΟΤ
όπως την φαντάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ
Τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά, σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τα δημοσιονομικά της χώρας, από την ταυτόχρονη νομιμοποίηση της ινδικής και κλωστικής κάνναβης, καθώς η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός, η βιοτεχνία, το εμπόριο, οι υπηρεσίες θα επωφεληθούν με τη δημιουργία τουλάχιστον 20-40 χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της αγοράς της κάνναβης (παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση, έρευνα, εκπαίδευση, κλπ), καθώς και την εισροή εκατοντάδων εκατομμυρίων στα ταμεία του κράτους μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Με αυτή την εισροή εσόδων θα μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών, αλλά και να επενδύσει σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα, ο πολιτισμός και η μέριμνα.
[...]
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους:

Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης “Το Ίαμα”, Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νέοι Πράσινοι, Greenman team, Gr420.info, Cannabishellas.com, Κόψε μια τζιβάνα- T-LAY TV, Medical Mediterranean Genetics, Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, ENCOD, Trekt Uw Plant Cannabis Social Club, Soul Asylum, OccupyAthens, Diogenis- Drug Policy Dialogue South East Europe (SEE)
Πηγή:iefimerida (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Εμείς υπενθυμίζουμε από προηγούμενο άρθρο:

Οι ανήλικοι στρέφονται στο χασίς

Στο μυαλό σημαδεύουν...
Θεωρούν ακίνδυνη την κάνναβη και χωρίς εξάρτηση - Τους δελεάζει η κοκαΐνη, αλλά τη βρίσκουν ακριβή

Θεωρούν «εκτός μόδας» την ηρωίνη, χαρακτηρίζοντας «περιθώριο» τους χρήστες της, τους δελεάζει η κοκαΐνη, αλλά τη βρίσκουν ακριβή και στρέφονται στο «ακίνδυνο» και χωρίς εξάρτηση, όπως πιστεύουν, χασίς, νομίζοντας μάλιστα ότι η χρήση του έχει ελάχιστες έως μηδαμινές επιπτώσεις από το νόμο!

Όλα τα παραπάνω είναι ορισμένες μόνο από τις αντιλήψεις που έχουν παιδιά, από 14 ετών έως τη μετεφηβική ηλικία, στις οποίες αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο ημερίδας για τη χρήση ουσιών και την παραβατικότητα στους νέους.
[...]
___________
Να θυμίσουμε ακόμη πως την ίδια μέρα που θα συμβαίνουν στο Σύνταγμα τα άνωθεν καραγκιοζιλίκια (για να μην πω κάτι πιο χοντρό), κάτι "ξενέρωτοι" κομμουνιστές θα τιμάνε τους ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα στον τόπο μαρτυρίου της Καισαριανής...

11 σχόλια:

  1. Οι άνθρωποι δεν είναι απλά επικύνδινοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια, βρωμικο οπλο του ιμπεριαλισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία από τον φίλο "σαπόρ τουτούρκι" (http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2015/04/malakize-it_27.html?showComment=1430234558003#c2545087587460772980)

      "...όλες αυτές οι ΜΚΟ για την "καλύτερη διαχείριση του θέματος των ναρκωτικών" έχουν προγραμματίσει πανευρωπαϊκά σε 2 ημερομηνίες. 2 μάη και 9 μάη. Πρωτομαγιά δεν μπορούσανε λέει..."

      Προφανώς το τελευταίο βήμα που μένει είναι να κάνουν και καμμία συγκέντρωση για την ηθική δικαίωση της παρτούζας, ανήμερα του πολυτεχνείου.
      Έτσι, συμβολικά αδερφέ, για να μην μείνει όρθιο τίποτε ιερό και όσιο...

      Διαγραφή
  3. Αφήνω και αυτό από την προγραμματισμένη ανάρτηση όπως σου απάντησα στο τρομπαχτικό.
    http://oi57.tinypic.com/15plnxc.jpg


    Ξαναγράφω και εδώ, πως όλες οι ΜΚΟ γύρω από τα ναρκωτικά ετοιμάζουν πάρτυ σε όλη την Ευρώπη 2 ΜΑΗ ΚΑΙ 9 ΜΑΗ ή σε κοντινές ημερομηνίες.
    Για να αποκόβεται ο λαός και ο νέος από την πρωτομαγιά και από την αντιφασιστική νίκη, από το ταξικό του παρελθόν, και να ασχολείται με κάθε παπαριά που του πλασάρουν.

    http://naturalrevolution.org/the-global-marijuana-march-begins-may-2-2015/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να αφήσω και αυτό εδώ, που δείχνει ότι είναι πολιτική της Ε.Ε. να αλλάξουν οι νόμοι για τα ναρκωτικά.

    http://www.encod.org/info/ENCOD-PARTICIPATION-IN-EU-SUMMIT.html

    "After this the floor was opened to discussions and the first three governments to re-act (Belgium, Italy and Greece) immediately protested against my presence. The Belgian government even used the word "scandalised" to describe their feelings on my presentation and the content of the video, accusing the organisers to be extremely biased in their choice of speakers. They also felt scandalised by the fact that ENCOD had dared to use the EU symbol in our flyer."


    Η ENCOD (υπερΜΚΟ, πληροφορίες εδώ http://www.encod.org/info/What-is-ENCOD.html) θα δεις ότι στηρίζει αυτό το παρτάκι και στην Ελλάδα.


    Και εδώ θα δεις περισσότερες ημερομηνίες. Τυχαίνει να καρφώνονται 2 Μάη και 9 Μάη.
    https://www.facebook.com/events/629389367206909

    http://cannabis.shoutwiki.com/wiki/2015_Global_Marijuana_March_and_420_map

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα μας τα λενε, με μια γλαστρα ολλα λυνονται.
    Ας μην ξεχναμε οτι η αστικη ταξη, το αθωο χασις το χρησιμοποιησε πολες φορες για να κανει τη δουλια της. Οπως η αποικιοκρατια της αγγλιας, αλλα και σε πολεμους οπως στο βιτναμ.
    Κανουν οτι μπορουν για να μεινει στον παγο το κινημα, γιατι εχουν να χασουν πολλα οταν ξυπνησει. Λες να το φοβουνται;
    Η 9 ΤΟΥ ΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9 Μαη μερα αντιφασιστικης νικης των Λαων με επικεφαλης τον Μεγαλο Γεωργιανο, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. << Κι ο Βαρναλης μας το ειχε πει
    χωρις καμμια περιστροφη
    στης χουντας το αλισβερισι
    ελευθερο ηταν το χασισι
    ο λαος ποτε να μη ξυπνησει >> Πάνος Τζαβέλλας - Ξυπνήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι τυχαίες οι ημερομηνίες που επέλεξαν.Μετά την αλλαγή ονομασίας απο ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ σε μέρα της Ευρώπης, φτάνει ο καιρός να δείξουν τι πραγματικά επιφυλλάσει η ευρώπη για το μέλλον. Ας το δούν όλοι και να ξεσηκωθούν γιατί δείχνει ξεκάθαρα το μέλλον ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. Πρέζα -ανεργία εκμετάλευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το'συστημα'εχει'πολυ'μεγαλη'καβα'ναρκωτικα'υποκουλτουρα,τατουσκινχεντς,κτλ'μειντ'γιουεςει'δοκιμασμενα'τωρα"ειναι'ηωρα'τηςΕλλαδας'να.θεσει'σε'εφαρμογη'και'με,τον,νομο'Πρεζα'Ηλεκτρονικες'ταυτοτητεςΚοινωνια
    Κολαση'με'κυριο'στοχο,την'νεες'γεννιεςυποταγμενες'για'παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.