Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Το ΝΑΤΟ ονειρεύεται ρωσικό Μαϊντάν»

Μία αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία ονειρεύεται το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον μόνιμο Ρώσο πρεσβευτή στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον Αλεξαντρ Γκρούσκο οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι ηγέτες του μπλοκ θέλουν να παρέμβουν στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας, και «ονειρεύονται ένα ρωσικό Μαϊντάν».
«Η ομιλία στη Ρίγα καταδεικνύει την ανησυχία σχετικά με τη δημοκρατία και την εσωτερική πολιτική της Ρωσίας. Επιτέλους, τώρα ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει ένα όνειρο, και αυτό το όνειρο είναι ένα Μαϊντάν στη Ρωσία », δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκρούσκο σε σχόλιο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο twitter του ρωσικού γραφείου αντιπροσώπευσης στη συμμαχία.

Ο Γκρούσκο αναφερόταν στις δηλώσεις του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Αλεξάντερ Βερσμποου, ο οποίος είχε πει σε συνέντευξη στην πρωτεύουσα Ρίγα της Λετονίας ότι: «Στόχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται ότι είναι να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα αποτυχημένο κράτος και να καταστείλει και να δυσφημίσει εναλλακτικές φωνές στη Ρωσία, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα ρωσικό Μαϊντάν». Και οι δύο αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν την ουκρανική λέξη «Μαϊντάν» προκειμένου να περιγράψουν μία σειρά από δράσεις διαμαρτυρίας που τελικά μετατράπηκαν σε μαζική αναταραχή και την εκδίωξη του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου και του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.


«Με τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα και αποσυνδέεται από τις πραγματικές απειλές για την ασφάλεια», δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Παράλληλα ο Γκρούσκο πρόσθεσε ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε «υβριδικό πόλεμο» κατά των ξένων κρατών και τώρα η συμμαχία επιχειρεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για την έναρξη ενός τέτοιου πολέμου στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ έχει μια μακρά ιστορία σε υβριδικές επιχειρήσεις. Κάθε χώρα ή οργανισμός μπορεί να πάρει ένα μάθημα από αυτό. Έχουμε δει νωρίτερα αυτά τα σημάδια του στρατιωτικού εκφοβισμού, κρυφής συμμετοχής, προμήθειες όπλων, οικονομικών εκβιασμών, διπλωματικής υποκρισίας, χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ανοιχτή παραπληροφόρηση», σημείωσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

«Η δήλωση που έγινε στη Ρίγα ανήκει σε μία σειρά επιχειρημάτων που επιδιώκουν μόνο να δικαιολογήσουν συγκρουσιακή στάση του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία», είπε ο ίδιος.  

«Δεν είναι πιθανό ότι το ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα θεωρεί τον εαυτό του την μοναδική πηγή της αλήθειας. Η συμμαχία έχει επανειλημμένα απαξιωθεί μόνη της από τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, τόσο για τη δική της συμπεριφορά όσο και για τις ενέργειες των άλλων. Δεν υπάρχουν πολλοί που θα ακολουθήσουν τις συμβουλές του ΝΑΤΟ για επιστροφή στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου» εκτίμησε ο Αλεξάντρ Γκρούσκο.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, Γκρούσκο προέτρεψε τις δυτικές χώρες να αναγνωρίσουν τα σφάλματα της πολιτικής τους και να βελτιώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Εμείς και οι δυτικοί εταίροι μας, πρώτα απ’όλα στην Ευρώπη, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι πολιτικές τους τα τελευταία χρόνια μόνο βαθαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης, και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» είπε ο Ρώσος διπλωμάτης. «Η Δύση θα πρέπει τελικά να αναγνωρίσει το γεγονός ότι η μηχανική εφαρμογή των πρόσφατων πολιτικών της, την οδηγεί σε αδιέξοδο», κατέληξε ο Γκρούσκο.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.