Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο χορός των τρελών

ΗΠΑ: Η Ν. Οσετία ανήκει στη Γεωργία


Δεν αναγνωρίζουν τη συνθήκη «απορρόφησης» της επαρχίας από τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της συνθήκης την οποία υπέγραψαν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο επικεφαλής της αποσχισθείσας επαρχίας της Γεωργίας, Νότιας Οσετίας, με την οποία στην πράξη η τελευταία γίνεται ρωσικό έδαφος.

«Οι κατεχόμενες επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας αποτελούν οργανικά τμήματα της Γεωργίας και εμείς ως ΗΠΑ συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την γεωργιανή ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι.

Οι επαρχίες είχαν ντεφάκτο αυτονομηθεί από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, μολονότι σύμφωνα με το σοβιετικό σύνταγμα ανήκαν στη δημοκρατία της Γεωργίας.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Σουηδία: Φόβοι στις αρχές ασφαλείας για επίθεση από τη Ρωσία 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Σουηδίας υποστήριξαν ότι φοβούνται ενδεχόμενο ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της χώρας, επικαλούμενες τη μεγάλη αύξηση της κατασκοπευτικής δραστηριότητας αφότου ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία πριν από έναν χρόνο.

Στην ετήσια έκθεσή τους, οι υπηρεσίες επισημαίνουν ότι η ρωσική κατασκοπεία αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή στο πεδίο των πληροφοριών που αντιμετωπίζει η τυπικά ουδέτερη Σουηδία.
Στην περιοχή καταγράφεται μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, καθ' όλη τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης.

«Θεωρούμε τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας στη Σουηδία - δεν μπορούμε να δώσουμε καμιά άλλη ερμηνεία - προετοιμασία για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Σουηδίας», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της σουηδικής αστυνομίας Βίλεμ Ούνιε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης.
Πηγή: Ναυτεμπορική

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Βαλτική

Πετούσαν από τη Ρωσία προς το Καλίνιγκραντ


Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντοπίστηκαν από αεροσκάφος επιτήρησης του NATO και αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη, οκτώ μαχητικά Σουχόι Su-27 και Su-34 και τρία μεταγωγικά, συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις των τελευταίων ετών, λίγες ημέρες μετά την επέτειο της προσάρτησης της ουκρανικής Κριμαίας.

«Αυτά ήταν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά που εντοπίστηκαν από τις νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις επιτήρησης στη Βαλτική το 2015», ανέφερε η Βικτόρια Τσιμινίτε, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού της θέσης τους, για να μην έχουν επαφή το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης από την ηπειρωτική Ρωσία στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ των δυο - κρατών μελών του ΝΑΤΟ, την Πολωνία και τη Λιθουανία, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του λιθουανικού υπουργείου Άμυνας

Μέσα στo 2015, έχουν εντοπιστεί και αναχαιτιστεί συνολικά 16 ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη - συλλογής πληροφοριών, ανεφοδιασμού, μεταγωγικά - από νατοϊκά μαχητικά στη Βαλτική, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας. Ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών, υποβρυχίων και 45.000 στρατιωτών
Πηγή: Ναυτεμπορική

"Λογική αντίδραση" στην προώθηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα Ρώσικα σύνορα, οι Ρώσικες στρατιωτικές ασκήσεις.


Καθώς το ΝΑΤΟ αυξάνει την δραστηριότητα του με την τοποθέτηση στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας , δεν είναι περίεργο ότι η Ρωσία απαντά με παρόμοιο τρόπο, σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής Chris Bambery στο RT . 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε το ρωσικό Βόρειο Στόλο τεθεί σε πλήρη επιφυλακή μάχης ως μέρος της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων. 
Η ανακοίνωση ήρθε μετά την αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα .
[...]
Πηγή: RT
Ακόμη:
Αντί σχολίου:

2 σχόλια:

  1. Ας φροντίσουμε λοιπόν να διαβάσουν ή να μάθουν τι είπε ο Μάρξ, όσο πιο πολλοί...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράνοιας συνέχεια https://firstlook.org/theintercept/2015/03/18/ukraine-part-3/

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.