Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Εμποροϋπάλληλοι: Υπόμνημα προς τον κ.Υπουργό για την Κυριακάτικη αργία

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς τον Υπουργό

Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κο. Σταθάκη ΓεώργιοΚύριε Υπουργέ

Τα κάτωθι κλαδικά σωματεία και επιχειρησιακά σωματεία εμποροϋπαλλήλων, όπως και σωματεία αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο σας καταθέτουμε υπόμνημα με τη θέση μας για την Κυριακάτικη αργία.


Η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας, το σπαστό ωράριο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση  οδήγησε εκατοντάδες εργαζόμενους σε εξαθλίωση με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή τους ζωή, στην προσωπική τους ζωή στο δικαίωμα να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για την ξεκούραση μας, για τη στοιχειώδη αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δε αύξησε το εισόδημα των εμποροϋπαλλήλων, εκατοντάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες ρεπό, δεν δημιούργησε θέσεις εργασίας αντίθετα ο κλάδος του εμπορίου είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις κατασκευές, σε απώλειες θέσεων εργασίας, δεν τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ και δεν εξυπηρετεί τους ¨καταναλωτές¨  που είμαστε εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι υποαπασχολούμενοι, άνεργοι,  οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έφερε και τις "Λευκές νύχτες" που διοργανώνουν Δήμοι ανά περιοχές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Εμπορικούς συλλόγους υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
Οι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η Ε.Ε. κατοχυρώνει και υπερασπίζεται, και υλοποιεί  με ταχύτατους ρυθμούς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των κάτωθι σωματείων που είναι κατάργηση του νόμου λειτουργίας των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, δηλ. νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


Η Κυριακή ανήκει σε εμάς και τις οικογένειες μας.

Τα σωματεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΕΠΑΓ/ΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΒΣΑ(ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ) , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και πέριξ ¨Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ¨, ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡ/ΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ¨ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΡΑΠΤΩΝ-ΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔ/ΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΒΕ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ/Α ΕΚΔΟΤΩΝ-ΒΙΒΛ/ΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ (Σ.Β.Α.Π.) , ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 

2 σχόλια:

 1. Το Νέο ήθος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
  ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά: «θα καταργήσουμε το νόμο της ΝΔ για τις Κυριακές.»
  ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά ο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη : «μόνο 5 Κυριακές»
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015 αντιπροσωπεία μελών Διοικητικών Συμβουλίων κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εργαζομένων στο εμπόριο όπως και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνολικά 19 σωματεία σε επίπεδο Αττικής , συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κο. Σταθάκη Γεώργιο και κατέθεσαν γραπτό υπόμνημα με την αντίθεση τους στο νόμο που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, ένας νόμος που άνοιξε τις πόρτες για τις ¨Λευκές νύχτες¨ .
   Η θέση των σωματείων είναι : Κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου και Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο δηλ. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
   Η απάντηση του Υπουργού ήταν η εξής: Να καταργήσουμε τις 2 Κυριακές της εκπτωτικής περιόδου, και έτσι να μείνουν 5 Κυριακές, και μάλιστα ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με την ΕΣΕΕ η οποία συμφώνησε για τις 5 Κυριακές το χρόνο.
   Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών απήντησε ότι είτε 5 Κυριακές είτε 3 ο δρόμος παραμένει ανοιχτός για τη λειτουργία του εμπορίου και τις 52 Κυριακές, και αυτό θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους, άμεσα αυτούς που συνδέονται με το εμπόριο και αργότερα θα ισχύσει για την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.

   http://emporoipalliloi.blogspot.gr/2015/02/26-2015-19.html

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.