Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στρατιές χαφιέδων οραματίζεται ο Μπαρουφάκης

Επιστρατεύει φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες!


Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε χθες τις επτά μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση εν όψει του eurogroup και προκειμένου να συνεχιστεί η συμφωνία και να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται μια νέα πρόταση για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι ενάντια στη φοροδιαφυγή.
Προβλέπεται σύσταση ειδικού σώματος "καταπολέμησης αποφυγής ΦΠΑ" από ωρομίσθιους φοιτητές, οικιακές βοηθούς, ακόμη και τουρίστες, που θα αποκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή, εφοδιασμένους με βιντεοκάμερες και μηχανήματα καταγραφής ήχου.
[...]
"Σκοπεύουμε να στρατολογήσουμε πολίτες από όλες τα επίπεδα ζωής (για παράδειγμα φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες σε δημοφιλής περιοχές με έντονα κρούσματα φοροδιαφυγής) που θα πληρώνονται με την ώρα και θα τους είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί από φοροδιαφεύγοντες" σημειώνει ο υπουργός σε κείμενο που διέρρευσε ο δημοσιογράφος Peter Spiegel, οικονομικός αναλυτής της Financial Times στις Βρυξέλλες.

[...]
"Και μόνο το "νέο" πως χιλιάδες άνθρωποι θα βρίσκονται παντού, με οπτικοακουστικό εξοπλισμό για λογαριασμό των αρχών φορολογικού ελέγχου, θα μπορέσει να μετακινήσει συμπεριφορές πολύ γρήγορα, διαχέοντας έτσι το αίσθημα του δικαίου μέσα στην κοινωνία και παράγοντας νέα κουλτούρα φορολογικής συμμόρφωσης - ειδικά αν αυτό συνδυαστεί με τη σωστή επικοινωνία του μηνύματος πως έφτασε ο καιρός για όλους να σηκώσουν το βάρος της κοινωνικής προσφοράς και του γενικού καλού" συμπληρώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Συνεχίζοντας την επιστολή ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως ο αριθμός αυτός των μη-επαγγελματιών θα προσλαμβάνεται για σύντομο χρονικό διάστημα (όχι μεγαλύτερο από δύο μήνες και χωρίς την προοπτική να επαναπροσληφθούν), θα λαμβάνουν βασική εκπαίδευση και ως πελάτες, "καλωδιωμένοι" με συσκευές ήχου και βίντεο θα επισκέπτονται καταστήματα.

Το κείμενο εξηγεί πως δεν θα έχουν αρμοδιότητα να κάνουν ελέγχους, ούτε θα τους επιτρέπεται να προκαλούν τους παραβάτες. Τα δεδομένα που θα παράγουν θα μπορούν να έχουν νομική υπόσταση και θα χρησιμοποιούνται από τους μόνιμους μηχανισμούς πάταξης της φοροδιαφυγής που θα επιβάλουν άμεσα ποινές και πρόστιμα.
 Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

6 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΚΑΝΕΙΣ..ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @fentagin:
      Πολύ το φοβάμαι, μην καταλήξουμε σε καμμία ...Μαϊντάν με τους καραγκιόζηδες που έχουμε μπλέξει

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΒΑΣΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...

      Διαγραφή
    3. @fentagin & @trash
      εξ' αφορμής σχετικό / άσχετο

      Το σωστό είναι "την ρουφιανιά ΠΟΛΛΟΙ την αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς". Κι έτσι, ενώ ο ρουφιάνος αγαπά την ρουφιανιά, μισεί τον άλλο ρουφιάνο σε άτυπο διαγωνισμό καλύτερου για τα μάτια του προϊστάμενου μόνο.

      Τι γίνεται όμως με μας που μισούμε ρουφιανιά και ρουφιάνο; Να χαλάμε το θέαμα του ενός, αλλά και τον διαγωνισμό των άλλων.

      Μόνο χαφιές δουλειά βρίσκει, σε αντίθεση με το τραγούδι. Δουλειά με αξιώματα, λαστιχολακές, σφουγγοκωλάριος...
      Η Μαϊντάν είναι ήδη εδώ, στην γονιμότατη σποράς, εύφορη χαφιεδισμού εργασιακή καθημερινότητα.

      ...ΜΑ ΘΑ ΞΕΓΙΝΕΙ!
      graf

      Διαγραφή
    4. @fentagin:
      "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΒΑΣΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..."

      Δεν βιάζομαι τόσο να ξεγράψω τον ελληνικό λαό.
      Παρά τον ραγδαίο εκφασισμό του, εξακολουθεί να περιλαμβάνει στις τάξεις του δυσανάλογα μεγάλες -σε σχέση με τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες- πρωτοπόρες δυνάμεις.
      Αυτό με κάνει να ελπίζω...

      Διαγραφή
  2. Αυτή είναι η «λύση» του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία, με ψίχουλα να εξαπολύσει στρατιές ρουφιάνων, των οποίων η δράση, αντικειμενικά, θα δίνει έδαφος σε ενδοταξικές (εντός του ταξικού χώρου που περιλαμβάνει την εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα) αντιπαραθέσεις - μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.