Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση κ.Μπαρουφάκη, θα είμαστε εκεί



Ακούσαμε, με μεγάλη μας αλήθεια έκπληξη, τον υπουργό οικονομίας της χώρας μας, να λέει, σε μια αποστροφή του λόγου του, σε συνέντευξη του στο Bloomberg:

“…το μοναδικό πράγμα που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια ,και “αυτό τους το έχουμε δώσει.” υποστήριξε.

Προσπερνώντας το γεγονός πως η καθημερινή αξιοπρέπεια είναι άρρηκτα δεμένη με την εργασία και την οικονομική ανεξαρτησία (πόσο «αξιοπρεπής» μπορεί να είναι ένας ζητιάνος π.χ.;), θα δεχτούμε πως υπό έκτακτες συνθήκες είναι δυνατόν μια αξιοπρεπής στάση ζωής να οδηγήσει ακόμη και στην ανέχεια. Όπως κατά την διάρκεια μιας απεργίας για παράδειγμα.
Θα προσπεράσουμε ακόμη και το γεγονός πως κανείς δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να του δώσει «αξιοπρέπεια», αλλά ψηφίστηκε ακριβώς λέγοντας πως μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερες «δουλειές και λεφτά». Τουλάχιστον περισσότερα από τους «άλλους», όπως βαρεθήκαμε να ακούμε τους ΣΥΡΙΖΑίους να λένε. Θα το προσπεράσουμε όμως και αυτό για να πάμε παρακάτω. 
Στο κομμάτι που ο κ.Μπαρουφάκης ισχυρίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έδωσε αξιοπρέπεια» στον λαό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς κ.Μπαρουφάκη, "την τιμή και την αξιοπρέπεια, ούτε να σου την χαρίσει, ούτε να σου την αφαιρέσει μπορεί κανείς. Μόνο να την χάσεις μπορείς." Και κατά συνέπεια, μόνο να την κερδίσεις ο ίδιος.

Αυτά πέρα από την κοινή λογική, ήταν και τα λόγια ενός μεγάλου άντρα, του οποίου τα λόγια αναγκαζόμαστε να θυμόμαστε 40 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του.
Του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη.

Και σε αντίθεση με εσάς κ.Υπουργέ, εκείνος όταν μίλαγε δεν ήλπιζε πως τα λόγια του θα ξεχαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Θα σας αναγνωρίσουμε όμως και ένα δίκιο. Πράγματι, ο λαός αυτής της χώρας θέλει την αξιοπρέπεια του. Και αφού αυτή η ρημάδα ούτε χαρίζεται, ούτε μπορεί να αφαιρεθεί από τρίτους, θα την διεκδικήσει και θα την κατακτήσει μονάχος.

Μακρυά από τους εμπόρους της «αξιοπρέπειας» και των οικόπεδων στην μέση του πελάγου.

Θα την διεκδικήσει μονάχος ξεκινώντας από σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Παλεύοντας και όχι παρακαλώντας, για την ζωή που του ανήκει.

Γιατί πράγματι, δεν είναι μόνον τα ψιχουλάκια που τάζατε προεκλογικά και ξεχάσατε την επομένη μέρα, το ζήτημα. Είναι και θέμα αξιοπρέπειας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υπενθύμιση κ.Υπουργέ.
Θα είμαστε εκεί!

3 σχόλια:

  1. Το ίδιο επιχείρημα σαν του Μπαρούφ είχε πει κι ο Καρατζαφέρης πριν λίγα χρόνια, προσπαθώ να βρω τη δήλωση.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.eglimatikotita.gr/2011/02/blog-post_3782.html

    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:"ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ"!

    ALTER ΕΙΔΗΣΕΙΣ 9-2-2011

    ημιάγριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.