Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Συνέδριο ΟΜΥΛΕ: Σε κοινό ψηφοδέλτιο με χρυσαυγίτη η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινό ψηφοδέλτιο με χρυσαυγίτη «κατέβηκε» η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), του οποίου οι εργασίες έληξαν σήμερα το απόγευμα.

Ταυτόχρονα με αυτού του τύπου τις συνεργασίες, στοιχείο που κυριάρχησε στο συνέδριο ήταν η μείωση των αντιπροσώπων (35 από 45 που ήταν το προηγούμενο συνέδριο). Το στοιχείο αυτό αποτυπώνει τη μεγάλη μείωση του προσωπικού που έχει γίνει στα λιμάνια, μείωση που καλύπτεται από εργολάβους με εργαζόμενους χαμηλόμισθους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Πρόκειται για μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, στην οποία έχουν συναινέσει πλήρως ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε μορφή συλλογικής δράσης και αντίστασης των εργαζομένων.

Οσον αφορά τη συνεργασία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κάτσαρη, ο οποίος ήταν στο συνδυασμού που είχε στηρίξει η Χρυσή Αυγή στην Ενωση Τεχνικών του ΟΛΠ, την αποκάλυψη έκανε από το βήμα του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών, Γ. Παπαβασιλείου, επισημαίνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι:
«Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναλάβει το ρόλο του νέου κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, δε διστάζει να κάνει συνεργασία ακόμα και με χρυσαυγίτες. Είναι απόδειξη καιροσκοπισμού τους και της αγωνίας τους να υπηρετήσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που, όπως και η προηγούμενη, υπηρετεί τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και συνολικά των υποδομών της χώρας, με στόχο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».
Κάλεσε τους εργαζόμενους, άμεσα, τώρα, «βάζοντας στην πρώτη γραμμή της πάλης τα αιτήματα για την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης» να προχωρήσουν «σε αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις. Είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων, να παλέψουν σα μια γροθιά ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα».

Κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χρυσαυγίτη να δηλώσει στο συνέδριο ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, όμως, η ανακοίνωση έγινε αφού οι συνδυασμοί είχαν κατατεθεί στην Εφορευτική Επιτροπή και έτσι, παρά τη δήλωση απόσυρσης υποψηφιότητας, το όνομα του χρυσαυγίτη παραμένει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: 902
-Να έχει να μας πει κάτι άραγε η Ζωίτσα επ'αυτού;

2 σχόλια:

 1. Γτ ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε συνεργάζεται και με τη Χρυσή Ναζί να σχηματίσει ακόμα ισχυρότερη κυβέρνηση;

  ΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ΑΛΗΣ:
   Για το φύλλο συκής που χρειάζονται ακόμη κάποιοι υποστηρικτές τους

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.