Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές στην Ουκρανία

Μόσχα: Ανησυχία για τους 300 Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές στην Ουκρανία


Επί ποδός βρίσκονται οι ρωσικές αρχές εξαιτίας της πληροφορίας ότι τουλάχιστον 300 αλεξιπτωτιστές του αμερικανικού στρατού θα μεταφερθούν στην περιοχή Λβοβ της Ουκρανίας από την Ιταλία τις επόμενες ημέρες. Την είδηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, μέχρι και 300 στρατιώτες από την 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ με έδρα την Ιταλία θα πρέπει να μεταφερθούν στη σειρά Γιαβορίβ στην περιοχή Λβοβ αυτές τις μέρες», δήλωσε ο Λουκάσεβιτς.

«Αυτοί οι στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να λειτουργούν στρατιωτικό υλικό από την άλλη άκρη του ωκεανού. Έτσι, ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί για τις αναφορές σχετικά με την πρόθεση της Ουάσινγκτον να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, ανέφερε ο Λουκάσεβιτς.

«Εν μέσω μία αρκετά επιτυχούς εφαρμογής των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός στο Ντονμπάς, η οποία επιτεύχθηκε στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους με τη συνδρομή των ηγετών του Κουαρτέτου της Νορμανδίας, οι αναφορές για τις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν την μαζική προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία, η οποία θα συνεχιστεί, προκαλεί τις πιο σοβαρές ανησυχίες μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

«Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει ακόμη εκπονήσει ειδική νομοθεσία που μεριμνά για την κατανομή του 1 δισ. δολαρίων, για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, αν η Ουάσιγκτον αναλάβει όπως σχεδιάζει, πλήρως την χρηματοδότησή τους», είπε ο Λουκάσεβιτς.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ έχει επίσης επικρίνει τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες είναι ενεργοί στην Ουκρανία.

«Σε αυτή την περίπτωση, τι πρέπει να κάνουμε με τη δήλωση που έκανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βίκτορ Μουζένκο, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχουν ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας;» αναρωτήθηκε ο Αντόνοφ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν σχολίασε τις παρατηρήσεις που έγιναν από την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία ισχυρίστηκε ότι «χιλιάδες και χιλιάδες» ρωσικών στρατευμάτων έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ουκρανία.

«Και γιατί λένε 12.000; Γιατί να μην είναι 20.000 ή 25.000; Νομίζουν ότι, εν πάση περιπτώσει, κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση», δήλωσε ο Αντόνοφ.

«Έτσι, ποιος μπορεί να είναι ο πιο έμπιστος σε αυτή την κατάσταση ο Μουζένκο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εθνική και στρατιωτική ασφάλεια της χώρας του ή κυρία Νούλαντ, η οποία ζει στην Ουάσιγκτον», τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

Η Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε στις 4 Μαρτίου έχει πληροφορίες ότι χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο Μουζένκο είπε σε συνάντηση με ξένους στρατιωτικούς ακολούθους στο Κίεβο στις 29 Ιανουαρίου ότι ο ουκρανικός στρατός δεν πολεμούσε ενάντια σε τακτικά ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

2 σχόλια:

  1. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕΣ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΖΩΙΤΣΑ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΘΕΡΣΙΤΗΣ :
      Δεν τα έγραφα στον αέρα, ούτε από κάποιου είδους "εμπάθεια" αυτά που έγραφα. Είχα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία να επικαλεστώ.
      Νομίζω πως δεν βλέπει, μόνον όποιος δεν θέλει να δει πλέον...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.