Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γ. Πανούσης: Και χωρίς παραγγελία εισαγγελέα η επέμβαση της αστυνομίας στα ΑΕΙ όταν απαιτείται

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (και "Δημόσιας τάξης"), Γιάννης Πανούσης, επισημαίνει με έγγραφη απάντησή του στη Βουλή, ότι η αστυνομία οφείλει να επεμβαίνει έστω και χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, για τη βεβαίωση του εγκλήματος, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων και τη σύλληψη των δραστών, στην περίπτωση που υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την καθυστέρηση ή πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα.

Η επισήμανση αφορά όσα ορίζονται στα άρθρα 242 και 243 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ όπως εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός, η Ελληνική Αστυνομία συνεργάζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα, με απώτερο στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την καταπολέμηση έκνομων ενεργειών. Ο κ. Πανούσης σημειώνει ότι υπάρχει νομοθεσία για τη διασφάλιση της έννομης τάξης εντός των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την οποία ο οργανισμός κάθε Ιδρύματος καθορίζει τη διαδικασία για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας αυτού, καθώς και τους φορείς φύλαξής του, ενώ προβλέπεται και «Εσωτερικός Κανονισμός» κάθε Ιδρύματος με τα ειδικότερα θέματα φύλαξης. Επισημαίνει ότι ο πρύτανης είναι υπεύθυνος –σύμφωνα με το νόμο- για τη λήψη μέτρων για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, η ΕΛΑΣ μόλις ενημερωθεί από τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές για συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων που συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα αρμόδιο λειτουργό της οικείας εισαγγελικής αρχής. «Σε περίπτωση δε που υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την καθυστέρηση ή πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να επεμβαίνουν, έστω και χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, για τη βεβαίωση του εγκλήματος, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων και τη σύλληψη των δραστών» επισημαίνει ο κ. Πανούσης.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Από την πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ:


13. 20. Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο, καθολικό κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους όσους ζουν στην χώρα και για όλες τις βαθμίδες της, από την προσχολική μέχρι τη μεταπτυχιακή. Η φροντιστηριακή και ιδιωτική εκπαίδευση αποτελούν παθογένεια, η οποία θα εξαλειφθεί μέσω της αναβάθμισης και ουσιαστικοποίησης της δημόσιας. Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα στηρίζεται στις εξετάσεις, αλλά θα μετατραπεί σε σύστημα παροχής της γνώσης και κριτικού έλεγχου της, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες του και οργανική σύνδεση των πανεπιστημίων με τα ερευνητικά κέντρα. Το εκπαιδευτικό σύστημα θα καλλιεργεί την ανεξιθρησκεία, την κριτική γνώση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη, θα είναι αντίθετο σε κάθε μιλιταριστικό πνεύμα, σε ρατσιστικές αντιλήψεις και σε φαινόμενα αποκλεισμού και κοινωνικών διακρίσεων. Θα εξασφαλίζει όρους δημοκρατικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με την ισότιμη συμμετοχή διδασκόντων και διδασκομένων καθώς και όρους απρόσκοπτης επαγγελματικής λειτουργίας και μονιμότητα στους λειτουργούς του. Το εκπαιδευτικό σύστημα θα ενισχύει το αυτοδιοίκητο και τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα των ΑΕΙ και θα κατοχυρώνει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Γιάννης Πανούσης: "Ποιός είπε πως ένας εργάτης μπορεί επικαλείται το πανεπιστημιακό άσυλο;"



Bλέπε ακόμη:

1 σχόλιο:

  1. Για όποιον δεν το κατάλαβε, σύμφωνα με τον Υπουργό Μπάτσων η αστυνομία μπορεί να μπουκάρει όποτε της γουστάρει στους χώρους των σχολών, αφού το εάν "υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την καθυστέρηση" μετά από μία "ανώνυμη καταγγελλία" π.χ. (ξέρουμε πως λειτουργεί αυτό), θα το αποφασίζουν οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές και όχι κάποιος αρμόδιος εισαγγελέας.

    Αριστερά κόλπα, τσίλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.