Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κίεβο: Συνεχίζεται η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας

Τη δίκη παρακολουθεί ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης


Συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Κίεβο, η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας. Στην δίκη που ξεκίνησε τον Ιούλιο, συμμετέχουν ως κατήγοροι ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, το υπουργείο Εσωτερικών και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατηγορώντας το ΚΚ Ουκρανίας για «διχαστική προπαγάνδα». Ανάλογες διώξεις σε βάρος στελεχών και μελών του βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με αβάσιμες και σαθρές κατηγορίες, τις οποίες καταρρίπτουν και αποκαλύπτουν τα στελέχη του.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του ΚΚ Ουκρανίας, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.
Στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το ΚΚ Ουκρανίας στα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η δίκη αποτελεί μέρος μόνο μιας βιομηχανίας διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας και μεμονωμένα σε βάρος μελών και στελεχών του. Στρέφονται ενάντια στον ίδιο το λαό και τα δικαιώματά του.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι διώξεις αυτές είναι επικίνδυνες για τον ουκρανικό λαό, συνολικά για τους λαούς. Μαρτυρούν ότι επιχειρείται να δοθεί νέα ώθηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, που απεργάζονται όλη αυτήν την περίοδο η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η αστική τάξη της Ουκρανίας και η αντιδραστική της κυβέρνηση, με τη στήριξη και φασιστικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία. Αποδεικνύουν, έτσι, ότι η συνέχιση του αδελφοκτόνου πολέμου για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και ο νέος γύρος αντεργατικών μέτρων βρίσκονται μπροστά στον ουκρανικό λαό. Οι κομμουνιστές είναι στόχος της αστικής τάξης γιατί είναι σε θέση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή επίθεση και την εθνικιστική υστερία, μπορούν να δείξουν τη διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Πηγή: 902
Ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω, αντιμέτωπη με μια ακόμη παταγώδη στρατιωτική αποτυχία βρίσκεται η πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας, με πάνω από 7.000 στρατιώτες της να έχουν παγιδευτεί στον θύλακα του Ντομπάλτσεβο.

6 σχόλια:

  1. -Τι λέει επί όλων αυτών ο κύριος Κοτζιάς;
    -Θα συζητήσει με τους "εταίρους του" στην ΕΕ για καμμία κύρωση ενάντια στην ναζιστική Ουκρανική κυβέρνηση ή τώρα που παρατάθηκαν οι κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία, το λύσαμε το πρόβλημα;
    -Θα βάλει κάποιο ζήτημα μη-υποστήριξης από πλευράς Ελλάδας τουλάχιστον, των Ουκρανών ναζί-πραξικοπηματιών ή θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα με τους Ποροσένκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως αυτό είναι και ένα σημάδι, ότι έχει περάσει η εποχή που είναι τόσο αποτελεσματικοί όταν πολεμάνε οι λαοί για τους αστούς; Τουλάχιστον εκεί (στο Ντονιέτσκ) ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα αφεντικά με την πλήρη ατζέντα τους...
    Άσχετα πάντα με το αν θα το κάνουν στην τελική.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Μπορεί και να τους είναι αρκετά δύσκολο να το κάνουν τελικά.
      Ένας ένοπλος, εμπειροπόλεμος και με εμπειρία σοσιαλισμού λαός, δεν είναι και η πιο εύκολη λεία...

      Διαγραφή
  3. Αν πέσει το Ντομπάλτσεβο θα βγει στη φόρα όλη η φασιστική μπόχα της ΣΙΑ. 10 000 είναι στη στρούγκα. Ο Πορκοσένκο παρακαλά για ανακωχή αλλά και οι ΝΑΤΟικοι Κέρυ και τα ρέστα δεν το θέλουν γιατί θα φανούν όπλα ΝΑΤΟικά. Θα ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος για Σλαβιάνσκ και Γραματόφσκ, θα ενωθούν Ντονέσκ και Λουχάνσκ. Θα πάρουν οπλισμό οι αντάρτες. Παίζονται πολλά. Ελπίζω σύντομα τα καλά νέα της μεγάλης νίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος Γκέκας:
      Την προηγούμενη φορά στο Μαριουπόλ οι φασίστες γλύτωσαν χάρη στην ρώσικη παρέμαση για εκεχειρία, που τελικά παραβίασαν οι ίδιοι.
      Ελπίζω αυτή την φορά η Μόσχα να "αφήσει" τους αντιφασίστες της νοβορώσια να νικήσουν.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.