Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ολη η φτωχολογιά με τον Τσίπρα!

"Υποστηρίζω Τσίπρα" δηλώνει σε άρθρο του ο πρώην διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας

Αναφανδόν υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τάσσεται ο Αυστριακός, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κουρτ Μπάγιερ.

Με τίτλο «Υποστηρίζω τον Τσίπρα και τον Ρέντζι» σε άρθρο που υπογράφει στην εφημερίδα της χώρας του «Ντερ Στανταρντ, ο Αυστριακός επιστήμονας τονίζει ότι προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό πρωθυπουργό, «διότι, όταν αυτοί οι δύο δεν δέχονται να τους υπαγορεύεται τίποτε από τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία, όταν αυτοί ζητούν μια νέα οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσφέρουν επίσης εν μέρει τις συνταγές για αυτό (ακόμη και αν είναι πολύ λίγες και ριζοσπαστικές), όταν αυτοί ζητούν τις ευθύνες από τη Γερμανία (και από άλλους) για αυτή τη λανθασμένη οικονομική πολιτική, τότε αυτές είναι οι πρώτες ηλιαχτίδες για μια μεταστροφή». Επιρίπτει δε ευθύνες στα δύο κόμματα της Ελληνικής κυβέρνησης για την κακή κατάσταση της οικονομίας.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Βέβαια κάπου αντιφάσκει ο "σύντροφος" Μπάγιερ αφού ή θα ζητάς "μια νέα οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δηλαδή των Βρυξελλών (και της Γερμανίας φυσικά), ή δεν θα δέχεσαι "να σου υπαγορεύουν τίποτε οι Βρυξέλλες και η Γερμανία", οπότε και ευνόητα (αφού "δεν σου υπαγορεύουν τίποτε") δεν σε ενδιαφέρουν οι πολιτικές τους και κοιτάς τις δικές σου...

Ψιλά γράμματα πάντως και ας κρατήσουμε την ουσία. 
Ακόμη ένας γνωστός "αντισυστημικός" υπέρ του Alexis...

6 σχόλια:

  1. Ίσως να μπορεί όντως να πείσει Γερμανία και Βρυξέλλες να ακολουθήσουν τη δίκη του πολίτικη, και, ίσως, ο Κουρτ Μπάγιερ να είναι ο πρώτος μετανοών καπιταλιστής, ο οποίος ορκίστηκε να αγωνιστεί και να παλέψει για το λαό και την εργατική τάξη, για την εργατική εξουσία-κυριαρχία.
    Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία! 10.000.000 (πληθυσμός) είμαστε... μέχρι τα 6.000.000 (στη χειρότερη 5.000.000), υπάρχει περιθώριο.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Trash, συγγνώμη για την άσχετη με το θέμα της ανάρτησης ερώτηση, αλλά έχεις κάποιο σχόλιο για το άρθρο της "Κόντρας" (της γνωστής εφημερίδας των αναρχοσταλινικών -- τέτοιοι δηλώνουν) για το "κομματικό τοπίο"; Συνήθως αυτοί είναι σφόδρα αντικκε (δεν είναι βέβαια καθόλου φιλοσυριζα), πολύ λάιτ μου φάνηκε το άρθρο τους, τι έχει συμβεί;

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Δεν έχω υπόιν μου το άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι, αν θέλεις δώσε ένα λινκ.
      Πάντως σε αντίθεση με διάφορα φυντάνια του εξωκοινοβουλίου, η "κόντρα" πάντα θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στα (πολύ) δεξιά του ΚΚΕ. Μάλιστα κάποια στιγμή είχε γράψει πέρσι πως το ίδιο ισχύει και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Ιδεολογικές εκπτώσεις δεν κάνουν δηλαδή.
      Οπότε δεν θα μου φαίνονταν παράξενο αν παρά τον σφοδρό αντι-ΚΚΕδισμό τους θεωρούν προτεραιότητα το ξεσκέπασμα αυτού που σπέρνει τις αυταπάτες με την σέσουλα, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.
      Υ.Γ.
      "Αναρχοσταλινικούς" τους χαρακτηρίζουν οι άλλοι, λόγω "χαϊδέματος" σε πρακτικές του αναρχικού χώρου.
      Οι ίδιοι στην "κόντρα" ως σταλινικοί μπολσεβίκοι ("αντιρεβιζιονιστές") αυτοπροσδιορίζονται.
      Ούτως ή άλλως για την παλιά-καλή Ενβερχοτζική ΣΑΚΕ μιλάμε.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη που δίνω λινκ στον βόθρο, για κάποιον λόγο δεν δουλεύει το λινκ του πρωτότυπου:

      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_34.html

      Αν μπορείς να βρεις το πρωτότυπο θα ήταν πολύ καλό, καθώς στο χαλασμένο λινκ της Κόντρας ο τίτλος είναι διαφορετικός (δεν υπάρχει αυτό για τους "κομματικούς θιάσους").

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    3. @Ijon Tichy:
      Ψυχρή περιγραφή της πολιτικής πραγματικότητας από θέση ουδέτερου παρατηρητή είναι το άρθρο.

      Διαγραφή
    4. Ναι, δεν διαφωνώ. Απλώς συνήθως για το κκε πετάνε ένα κάρο χαρακτηρισμούς (χωρίς ουσιαστική πολιτική κριτική όπως για τους υπολοίπους) και τώρα δεν το κάνανε, αυτό μου κάνει εντύπωση.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.