Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Για πόλεμο πιέζουν τις ΕΠΑ οι Ισραηλινοί μας "σύμμαχοι"

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ομιλία του ενώπιον των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι το Ιράν και η ηγεσία του αποτελούν απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, αλλά για όλο τον κόσμο και ζήτησε να αναληφθεί δράση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Το καθεστώς του Ιράν αποτελεί σοβαρή απειλή, όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθυνόμενος στους γερουσιαστές που παρακολουθούν την ομιλία του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για να σταματήσει η πορεία του Ιράν με σκοπό την κατάκτηση, την υποδούλωση και την τρομοκρατία» είπε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε  για την πιθανή συμφωνία με το Ιράν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η κυβέρνησή του έχουν επενδύσει πολλά στη διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία θα σημάνει πως το Ιράν θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα πυρηνικό πρόγραμμα μέσα σε ένα έτος, χρονικό διάστημα το οποίο όπως είπε είναι πολύ μικρό.

Επικριτικός εμφανίστηκε και έναντι των διαπραγματεύσεων της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα, ισχυριζόμενος ότι ακόμη και οι επιθεωρητές δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν τις παραβιάσεις από πλευράς Τεχεράνης.

«Το Ιράν παίζει κρυφτούλι με τους επιθεωρητές. Οποιαδήποτε συμφωνία θα σημάνει σοβαρότατες παραχωρήσεις προς το καθεστώς» προειδοποίησε.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την άποψη ότι «ακόμη και μια κακή συμφωνία με το Ιράν είναι προτιμότερη από το να μην υπάρχει συμφωνία, καθότι η εναλλακτική είναι η σύρραξη», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι η εναλλακτική σε μια κακή συμφωνία είναι «μια καλύτερη συμφωνία».

Για το πώς θα μπορούσε η διεθνής κοινότητα να κινηθεί του Ιράν, ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η πίεση «σε ένα ευάλωτο καθεστώς», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκινώντας λίγο νωρίτερα την ομιλία του στο Κογκρέσο ανέφερε ότι παρότι η εμφάνισή του ενώπιον των αμερικανών γερουσιαστών έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης, ο ίδιος ουδέποτε είχε την πρόθεση να δώσει πολιτική χροιά στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

«Λυπάμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την παρουσία μου εδώ ως πολιτική» είπε ο Νετανιάχου. «Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κογκρέσου.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει για τη χώρα του.

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου

Αμεση ήταν η αντίδραση κυβερνητικών αξιωματούχων στα όσα είπε ο Νετανιάχου. Αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters σημείωσε ότι "ο Νετανιάχου απέτυχε να προσφέρει εναλλακτική πρόταση στην προσέγγιση της διεθνούς κοινότητας έναντι του Ιράν".

«Απλά ζητά από το Ιράν να συνθηκολογήσει πλήρως, αυτό δεν είναι σχέδιο, ούτε καμιά χώρα θα μας στηρίξει σε αυτή τη θέση. Ο (Ισραηλινός) πρωθυπουργός δεν προσέφερε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία που «εμποδίζει με επαληθεύσιμο τρόπο» την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου από το Ιράν και αυξάνει το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν για αυτό "ουσιαστικά", στους 12 μήνες, από τους δύο έως τρεις μήνες που εκτιμάται ότι είναι σήμερα.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ένα άνοιγμα και μια προσέγγιση με το Ιράν», δήλωσε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι η προτεινόμενη διάρκεια της συμφωνίας - μια δεκαετία ή και περισσότερο - θα είναι «πολύ προτιμότερη από οποιαδήποτε άλλη επιλογή», συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι ο Νετανιάχου φάσκει και αντιφάσκει λέγοντας ότι η ιρανική κυβέρνηση είναι ταυτόχρονα «ισχυρή και αμετακίνητη» μεν, αλλά ταυτόχρονα «αδύναμη και ευάλωτη» και επιμένει ότι πρέπει να αλλάξει (το καθεστώς στο Ιράν) ως προϋπόθεση για μια πυρηνική συμφωνία.

«Η ομιλία του πρωθυπουργού βρίσκεται στην κατεύθυνση της αλλαγής καθεστώτος (στο Ιράν), δεν ήταν μια ομιλία για το πυρηνικό πρόγραμμα» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, συμπλήρωσε ο ίδιος αμερικανός αξιωματούχος.
Πηγή: Τα Νέα (ο τίτλος δικός μας)

3 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται θα χρησιμοποιήσουν τον Νετανιάχου για να ξεπλύνουν το μπάχαλο με ΙΣ που δημιούργησαν σε Μ.Ανατολή, βγάζοντας την ουρά τους απ έξω, χρεώνοντας τα πάντα στον "ακραίο" Νετανιάχου για να βγουν λάδι οι φασίστες που αντιπροσωπεύει ο Ομπάμα.
    Καλό το Ιραν ,καλός ο Άσαντ τελικά, εμείς οι αμερικάνοι είμαστε μετριοπαθείς οι άλλοι οι ακραίοι τα έκαναν όλα κτλ
    Ας ετοιμαζόμαστε για εξελίξεις σε Ουκρανία μου φαίνεται.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      Τι να σου πω, δεν μπορώ να προβλέψω ακριβείς εξελίξεις.
      Εκείνο που βλέπω είναι να παίζουν όλοι με τα σπίρτα σε μια αυλή στρωμένη με μπαρούτι.

      Διαγραφή
    2. Το μόνο σίγουρο.

      Decadent

      υ.γ https://www.youtube.com/watch?v=ySKAzZdb84o&feature=youtu.be

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.