Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Φινλανδία: Προειδοποιητικά πυρά εναντίον υποβρυχίου κοντά στο Ελσίνκι

Το Πολεμικό Ναυτικό της Φινλανδίας εξαπέλυσε υποθαλάσσια προειδοποιητικά πυρά εναντίον στόχου που πιθανολογείται πως ήταν ξένο υποβρύχιο στα χωρικά ύδατα κοντά στο Ελσίνκι.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Φινλανδίας έκανε σήμερα χρήση προειδοποιητικών πυρών εναντίον ενός στόχου που μπορεί να ήταν ένα υποβρύχιο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο Ελσίνκι.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως εντόπισε έναν υποβρύχιο στόχο τη Δευτέρα και πάλι σήμερα, Τρίτη, το πρωί και έκανε χρήση προειδοποιητικών βομβών βυθού μεγέθους βομβίδων.

Η Φινλανδία, η οποία έχει κοινά σύνορα μήκους 1.340 χλμ με τη Ρωσία, ανησυχεί όλο και περισσότερο για τον ισχυρό γείτονά της έπειτα από έναν χρόνο εξόδων ρωσικών αεροσκαφών και στρατιωτικών ασκήσεων στη μεθόριο.

Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Καρλ Χάγκλουντ δεν ανέφερε εάν στο περιστατικό εμπλέκεται η Ρωσία.

Μιλώντας στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ανέφερε πως ο στόχος θα μπορούσε να είναι ένα υποβρύχιο, και πως είναι πιθανόν να έφυγε από την περιοχή, προσθέτοντας πως η Φινλανδία δεν κάνει συχνά χρήση προειδοποιητικών πυρών.

Σκάφη της φινλανδικής ακτοφυλακής
στα χωρικά ύδατα κοντά στο Ελσίνκι  
«Έχουμε ισχυρές υποψίες ότι υπήρξε υποβρύχια δραστηριότητα. Βέβαια είναι πάντοτε σοβαρό αν τα χωρικά μας ύδατα έχουν παραβιαστεί» δήλωσε ο Χάγκλουντ στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

«Οι βόμβες δεν έχουν σκοπό να καταστρέψουν τον στόχο, η πρόθεση είναι να ενημερωθεί ο στόχος ότι έχει σημειωθεί η παρουσία του» ανέφερε ο επικεφαλής της νηοπομπής Ολάβι Τζαντούνεν στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Οι αναφορές για τον εντοπισμό υποβρυχίου ανοικτά της Στοκχόλμης πέρυσι είχαν προκαλέσει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της Σουηδίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι περιφερειακές εντάσεις αναζωπυρώθηκαν νωρίτερα τον Απρίλιο έπειτα από μία χωρίς προηγούμενο σκληρή κοινή δήλωση των σκανδιναβικών χωρών -Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία- η οποία έκανε ευθέως λόγο για ρωσική «πρόκληση» προκειμένου να δικαιολογηθεί η αύξηση της αμυντικής συνεργασίας.

Η Μόσχα αντέδρασε αμέσως, λέγοντας ότι οι κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ προκαλούν «ιδιαίτερη ανησυχία».
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό via in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.