Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σιγά τα αίματα!*

Σάλος στο διαδίκτυο με τον «προπηλακισμό Βαρουφάκη και της κ. Πειραϊκή-Πατραϊκή, από αγνώστους στα Εξάρχεια».

Σιγά παιδιά, ένα λεπτό να σφουγγαρίσουμε τα αίματα...

Λες και το περίεργο είναι το να κράζουν αντιεξουσιαστές έναν εν ενεργεία υπουργό και μέλος της κυβέρνησης και δεν είναι πως πήγε-έφαγε και απήλθε από το «άνδρο τους» ο Μπαρουφάκης, χωρίς να πάθει γρατζουνιά...

Να υποθέσω πως έτσι θα φέρονταν και στον Κουτσούμπα π.χ., που δεν αντιπροσωπεύει και κάποια κρατική εξουσία; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα...

Διαβάζω το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και ξεραίνομαι στα γέλια:
"Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

"Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την "εμπροσθοφυλακή" (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον "χώρο" τους.

"Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.
Από τον ίδιο τον υπουργό οικονομίας τα παραπάνω.

Τέτοιο τακτ και τέτοια «ιπποσύνη» λοιπόν απέναντι στον υπουργό και την «αναξιοπαθούσα» γυναίκα του οι «αντιεξουσιαστές». Και να μην σχολιάσω εδώ περισσότερο, ούτε να προβώ σε άλλες συγκρίσεις.

Την άνωθεν κωμωδία ήρθε να ολοκληρώσει ο Φίλης, αναλαμβάνοντας ίσως και τον ρόλο του ...εκπρόσωπου τύπου(!!) του Α/Α χώρου;
«Μια μικρή μειοψηφεία τα κάνει αυτά, κλπ»...
Είπε και άλλα όμως ο Φίλης, τα οποία γεννάνε πολλά (πολιτικά) ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα:
Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ομάδα αντιεξουσιαστών που δεν εκφράζει όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και η οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει «αναρχική προβοκάτσια για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ» και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Εμείς συνομιλούμε και με τους αντιεξουσιαστές, με όλους τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Φίλης, κάνοντας λόγο για «πολύ μικρή μειοψηφία».
Αρχικά λοιπόν να ρωτήσουμε τι δουλειά έχει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης (της κρατικής δηλαδή εξουσίας) να μας λέει το τι εκφράζει και το τι δεν εκρφάζει τους ... «αντιεξουσιαστές»!
Πάρ’τ’αυγό και κούρεφτο!

Το δεύτερο ερώτημα που μας γεννιέται είναι γιατί είναι να πρέπει να γίνει κάποιου είδους «προβοκάτσια» για «να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ» ως κυβερνητικής (και άρα κρατικής) εξουσίας στον αναρχικό-Α/Α χώρο. Εκτός εάν οι αναρχικοί δεν θεωρούν πλέον ως εχθρό τους την κρατική εξουσία (ακόμη και την εργατική όπως οι ίδιοι δηλώνουν), αλλά κάτι άλλο, οπότε αυτό (το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας δηλαδή) μόνο του δεν θα ήταν αρκετό για να τον θεωρήσουν εχθρό τους, και κατά συνέπεια μόνον «αναρχικούς» δεν θα τους έλεγε κάποιος.

Ερώτημα τρίτο:
-Ποιοί και από ποιούς ακριβώς είναι σε «διατεγμένη υπηρεσία» κ.Φίλη;
-Εφόσον ισχυρίζεστε πως γνωρίζετε, γιατί μας κρατάτε εμάς στο σκοτάδι;

Ερώτημα τέταρτο:
-Γιατί χρειάζεται κάποιου είδους «προβοκάτσια» για να κράξει απλώς (και πέραν τούτου ουδέν) ένας αναρχικός κάποιον εκπρόσωπο της κρατικής εξουσίας;

Και τέλος:
«Εμείς συνομιλούμε και με τους αντιεξουσιαστές, με όλους τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Φίλης
Και καλά ο Φίλης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να μιλάει «με όλους τους Έλληνες πολίτες» πράγματι.
-Οι "αντιεξουσιαστές" από πότε συνδιαλέγονται με την κρατική εξουσία; (εφόσον η συνομιλία χρειάζεται δύο μέρη τουλάχιστον...);
_______
*Ο τίτλος αναφέρεται στο σχετικό με το περιστατικό, tweet του Παπαδημούλη

13 σχόλια:

  1. ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH. Αναρχισμος Απατεωνες ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντως οι αναρχικοι δεν κολωσαν να πεταξουν πετρες και μολοτοφ στους διαδηλωτες του ΠΑΜΕ τονΟκτωβρη του 2011 (κιας ηταν και γυναικες και γεροντες και παιδια αναμεσα τους)

    στο βαρουφακη και τηνπλουσια γυναικα του εδειξαν σεβασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναυδος:
      Το "Τέτοιο τακτ και τέτοια «ιπποσύνη» λοιπόν απέναντι στον υπουργό και την «αναξιοπαθούσα» γυναίκα του οι «αντιεξουσιαστές». Και να μην σχολιάσω εδώ περισσότερο, ούτε να προβώ σε άλλες συγκρίσεις.", που έγραψα, ακριβώς εκεί πήγαινε,

      Διαγραφή
  4. (Έχω την αίσθηση, πως δεν ήρθε το προηγούμενο ίδιο σχόλιο. Εάν ήρθε μην το ξαναβάζεις)

    Εντός-εκτός θέματος...
    Σχετικά με την Π-Π, αντίθετα με την TOC, πιο κοντά σε αυτά που ξέρω εδώ μαζεμένα: http://e-parembasis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4512.html από parallhlografos.
    Γκουγκλ "δάνεια πειραϊκής πατραϊκής"

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @graf:
      Έχεις δίκιο πως το άρθρο της TOC είναι πολύ συνοπτικό και παραλείπει αρκετά πράγματα (το γεγονός π.χ. πως στην κατοχή η Π-Π έφτιαχνε ...γερμανικές στολές).
      Το προτίμησα ακριβώς όμως γιατί ήταν πολύ συνοπτικό.
      Καλά κάνεις και δίνεις το λινκ.

      Διαγραφή
  5. Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται:

    Βαρουφάκης: "Είναι παιδιά θυμωμένα..."

    «Ήταν παιδιά 18-28 ετών. Είναι παιδιά θυμωμένα, νιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο. Εγώ έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχιώτης».
    Αυτά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό του προπηλακισμού του από νεαρούς το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο των Εξαρχείων.
    Όπως τόνισε ο υπουργός οι περισσότεροι από την ομάδα των αντιεξουσιαστών έβγαλαν τις κουκούλες, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά».

    http://www.koutipandoras.gr/article/139378/varoyfakis-einai-paidia-thymomena

    Στοργή και προδέρμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοργή και προδέρμ...;

      Τι σημαινει αυτο το τρυφερο;... γιατι δε βγαζω νοημα

      ΑΝΑΡΧΙΑ Α/Α

      Διαγραφή
    2. @ΑΝΑΡΧΙΑ Α/Α:
      Αυτο είναι η σύνοψη αυτού που λέει ο Μπαρουφάκης.
      Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό.

      Διαγραφή
    3. Αν ο Μπαρουφάκης ηταν στο ΚΚΕ, τι συνοψη θα εβγαινε;
      Τσεκουρι στο στηθος;

      ΑΝΑΡΧΙΑ Α/Α

      Διαγραφή
    4. @ΑΝΑΡΧΙΑ Α/Α:
      Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι...

      Διαγραφή
  6. Πιστεύω είναι προβοκάτσια της κυβέρνησης, για να κλείσει το κουλούρι, δεν εξηγείται αλλιώς. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και η επιβεβαιώση της πλήρους λουμπενοποίησης-φασιστικοποίησης του "χώρου":

    "...«Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε», «δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια», «φύγε από εδώ και μην ξαναγυρίσεις», «να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου» είναι μερικά από όσα φώναζαν οι συγκεντρωμένοι νεαροί προς τον υπουργό, σε πολύ έντονο ύφος. ..."
    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5233926/binteo-ntokoymento-me-ton-prophlakismo-baroyfakh-sta-eksarxeia/

    "Είσαι πολιτικός" λοιπόν του είπαν οι "αντιεξουσιαστές", όχι "είσαι υπουργός", ούτε "είσαι καπιτάλα του κερατά". Είσαι "πολιτικός". Έτσι, χωρίς κουβέντα για τα ποιά ταξικά συφέροντα πρεσβεύει η πολιτική του, χωρίς τίποτε.
    "Είσαι πολιτικός"...

    "Αλήτες-προδότες-πολιτικοί" που λέγανε και κάτι άλλα παιδιά όταν ήτανε παρεΐτσα στις "πλατείες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.