Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Διαψεύδει ο Πανούσης το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ: «Καμία απόφαση για άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών»

Κατηγορηματική διάψευση από τον Γιάννη Πανούση για τα περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης και μη σύλληψης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Ο αρμόδιος υπουργός είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Βήμα: «Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Το ζήτημα ανέκυψε απόψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΣΚΑΙ για άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων. Είναι γεγονός ότι εάν έχει εκδοθεί τέτοια διαταγή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αυτομάτως η χώρα δεν θα αναγνώριζε τη Συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» την οποία έχει υπογράψει, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Νωρίτερα, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ρεπορτάζ τους έλεγε ότι όποιος παράνομος μετανάστης εισέρχεται στη χώρα, δεν θα κρατείτο και θα του δίνονται έγγραφα ισχύος 1 μήνα, σε περίπτωση που θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα ή 6μηνη άδεια παραμονής, αν επιλέξει να παραμείνει χωρίς να διευκρινίζεται τι θα συμβεί μετά.

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας.», σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Βλέπε ακόμη:
 
Πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε χτες (σ.σ. 10/2/2011) σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε αναπροσανατολισμό της μεταναστευτικής πολιτικής, μακριά από την καταστολή, ενώ για την εκτόνωση της κατάστασης προτείνονται μεταξύ άλλων: Αποδέσμευση της άδειας παραμονής από τον αριθμό των ενσήμων, δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής πενταετούς ισχύος σε όσους εντάχθηκαν σε μια από τις διαδικασίες νομιμοποίησης από το 1997 και μετά και απέκτησαν άδεια διαμονής, την οποία όμως απώλεσαν στη συνέχεια. Παροχή άδειας διαμονής πενταετούς ισχύος σε όσους μετανάστες μπορούν να αποδείξουν με οποιονδήποτε έγκυρο τρόπο ότι βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 5 χρόνια. Παροχή άδειας σε όσους μπορούν να αποδείξουν με δημόσιο άλλο έγγραφο ότι διαμένουν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Για όσους διαμένουν λιγότερο από πέντε χρόνια, υπάρχει η πρόταση για παροχή προσωρινής άδειας διαμονής.
Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διεκδικηθεί η αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και πολιτικής προστασίας, παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας - στέγασης - σίτισης και απογκετοποίηση των περιοχών στον αστικό ιστό.
[...]

Αλλαγή του Δουβλίνο 2 ζητά ο Τσίπρας από Ρομπέι με αφορμή το Φαρμακονήσι

Ο κ. Τσίπρας ζητά την αλλαγή του Δουβλίνο 2 με βάση «τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, [...] και στο οικονομικό επίπεδο», και ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει την πρόσβαση των μεταναστών «σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με δίκαιο και αναλογικό τρόπο».
[...]
«Καμία δύναμη Frontex και κανένας φράκτης δεν μπορεί να σταματήσει ένα φαινόμενο το οποίο είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα της κρίσης που επικρατεί στις χώρες απ’ όπου αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διάσωση μεταναστών στις θάλασσες, τη φιλοξενία τους και τη νομική αντιμετώπισή τους.
[...]
Τα παραπάνω έναν χρόνο πριν, στις 25/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.