Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επάγγελμα… “χαφιές της εφορίας”!

Δια χειρός Αλιθέρση
 
Πώς θα σας φαινόταν, τη στιγμή που περπατάτε στο δρόμο, να σας σταματήσει ένας τουρίστας και με σπασμένα ελληνικά να σας ζητήσει την… “απόντιξη”
για τα ψώνια που κρατάτε στα χέρια σας;

Είχατε φανταστεί ποτέ ότι η καλωδιωμένη γειτόνισσά σας, θα μπορούσε να σας την έχει στημένη έξω από το μπακάλη της γειτονιάς, και τη στιγμή που εσείς βγαίνετε με τα ψώνια στο χέρι να σας σταματήσει και με περισσή ευγένεια, κάνοντας πως δεν σας γνωρίζει, να σας πει: “Εφοριακός του δρόμου. Σας παρακαλώ μου δίνετε την απόδειξη των όσων ψωνίσατε;” Ή να σας περιμένει για τον ίδιο λόγο στην εξώπορτα του σπιτιού σας η στρατολογημένη μυστική “εφοριακός”, κυρία της διπλανής πόρτας;

Arthografia Alithersis Xafies eforias2
Πώς το βλέπετε, τη στιγμή που σηκώνεστε να φύγετε από το μαγαζί που πίνατε καφέ με τους συμφοιτητές σας, να ακούσετε τη φωνή: “Μάγκες, τη βάψατε! Φύγατε χωρίς να ζητήσετε απόδειξη και μη μου πείτε όχι, γιατί σας παρακολουθώ συνεχώς.” Και η φωνή αυτή να ανήκει σ’ έναν άλλο συμφοιτητή σας;

Και βέβαια, ένας τρίτος θα έλεγε ότι ο σκοπός είναι ιερός και συνεπώς αγιάζει και τα μέσα. Όμως, πέρα απ’ αυτό, γιατί να παραβλέψουμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας θα βρουν δίμηνες δουλειές, όσο το μέγιστο αυτής της θητείας; Γιατί να παραβλέψουμε ότι η χώρα μας θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, οι οποίοι θα συνδυάζουν δουλειά και διακοπές; Ότι πολλοί φοιτητές θα καλύπτουν τα έξοδα τους, αλλά και οι νοικοκυρές που είναι κλεισμένες σπίτι θα ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα;
Πέρα όμως από τα παραπάνω, η πατρίδα μας θα βγαίνει στην Ευρώπη με καθαρό κούτελο!

“Πλερώνουμε” θα τους λέμε και θα σκάει ο Σόιμπλε από το κακό του, γιατί θα του κλείνουμε το στόμα με τα λεφτά μας!

Άσε, που μπορεί να υιοθετήσουν το μέτρο κι άλλες αδερφές κυβερνήσεις! Εδώ όμως πρέπει να είμαστε κάθετοι. Θα πρέπει να ζητήσουμε πνευματικά δικαιώματα. Ενός καλού χίλια έπονται! Πρέπει να κατοχυρώσουμε την πατέντα και είναι λογικό, προς τιμήν του εφευρέτου, να πάρει και το όνομά του. “Ιδέα Μπαρούφ”.

Arthografia Alithersis Xafies eforias3
Τα άλλα τα καλά πού τα βάζετε! Ενώ από τη μια θα μαζεύονται με το τσουβάλι οι φόροι καθημερινά από μπακάληδες, μανάβηδες, τυροπιτάδες, φουρνάρηδες και άλλους τέτοιους “τυχερούς” που βρήκαν την ευκαιρία της… “κρίσης” και “πλούτισαν”, κι από την άλλη θα αφήσουμε απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους τους μεγάλους… “ευεργέτες” της πατρίδας μας, τους τραπεζίτες, τους μπομπολαίους, τους εφοπλιστάδες -που είναι ντροπή και όνειδος να πληρώνουν αυτοί φόρους- ώστε εμείς να καμαρώνουμε για τις επιτυχίες τους!

Για να είναι όλοι αυτοί για μάς ζωντανό παράδειγμα, για μάς που δεν εκμεταλλευτήκαμε την εξυπνάδα και το δαιμόνιο του Έλληνα, για να πλουτίσουμε ή μάλλον για να θησαυρίσουμε, καλύτερα!
Arthografia Alithersis Xafies eforias4

Απ’ ό,τι φαίνεται η “αριστερή” μας κυβέρνηση μπήκε γρήγορα στο νόημα και κάνει καλά τη… “δουλειά” της. Μέχρι και επάγγελμα “χαφιέ της εφορίας” εισηγήθηκε στους “εταίρους” , για να… μαζέψει φόρους όπως προβλέπεται από τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, που ζουν και βασιλεύουν, εις δόξαν όλων αυτών που καθημερινά ξεζουμίζουν έναν ολόκληρο λαό!

ΥΓ. Η φήμη, που διέρρευσε σήμερα το πρωί, ότι πρόκειται να επιστρατεύσει η Κυβέρνηση μαθητές δημοτικών αλλά και νηπιαγωγείων, για τον ίδιο σκοπό, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Και βέβαια καμιά ιδέα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όσο… καλή και να είναι, δίχως το πράσινο φως των “θεσμών”. Οι μονομερείς ενέργειες απαγορεύονται ρητά και στο νέο… μνημόνιο!

Πηγή: Faretra.info

7 σχόλια:

  1. Εισαι παραξενος. Σωστο ειναι γιατι με τον ιδιο τροπο θα πιασει και τους Εφοπλιστες με τις 57 φοροαπαλλαγες και τους Βιομηχανους που θα παρονε φθηνο ρευμα και επιδοτησεις. Ειπαμε πρωτη φορα ΑΡΗΣΤΑΙΡΑ τη παραξενο βλεπεις εγω τιποτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ρουφιάνος κατά βάση κατηγορεί καλους ανθρώπους άδικα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με απατεώνες.

    Πως φτάσαμε το να καταγγέλλεις παρανομίες, να θεωρείται ρουφιανιά; Ποια άλλη λύση υπάρχει για να αποκτήσουν συνείδηση τα λαμόγια και να μην κλέβουν το κράτος, άρα και τον λαό;

    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ.Κ.:
      Ρουφιανιά το να καταγγέλεις "παρανομίες" είναι. Όταν οι άδικες δραστηριότητες είναι νόμιμες, δεν έχεις κάτι να καταγγείλεις.
      Θα μπορούσες να το καταλάβεις μέχρι και εσύ κάτι τόσο απλό.

      Όσο για το "απατεώνες", είσαι θρασύς. Δεν είναι "απάτη" να αποφεύγεις την φορολογία από ένα κράτος που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε από όσα είναι υποχρεωμένο να σου προσφέρει ως αντάλλαγμα (υγεία, παιδεία, σύνταξη, ασφάλεια, κουλτούρα, εργασία). Νόμιμη άμυνα είναι.

      Ειδικά όταν το ίδιο αυτό κράτος όχι μόνο φοροαπαλλάσει προκλητικά τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, αλλά τους επιδοτεί και από πάνω μην χάσουμε τα κελεπούρια.

      -Από πότε το κράτος ταυτίζεται με τον λαό;
      Έγινε λαϊκή δημοκρατία η Ελλάδα και δεν το μάθαμε;
      Υ.Γ.
      -Δεν ντρέπεσαι λίγο;

      Διαγραφή
    2. Γ.Κ....μπορώ να ρωτήσω με τί "απασχολείσαι".? Και εγώ μια "αξιοπρεπείς" δουλειά ψάχνω.
      Ntina

      Διαγραφή
    3. -Μικρός κάρφωνε στην δασκάλα ποια παιδάκια αντιγράφουν για να πάρει καλύτερο βαθμό.
      -Στον στρατό την λουφάρισε καλά ως κολητός του Λοχαγού.
      -Μετά στην δουλειά φρόντησε να είναι τα μάτια και τα αυτιά του αφεντικού για πάρει καλύτερη θέση.
      Υπήρχαν βλέπεις και ανάγκες. Το περίπτερο που έδωσε η χούντα στην οικογένεια για να καρφώνει τι εφημερίδες διαβάζουν οι γείτονες δεν απέδιδε πλέον και τα λεφτά του παππού από την κατοχή είχαν φαγωθεί ήδη...

      Αν τον ρωτήσεις δεν θα βρει τίποτε το επιλήψιμο στα παραπάνω. Εγώ δεν είπα ποτέ τίποτε κακό ρε παιδιά, την ...αλήθεια έλεγα μόνο.

      Φαντάζομαι πως ο σχολιαστής Γ.Κ. θα συμφωνεί με το δίκιο της παραπάνω φανταστικής προσωπικότητας...

      Διαγραφή
  3. 12.37 Πραγματικα εχεις μπερδεψει τα ποδια σου. Ο ηλεκτρολογος ο υδραυλικος η το περιπτερο που δεν κοβει αποδειξη ειναι νομιμη αμυνα απεναντι σε ενα ταξικο κρατος που του στερει τα απαραιτητα για να ζησει. Την ιδια στιγμη που κατεβαζει τον συντελεστη φορολογησεις στους Βιομηχανους και τους δινει φτηνο ρευμα. Επισης η ΝΕΛ εχει δεσει τα 12 καραβια της εχοντας αφησει 500 ναυτεργατες απληρωτους για 6 μηνες την στιγμη που της δινει το κρατος επιδοτηση για τις Αγονες Γραμμες. Επισης 57 φοροαπαλλαγες.Οταν ο πατερας σου σου γραψει ενα σπιτι θα πληρωσει φορο οταν αυτος γραψει το Καραβι στον γιο του δεν θα πληρωσει. Καλο λοιπον θα ειναι να πεταμε Μπαρουφες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Γ.Κ.
    Έχεις δίκιο, δεν είναι ρουφιάνοι, είναι βαρουφιάνοι. Υπάρχει όντως διαφορά μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών, την οποία χαίρομαι που την έχεις εντοπίσει. Αλλά μην περιμένεις από κολλημένα μυαλά, σαν κι αυτά που γράφουν σ' αυτό το μπλογκ, να συλλάβουν τέτοιες έννοιες. Ψάξε αλλού. Νά, για παράδειγμα, αντί να διαβάζεις τον TRASH, γύρισε να δεις τον Στέφανο Μάνο, πώς ενθουσιάστηκε από την ιδέα του τιτανοτεράστιου καθηγητή και πώς την προωθεί παραπέρα: βαρουφιάνοι να καρφώνουν αυτούς που παρκάρουν παράνομα. Φαντάζεσαι τι χρήμα μπορεί να μαζευτεί έτσι; Και υπάρχουν τόσες άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορείς -εσύ ειδικά, όπως και κάθε Μάνος (ή νάνος)- να προτείνεις να επεκταθεί το πεδίο δράσης των βαρουφιάνων.
    Λευτέρης Δικαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.