Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τα 10 σημαντικότερα σημεία της ομιλίας Λαβρόφ στο Συνέδριο του Μονάχου

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας έχει υπονομευτεί εδώ και πολύ καιρό από τις ενέργειες των ΗΠΑ, ενώ, όσον αφορά το Ουκρανικό, η Ρωσία τάσσεται υπέρ της ενότητας του ουκρανικού λαού επί τη βάσει του πανεθνικού διαλόγου.

1.Οι ΗΠΑ υπονομεύουν την ασφάλεια στην Ευρώπη
Η δομή της ευρωπαϊκής ασφάλειας έχει υπονομευτεί εδώ και αρκετό καιρό από τις ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. (...) Οι ΗΠΑ σε κάθε στάδιο της κρίσης στην Ουκρανία πραγματοποιούσαν βήματα, τα οποία το μόνο που έκαναν ήταν να οδηγούν σε κλιμάκωση. (...) Σε κάθε δύσκολη κατάσταση οι αμερικανοί προσπαθούν στρέψουν τα βέλη εναντίον της Ρωσίας.

2.Απέτυχε η κοινή ευρωπαϊκή στέγη

Το σχέδιο οικοδόμησης μιας κοινής για όλους ευρωπαϊκής στέγης απέτυχε ακριβώς επειδή οι Δυτικοί δεν καθοδηγούνταν από τα συμφέροντα ανέγερσης μιας ανοικτής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και από τον αμοιβαίο σεβασμό των συμφερόντων, αλλά από τις ψευδαισθήσεις και πεποιθήσεις των νικητών στον Ψυχρό πόλεμο.

3.Σε ρήξη η ΕΕ με τη Ρωσία

Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ δεν άντεξε τα τεστ ανθεκτικότητας. (...) Η ΕΕ προτίμησε το δρόμο της ρήξης αντί των μηχανισμών για αμοιβαίο όφελος.


4.Για τις αξιώσεις των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία

Θεωρούμε πως υπάρχει μια κορύφωση της -εδώ και 25 χρόνια- πολιτικής των Δυτικών να διατηρήσουν με κάθε μέσο τον δεσπόζοντα ρόλο στα παγκόσμια ζητήματα, στην κατάληψη του ευρωπαϊκού γεωπολιτικού χώρου.

5.Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δεν κατανοούμε γιατί με το Αφγανιστάν, την Υεμένη και το Μαλί, η Δύση καλεί τις κυβερνήσεις να έρθουν σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση, ακόμη και με εξτρεμιστές σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ όσον αφορά την ουκρανική κρίση τηρεί διαφορετική στάση, ευνοώντας ουσιαστικά τη στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου, φτάνοντας στο να δικαιολογεί -ή να προσπαθεί να δικαιολογήσει- τη χρήση βομβών διασποράς.

6.Για την κατάσταση στο Ντονμπάς

Δεν πιστεύω ότι η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα. Αυτό επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης υποχρέωσε να υπογραφούν τα συμφωνηθέντα στο Μινσκ. Επιβεβαιώνεται αυτό και σήμερα, με τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια για στρατιωτική νίκη.

(...) Η Ρωσία θα συνεχίσει να επιδιώκει την ειρήνη. Τασσόμαστε με συνέπεια υπέρ της διακοπής των εχθροπραξιών, της απόσυρσης των βαρέων όπλων, της έναρξης απευθείας διαπραγματεύσεων του Κιέβου με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ με θέμα τους συγκεκριμένους τρόπους αποκατάστασης του κοινού οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού χώρου στα πλαίσια της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

(...) Επιθυμούμε ιδιαίτερα να αποκαταστήσει ο ουκρανικός λαός την ενότητά του. Αυτό όμως πρέπει να γίνει στη βάση ενός πραγματικού πανεθνικού διαλόγου.

7.Για την κοινή ασφάλεια

Θέλουμε να κατανοήσουμε αν συμμερίζονται οι εταίροι μας (σ.σ. ΗΠΑ και ΕΕ) αυτή την άποψη (σ.σ. για τη «μεγάλη Ευρώπη»), ή αν ρέπουν στην εμβάθυνση της διαίρεσης του κοινού ευρωπαϊκού χώρου και στην αντιπαράθεση τμημάτων του. Αν αυτοί, θέλουν να δημιουργήσουν μια αρχιτεκτονική ασφαλείας με τη Ρωσία, χωρίς τη Ρωσία, ή εναντίον της Ρωσίας.

8.Για τις διαπραγματεύσεις Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ
Ελπίζω πολύ ότι οι χθεσινές προσπάθειες που έγιναν από τους προέδρους Γαλλίας και Ρωσίας, και της καγκελαρίου της Γερμανίας, θα φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα υποστηριχθεί απ’ όλες της πλευρές της σύγκρουσης και το οποίο θα επιτρέψει αληθινά να ηρεμήσει η κατάσταση και ν’ αρχίσει ο αναγκαίος πανεθνικός διάλογος για τους τρόπους επίλυσης όλων των προβλημάτων.

9.Για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Κιέβου και της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας

Όταν οι βασικοί μετέχοντες στη διαδικασία του Μινσκ -δηλαδή η κυβέρνηση του Κιέβου και οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ- επιτύχουν συμφωνίες σε όλες ουσιαστικά τις πτυχές εκπλήρωσης του καθενός από τα σημεία του Μινσκ, τότε είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία θα βρίσκεται μεταξύ εκείνων που θα διασφαλίσουν τις εγγυήσεις αυτών των συμφωνιών, είτε αυτό αφορά στον ΟΑΣΕ, είτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες, είναι έτοιμες να παράσχουν τέτοιες εγγυήσεις.

10.Για τη δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας
Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία μαρτυρούν πως η δραστηριότητα από πλευράς ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί ασύγκριτα σε σχέση με τη ρωσική πλευρά.
Πηγές: RIA Novosti, TASS, Vesti.ru, via Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.