Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"Μάθε μπαλίτσα απ'τόν άρχοντα..."


Τα πλεονεκτήματα της «Ατζέντας 2010» εκθειάζει ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος Γκ. Σρέντερ, ενώ παράλληλα ζητεί «περισσότερο χρόνο» για τις μεταρρυθμίσεις στον ευρωπαϊκό Νότο.

[...]
Αν και… γριπιασμένος, ο πρώην καγκελάριος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, για να κάνει έναν ακόμη απολογισμό του έργου του και να υπερασπιστεί την «Ατζέντα 2010», το πρόγραμμα των οδυνηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συνδέθηκε άμεσα με το όνομά του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην εποχή του, αλλά εκθειάζεται σήμερα ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους.
[...]
Η συμφωνία θα πρέπει να είναι: χρόνος έναντι μεταρρυθμίσεων» τονίζει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.
[...]
Τι ακριβώς εννοεί ο Σρέντερ όταν κάνει λόγο για «γερμανική εμπειρία»; Κατ΄αρχάς εννοεί την απόφαση που είχε λάβει το 2003 να παρακάμψει για μικρό χρονικό διάστημα τα αυστηρά κριτήρια του συμφώνου σταθερότητας, προκειμένου να κερδίσει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση "μεταρρυθμίσεων", οι οποίες συνεπάγονται τεράστιο πολιτικό κόστος.

Επί δύο χρόνια η Γερμανία παραβίαζε τα κριτήρια του συμφώνου υπό την ηγεσία του, παραδέχεται σήμερα ο Σρέντερ. Λέει όμως επίσης ότι «αν τα τηρούσαμε, τότε εκτός από τα προβλεπόμενα μέτρα στην Ατζέντα 2010, θα έπρεπε να επιβάλουμε και επιπλέον περικοπές 20 δις. Θα ήταν αδύνατον να περάσουμε πολιτικά κάτι τέτοιο». Σε κάθε περίπτωση o σοσιαλδημοκράτης πολιτικός αποδέχεται τη λογική ενίσχυσης της "ανταγωνιστικότητας" μέσω της υλοποίησης των απαραίτητων "μεταρρυθμίσεων".

Το επόμενο βήμα ήταν βέβαια ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ αξιοποίησε τον πολιτικό χρόνο που κέρδισε.

Πέρασε οδυνηρές "μεταρρυθμίσεις" στην κοινωνική νομοθεσία, στο ασφαλιστικό σύστημα και στην αγορά εργασίας, για τις οποίες συνάντησε έντονη αντίδραση από τα γερμανικά συνδικάτα, αλλά και από το ίδιο του το κόμμα. Πολλά μέλη είχαν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες και τελικά οι σοσιαλδημοκράτες έχασαν τις εκλογές
[...]
Πηγή: Doyche Welle (η μορφοποίηση του κειμένου δική μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.