Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ένα αγαθό άνευ σημασίας

Στο κυνήγι του "άνευ σημασίας" αγαθού
Ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης. Ούτε στα βιβλία, ούτε στα τρόφιμα, ούτε στα νησιά. Κάπου όμως θα αυξηθεί, αλλά η αύξηση θα αφορά ένα «αγαθό άνευ σημασίας». Ποιο άραγε μπορεί να είναι αυτό το αγαθό; Ήδη τα ΜΜΕ μιλούν για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά, τα τυχερά παιχνίδια.

Ποιανού αγαθού η αύξηση της τελικής τιμής του δεν θα επηρεάσει την καθημερινή ζωή μας; Σίγουρα δεν θα ενοχληθούμε αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα άλογα ράτσας, στα παπούτσια και τις τσάντες από δέρμα σαύρας ή κροκόδειλου, στη σαμπάνια, στο χαβιάρι και το μπρικ, στους πολύτιμους λίθους, στο κρέας στρουθοκάμηλου ή ζαρκαδιού, στα ελικόπτερα ή στα ακριβά αυτοκίνητα… όμως τι έσοδα μπορούν να προκύψουν για το Δημόσιο από τέτοιες αυξήσεις;

Αν όμως η αύξηση συντελεστεί στο τρίπτυχο τσιγάρα-ποτά-(λαϊκός) τζόγος (δεν μιλάμε για τα καζίνο), το σίγουρο είναι ότι:

α) θα αυξηθεί η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων και καπνού,
β) θα πολλαπλασιαστούν τα οικιακά αποστακτήρια ενώ θα μειωθούν οι έξοδοι σε ταβέρνες και σουβλατζίδικα, αφού θα ακριβήνουν οι μπίρες και το κρασί,
γ) θα αυξηθεί ο παράνομος τζόγος.
 Ίσως όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υγιεινά και κοινωφελή, όμως είναι η παρηγοριά των φτωχών ή, έστω, πολλών φτωχών, επομένως η αύξηση της τιμής τους θα επιβαρύνει τη λαϊκή οικογένεια ή τους λαϊκούς μοναχικούς τύπους.

Τι θα συμβεί αν αυξηθεί η τιμή πώληση των χρυσόψαρων, των ωδικών πτηνών και των σκυλιών ράτσας; Ή αν ο συντελεστής στο χλώριο για τις πισίνες πάει στο 40%; Ξέρετε τι είναι να έχεις πισίνα και να μην μπορείς να καθαρίσεις το νερό της; Θ’ αναστενάξει η Μύκονος, θα κλάψει η Σαντορίνη.
Βρείτε μου ένα αγαθό άνευ σημασίας, ζητά ο κ. Βαρουφάκης από τους επιτελείς του. Εύκολο το ’χετε;
Πηγή: MAO.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.