Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η "πολιτική φιλανθρωπία" του κυρίου Soros

Ο χρηματιστής George Soros είπε απόψε (σ.σ. 22/1/2015) σε φιλοξενούμενούς του σε ιδιωτικό δείπνο στο Νταβός ότι οι επόμενες λίγες μέρες θα είναι κρίσιμες για την Ουκρανία και κάλεσε την Ευρώπη να (της) παράσχει επειγόντως κι άλλη οικονομική βοήθεια, ειδάλλως ρισκάρει να επιτρέψει στη Ρωσία «να διαιρεί και να βασιλεύει». Επίσης ο Soros ανακοίνωσε ότι «τελικά» αποσύρθηκε από τις χρηματιστικές δραστηριότητες με σκοπό να αφοσιωθεί στην πολιτική φιλανθρωπία. Δε σχολίασε εκτενώς τις επενδυτικές συνθήκες, αλλά είπε ότι υπήρξε λιγότερο ενθουσιώδης (bullish) από ό,τι οι άλλοι επενδυτές, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας και μεταβλητότητας.
[...]
Ακολουθεί η καταγραφή των δομημένων παρατηρήσεών του, οι οποίες δόθηκαν από τους επιτελείς του:

[...]
Το OSF (Open Society Foundation - Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας) το 2014 δαπάνησε περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά μου χρήματα και συχνά έδρασε ως επικεφαλής μιας σειράς μεγαλύτερων κοινοπραξιών.

Το δίκτυο του OSF καλύπτει σχεδόν όλα τα μέρη του κόσμου μέσω περιφερειακών και εθνικών ιδρυμάτων, τοπικών γραφείων και υποτρόφων. Εμπλεκόμαστε σχεδόν σε όλα τα ανθρωπογενή προβλήματα στον κόσμο μέσω υποστηριζόμενων θεσμών, όπως το National Resource Governance Institute (Εθνικό Ινστιτούτο Διακυβέρνησης Πόρων), το Global Witness (Παγκόσμιος Μάρτυρας),το Drug Policy Institute, (Ινστιτούτο Πολιτικής για τα Ναρκωτικά), το International Crisis Group (Ομάδα Διεθνών Κρίσεων), European Council of Foreign Relations (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων), το Institute for New Economic Thinking (Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη),το Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και μια σειρά από οργανισμούς κυβερνητικής παρακολούθησης (government monitoring), οργανώσεις για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι όλες ανεξάρτητες οντότητες με τη δική τους ταυτότητα, προϋπολογισμό και διακυβέρνηση.

Εμείς γενικά δεν εμπλεκόμαστε στην ανακούφιση από φυσικές καταστροφές, αλλά ο αριθμός και η σοβαρότητα των ανθρωπογενών καταστροφών φαίνεται να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Η αυξημένη απόσταση μου από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και η εκ του σύνεγγυς έκθεσή μου στα παγκόσμια προβλήματα μου επιτρέπει να παρουσιάσω μια επισκόπηση της παρούσας στιγμής στην ιστορία, (στιγμής) που συνδυάζει τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών αγορών με τη δυναμική των διεθνών υποθέσεων.
[...]
Υπήρξα πολύ εμπλεγμένος στην αποσυντιθέμενη Σοβιετική Ένωση. Το 1987 έστησα ένα ίδρυμα, αφότου ο Γκορμπατσόφ κάλεσε τον Αντρέι Ζαχάρωφ να επιστρέψει στη Μόσχα «για να συνεχίσει τις πατριωτικές του δραστηριότητες» και ενεπλάκην στη διαδικασία μεταρρύθμισης η οποία, δυστυχώς, είχε κακό τέλος. Έκλεισα το ίδρυμά μου το 2004, αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
[...]

Αυτά και πολλά ακόμη ενδιαφέρνοντα για τις πρακτικές και τις επιδιώξεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και από πρώτο χέρι, στο πλήρες άρθρο που θα βρείτε μεταφρασμένο από εδώ, στο μπλογκ Disdaimona.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.